Uldi, apsveicami, ka esi nonācis pie tāda slēdziena. dzinējos ar renkām nešauju (īpašiem gadījumiem paķeru līdzi divstobreni) tikai ar lodēm. Gribu piebilst, ka dažās situācijas 12 kal. paradox stobrs ir lieti noderējis - ar savu gāzēj spēku un precizitāti, kas ir krietni labāka par parastu gludo. Principā viss atkarīgs no objekta, kur medījat, attiecīgi kur efektīvāk pielietot spico vai gludo..
Dzinējos tikai Dundurs! Bet ja nāk zoss pāri, nav problēmu. Ar paradoksu - nekā!
Paķēris līdzi divstobreni - uz katra pleca pa stroķim, kaklā šmeisers!:-D
Gāzējspēks paradoksam - kas, paradoks caur vītņu pretestību palielina lodes ātrumu un jaudu:-D
Tikai caur iegūto rotācijas kustību iegūst labāku trajektoriju, bet zaudē jaudu un ātrumu.
Andri,
Es ļoti atvainojos, man NEBIJA taisnība par Mon Mag 28 ātrumiem. Visā tai burzmā kaut ko biju saputorjis (varbūt sajaucis ar nemagnumu vai 32-o).
Šodien speciāli pāršāvu:
Monolit 28 magnum
Beretta A400 (76cm, 18,6 mm)
535, 534 , 531 m/s t.i. vid 533 m/s, kas ir tikai 1% atšķirība no uzrādītā.
IŽ-12 (73 cm, 18,2 mm) - zinu tā darīt nevajag; neiesaku - kapsele melna :)
525 m/s
Intereses pēc vienu reizi no Berettas izšāvu arī ar:
Rottweill Brenneke 31,5g ( 415 m/s pēc papīriem)
Mans aparāts uzrādīja - 419 m/s ! Lai gan tikai viens šāviens, bet tūkstošo reizi pārliecinos, ka vācieši "uber alles" :)
Atgiežoties pie Monolit - vēlreiz "sorry" Dupleksa puišiem par dezinformāciju.
Monolīts dzinējmedībām - SUPER lode ! (Tiem, kam lido.. man diemžēl nelido, tāpēc iztieku ar Brenneki :)
Čaula no Molonit 28 Magnum 12/76 pēc šāviena.
Pa kreisi - šauts ar Berettu 12/89, pa labi ar IŽ-12 12/70.
Atgriezties pie mūžsenās diskusijas "magnum patronas no krievu ieročiem" nevajag, bet varbūt kādam ir idejas - kāpēc tā "poga" izskatās tik slikti ? Konkrēta ieroča specifika ?
...dzelkšņa adata krievu(un ne tikai) ieročiem nebūtu jāuzskata par ideālu.,:) tur arī problēma. visglupākās adatas esmu saticis toziem. jāārstē pieslīpējot adatas gala noapaļojumu. vēl gadās pārlieku stingras atsperes ,kad kapseles materiāls ar dzelkšņa adatu tiek daļēji caurdurts. vēl var būt pārlieku liels adatas gala diametrs -sekojoši kapselei liels traumētais laukums .
...bildē izskatās abu pēdējo rakstīto teikumu apvienojums.,:)
Uldi, es nesaprotu, Tev kas slikts noticis,tik daudz ironijas?:=))
Nu labi, apskaties tabulā cik enerģijas būs stobra galā tam pašam Dundura monolitam 28/76 vai sauvestres arī 76 versijā (un pie reizes papēti, cik sanāk Tavam 3006). Un tagad iedomājies, ka tas lidos precīzāk un tālāk būtiski nezaudējot jaudu nekā no gludās kramenīcas. Un pievērs uzmanību arī lodes konstrukcijai un diametram. Lūk Tev arī piemērs, kā izskatās gāzējspēks. Varbūt mana kļūda, vajadzēja rakstīt apstādinošais efekts...
Uldi, pat nevaru iedomāties no Taviem vārdiem, kādu šmaiseri Tev vajag, ja tā šauj dzinējmedībās. Praktiski visu kas nāks laukā.. sākot no zīlītes.
Pats tādu gribēju pirkt, atturēja vienīgi tas, ka teicās atvest ne ātrāk kā pēc 3-4 mēnešiem, bet tik ilgi gaidīt negribējās un paspēju ielekt pasūtījumā uz Benelli- gaidīju ~ 1,5mēnešus. Cik interesējos arī pēc 9 mēnešiem mosbergs nebija atnācis. :)
Atsauksmes, ko lasīju bija labas, vienīgais mīnuss bija apdare, kas nebija baigi nostrādāta. Bet par tādu cenu domāju ir ok. (kāda bija iepriekš, nezinu kā tagad)
Paķēris līdzi divstobreni - uz katra pleca pa stroķim, kaklā šmeisers!:-D
Gāzējspēks paradoksam - kas, paradoks caur vītņu pretestību palielina lodes ātrumu un jaudu:-D
Tikai caur iegūto rotācijas kustību iegūst labāku trajektoriju, bet zaudē jaudu un ātrumu.
Es ļoti atvainojos, man NEBIJA taisnība par Mon Mag 28 ātrumiem. Visā tai burzmā kaut ko biju saputorjis (varbūt sajaucis ar nemagnumu vai 32-o).
Šodien speciāli pāršāvu:
Monolit 28 magnum
Beretta A400 (76cm, 18,6 mm)
535, 534 , 531 m/s t.i. vid 533 m/s, kas ir tikai 1% atšķirība no uzrādītā.
IŽ-12 (73 cm, 18,2 mm) - zinu tā darīt nevajag; neiesaku - kapsele melna :)
525 m/s
Intereses pēc vienu reizi no Berettas izšāvu arī ar:
Rottweill Brenneke 31,5g ( 415 m/s pēc papīriem)
Mans aparāts uzrādīja - 419 m/s ! Lai gan tikai viens šāviens, bet tūkstošo reizi pārliecinos, ka vācieši "uber alles" :)
Atgiežoties pie Monolit - vēlreiz "sorry" Dupleksa puišiem par dezinformāciju.
Monolīts dzinējmedībām - SUPER lode ! (Tiem, kam lido.. man diemžēl nelido, tāpēc iztieku ar Brenneki :)
Pa kreisi - šauts ar Berettu 12/89, pa labi ar IŽ-12 12/70.
Atgriezties pie mūžsenās diskusijas "magnum patronas no krievu ieročiem" nevajag, bet varbūt kādam ir idejas - kāpēc tā "poga" izskatās tik slikti ? Konkrēta ieroča specifika ?
...bildē izskatās abu pēdējo rakstīto teikumu apvienojums.,:)
Nu labi, apskaties tabulā cik enerģijas būs stobra galā tam pašam Dundura monolitam 28/76 vai sauvestres arī 76 versijā (un pie reizes papēti, cik sanāk Tavam 3006). Un tagad iedomājies, ka tas lidos precīzāk un tālāk būtiski nezaudējot jaudu nekā no gludās kramenīcas. Un pievērs uzmanību arī lodes konstrukcijai un diametram. Lūk Tev arī piemērs, kā izskatās gāzējspēks. Varbūt mana kļūda, vajadzēja rakstīt apstādinošais efekts...
Uldi, pat nevaru iedomāties no Taviem vārdiem, kādu šmaiseri Tev vajag, ja tā šauj dzinējmedībās. Praktiski visu kas nāks laukā.. sākot no zīlītes.
Atsauksmes, ko lasīju bija labas, vienīgais mīnuss bija apdare, kas nebija baigi nostrādāta. Bet par tādu cenu domāju ir ok. (kāda bija iepriekš, nezinu kā tagad)