.bikī-īt apmulsu no azimuta un derivācijas kopdzīves
Laulības baznīcas izpratnē tur nav, protams...
Bet, kad samaksā kaudzi naudas par it kā labāko meteo+Kalk risinājumu un tas Tev nevis palīdz, bet taisa sūdus... gribas sākt meklēt iemeslus pat "nevietās".
Man kastrolis rādīja (pie manuāli uzstādīta vēja 1 m/s no 12-tiem) - 0,75 moa pa kreisi... Pie tam - kompass tam nojūdzas ik reizi kad aizbraucu uz Šauļu šautuvi, uzkarās tas arī ~ katru 2-o lietošanas reizi... Laikam būs jāsūta atpakaļ...
Man tālmēram kompass šitā iet sviestā, ja kaut kur tuvumā ir kaut kas magnētisks. Uz kura katra statīva arī nevar nemaz likt, un tikai viens noteikts sanyo barošanas elementu tips der.
Tas tā, pārdomas.
...man's joprojām ni-bum,bum,lūdzu pielabojiet,ja iet galīgi greizi.,:). Tautinai šautuvē šaujam gandrīz uz ziemeļiem. zeme joņo ar aploces ātrumu ap 500m/s virzienā no rietumiem uz austrumiem. kamēr lode gaisā 660metros kariolis nobīda mērķi pa labi(t.i.no rietumiem uz austrumiem) apm par 10-12cm -saka mans pelēko šūnu kalkulators.,:).sekojoši lodei būtu jātrāpa mērķa kreisajā malā. bet,... par godu tvistam pa labi arī lode ripo pa labi 660metros apm 6cm-sekojoši tajā pat virzienā pa labi ,kur arī kariolis nes mērķi. sekojoši sausais atlikums 660metros ir (10-12cm)-6cm ir 4-6cm trāpījumi mērķa kreisajā pusē. un,pie šamā stāsta jāliek klāt vēja spēles. kaut kā tā.,?
Zemes rotācija būs pretējā virzienā nekā tu raksti. Zemeslodes ziemeļu daļā Koreolis horizontālā komponente vienmēr būs uz labo pusi, lielums atkarīgs no platuma grādiem. Koreolis vertikālo komponenti nosaka azimuts un platuma grādi kopā - šaujot uz austrumiem, trāpījums ies augstāk, uz rietumiem attiecīgi zemāk. Šaujot uz ziemeļiem vai dienvidiem, neatkarīgi no platuma grādiem, vertikālā komponente būs nulle. Konkrēti Vollit šautuvē, platums 56, azimuts 31, manai lodei nolidojot 657 metrus 0.996 sekundē, nobīde dēļ zemes rotācijas ir 3.9cm pa labi, un 1.2cm uz augšu.
Vari nelasīt... +/- tieši tā tur arī ir rakstīts :)))
Aivaram - Coreolis ( no ekvatora uz augšu:) ar Derivāciju (pie pļintovkas vītnes labā tvista) nemīnusojās, bet tieši otrādi - plusojas..
Anrij iesitu tavu ballistiku AB kalkuatorā ar Litza custom drug curve - sanāk mazāk t.i. 3,25 cm pa labi... Litza ballistiskais koeficients.. :))))
Nav protams miera. Litz neapraksta sīkumos Koriolisa efekta horizontālās komponentes fizikālo būtību, bet tikai to ietērpj matemātiskā modelī. Apakšā ir fizika, kas skaidro no rotējošas platformas gaisā pamestu priekšmetu kustības vektoru izmaiņas laikā. Tāpēc ziemeļu un dienvidu puslodēs negaisa virpuļi griežas dažādos virzienos, un tas pats par lodes trajektorijas nobīdes virzieniem. Vertikālā komponente vairāk attiecas uz centrbēdzes procesiem un objekta mainīgo gravitāciju, tam kustoties dažādos virzienos attiecībā pret zemes rotācijas virzienu. Respektīvi bez dziļas iegrimšanas fizikālajos procesos, manis pieminētie rezumē punkti ir pareizi.
Saprotu Tavu skepsi par Litza BC, bet man pēc viņa "līknēm" pa vertikāli lido pat ļoti labi... Vismaz līdz 860 metriem.
Bildē 660 m mērķis no sacensībām. Vertikāle ~ 0,10 moa par zemu.. bet kalkulators rādīja pareizi.., pats izlēmu vienu kliku "nepiegriezt", jo pirms sacensībām biju izmainījis nulli balstoties tikai uz 2 šāvieniem....
p.s.
Pie reizes arī redzama kļūdainā novirze 0,75 moa... Būtu šāvis pa nullēm (kā biju izlēmis pirms sērijas), būtu... labāk :)
Laulības baznīcas izpratnē tur nav, protams...
Bet, kad samaksā kaudzi naudas par it kā labāko meteo+Kalk risinājumu un tas Tev nevis palīdz, bet taisa sūdus... gribas sākt meklēt iemeslus pat "nevietās".
Man kastrolis rādīja (pie manuāli uzstādīta vēja 1 m/s no 12-tiem) - 0,75 moa pa kreisi... Pie tam - kompass tam nojūdzas ik reizi kad aizbraucu uz Šauļu šautuvi, uzkarās tas arī ~ katru 2-o lietošanas reizi... Laikam būs jāsūta atpakaļ...
Tas tā, pārdomas.
Aivaram - Coreolis ( no ekvatora uz augšu:) ar Derivāciju (pie pļintovkas vītnes labā tvista) nemīnusojās, bet tieši otrādi - plusojas..
Anrij iesitu tavu ballistiku AB kalkuatorā ar Litza custom drug curve - sanāk mazāk t.i. 3,25 cm pa labi... Litza ballistiskais koeficients.. :))))
Bildē 660 m mērķis no sacensībām. Vertikāle ~ 0,10 moa par zemu.. bet kalkulators rādīja pareizi.., pats izlēmu vienu kliku "nepiegriezt", jo pirms sacensībām biju izmainījis nulli balstoties tikai uz 2 šāvieniem....
p.s.
Pie reizes arī redzama kļūdainā novirze 0,75 moa... Būtu šāvis pa nullēm (kā biju izlēmis pirms sērijas), būtu... labāk :)