Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vilku medības Zvārdē 2013!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 56 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.08.2013. 15:18

Slēpts
28.01.2013. 18:36
Aizšautos cik nu bija iespējams šodien skatījāmies,vienam liekas trāpīts kaut kur tuvāk pakaļgalam :) ,kaut nedaudz vilcis abas kājas liekas dzīvotājs būs, otrs ticis cauri sveikā vēl vieglāk un aizgājis pāri ceļam uz Dobeles rajonu. Pēc pēdām tomēr gribas domāt ,ka lielais bars nav bijis mastā iekšā,vismaz ne Stūru pusē.
Slēpts
28.01.2013. 18:49
Vakar vakarā veicot piegaudošanu purvā iepretīm 8. mednieku grupai atsaucās divi vai pat trīs vilki, pietuvojās uz saucienu līdz 500 m, tuvāk dabūt nevarēja. Precīzāku informāciju sniegs Andris Šots pēc atgriešanās mājās. Būs arī šaušanas vietas uz kartes.
Gunārs Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-03-30 13:15
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK "Būdnieki", MK "Castor Fiber"
Atrašanās vieta: Jelgavas novads, Kalnciema pagasts
Medību stāžs: 52 gads
Aprīkojums: IŽ-58MAE, TIKKA 650M (30-06)
Suņi: pašreiz nav
Medību trofejas: 6
28.01.2013. 19:13
Diemžēl pats,specifisku apstākļu dēļ, šoreiz nevarēju tikt uz jakti, tāpēc apsveicu visus medniekus, kuri piedalījās.
Baigie malači!!!
Ne spalviņas!
Augusts
Pēdējo reizi manīts 2013-01-29 21:09
Lietotāja statuss: Vērotājs
28.01.2013. 21:21
Sveiki!
Šeit iespējams noklausīties sižetu, ko veidoju Latvijas Radio par šīm medībām:
http://www.latvijasradio.lv/zi...
Paldies par sadarbību Mārim Bērziņam un Jānim Kļaviņam!
Veiksmi arī turpmākajās medībās!
Sveicieni,
Augusts Zilberts
Latvijas Radio
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 22:45
Atrašanās vieta: Jēkapils raj. Mk Uģēres.
Medību stāžs: 2007
Aprīkojums: IŽ-12-76
Medību trofejas: 17
28.01.2013. 22:16
Tad sanāk ka lielais bars no 10 vilkiem nebij svēdien dzītajā mastā??
Martins
Martins
Pēdējo reizi manīts 2017-10-17 21:27
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
29.01.2013. 07:38
Cik tad tālu stāvēja mednieki viens no otra???
Vilnis
Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2018-12-16 20:56
Medību stāžs: 11
Medību trofejas: 4
29.01.2013. 10:12
Aptuveni 50-70m. (4.grupa).
Aivijs
Aivijs
Pēdējo reizi manīts 2017-03-31 20:27
Atrašanās vieta: Tukuma raj.
Medību stāžs: no 1997 gada
Aprīkojums: esmu nobruņojies priekš visām dzīves situācijām
Suņi: viena nekaunīga taxene
Medību trofejas: 20
29.01.2013. 11:03
Tā! Beidzot esmu atgājis no lielā notikuma "Zvārdes vilks 2013". Varu mazliet pakomentēt TĀS dienas notikumus stāvot mežā un gaidot vilkus. Ja nemaldos, tad mastu sāka dzīt ap plkst.12-25. Biju nolikts kā pirmspēdējais mednieks mežā uz stigas (pēc leģendas skatotoes "Stūros"). Vieta izskatījās jau visai cerīga, jo ejot uz mastu pa lauku bija redzams, ka mastā ir ienākuši 3 vilki! Aiz manis uz stigas palika vien 3 līnijas vadonis "mazais vīriņš" ar melno Grand Cherokee!!! Tā nu stāvot un klausoties šāvienu kolonādi aptuvenu pēc stundas man no mugurpuses pienāk trīsgadnieks kuilēns, nopozēja, paostīja apkārtējo gaisu, neko aizdomīgu nenojauzdas iegāja tuvējā esošajā jaunaudzē. Attālums man no kuilēna aptuveni 15.metri. Tā nu stāvot, sagaidīju to brīdi, kad laukmalā stāvošie vīri sāka sveicināt vilkus. Pēc aptuveni 10.min man aiz muguras iečaukstējās sniegs un pamanīju kautko līdzīgu starp lūsi un vilku. Minētais zvēriņš bija izvēlējies tieši nākt man virsū pa aizaugušu pamežu. Piemetu plinti pie pleca un gaidīju, gaidīju, kad parādīsies klajākā vietā un varēšu izšaut. Tācu notikumu scenārijs nerisinājās, kā es biju izdomājis. Dzīvnieks pienāca pie stigas, kur bija gājuši pārējie mednieki uz saviem nummuriem, saodis pēdas tas atmetās atpakaļ un starp alkšņiem pazuda man no redzesloka. Vienā brīdī varēju pamanīt, ka tas bija vilks (likās pēc jaunā vilka). Ar to jau viss nebeidzās. Pie sevis nodomāju, otrajās vilku medībās piedalījos, vilku redzēju, neizšāvu, bet tas jau nekas, emocijas jau tā pat visai dienai! Tā nu klausījos, kā dzinēji lēmām tuvojās laukmalai, kad pēkšņi man no kreisā flanga, lieliem lēcieniem tuvojās brangs vilks, kas iespējams bija sabijies no dzinējiem ,kas jau labu laiku lauka malā tarkšķēja. Piemetu plinti pie pleca, mazliet pavilku graudu līdz kustīgajam mērķim un vietā kur biju izvēlējies izdarīt šāvienu arī šāvu. Vilks pēc pirmā šaviena mazliet ieklupa un sagriezās no manis prom. Otrs šāviens tika šauts, jau pa aizejošu mērķi. Tad nu gan sākās mandrāža, jo vilku redzēju medībās pirmo reizi! Sagaidīju, kad pienāks "Mazais vīriņš" un kopā gājām meklēt pelēci. Izstaigāju vienu apli, tad otru, bet vilka ta nebija, tad gan sākās pārdzīvojumi, jo biju pārliecināts, ka vilkam trāpīju ar pirmo šāvienu. Vadonis aizgāja uz vietu, kur pirmo reizi redzēju vilku, atnāca pa pēdām, kur šāvu pa viņu, atradām arī pirmo asins pilienu un pēc metriem 25 skaistulis jau gulēja! Šīs emocijas es aprakstīt nevaru, tās jums Mednieki pašiem ir jāizbauda. Šāvu aptuveni pa 20 soļiem. Teikšu visiem organizātoriem paldies, par labi noorganizētām medībām. Tādas emocijas, kadas ieguvu šajā dienā, laikam nekur nevar nopirkt!!! Šaujiet visi garām un tiekamies atkal kādās no Zvārdes vilku medībām!
Aivijs
Aleksandrs
Aleksandrs
Pēdējo reizi manīts 2022-11-22 08:57
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: no 1997.g
Aprīkojums: 12, 308, 3006
Medību trofejas: 9
29.01.2013. 11:22
Apsveicu, Aivijs. Biju arī tajās medībās, stāvēju 8.sektorā. Vispār neko neredzēju, bet medības bija labas.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.01.2013. 11:57
Paldies par izsmeļošo aprakstu! Apsveicu! Un paskatoties uz Tevi var redzēt, ka vecā patiesība par maskēšanos arī ir spēkā. Cik dzirdēts visbiežāk pa vilku dabū šaut tieši vīri baltajā...:):)