Ģirt
Kāpēc es nešauju ar lieliem kalibriem, jo pirmkārt lieli bojājumi, masenes munīcija ir daudz lētākā, troksnis mazāks, un pilnīgi pietiek bebram līdz 50m tās masenes.
Jā Arni es par to kalibru arī minēju.
Valērij, es pats nēesmu medījis bebrus ar šo kalibru, bet kolēgi atteicās no šī te kalibra, jo salīdzinot nomedīto un noslīkušo bebru skaitu tad līderis noslīkušajos bebros tieši bija 223 vai 222 kalibrs.
Laimoni,pietiekoši es domāju , kā tēmeklis noklāj mērķi. Viens ir šaut mērķī, otrs bebram galvā.Palasi komentus tur rakstīts , ka pus bebrs izmetams. Ja tā šaut , tad es uz 120 arī blieztu. ES ar kalašu arī šāvu (ļoti labi ja labs kalaš un sūdīgi, ja ar līku stobru), bet medībās tomēr gribētos garantētu trāpijumu. Un attāluma noteikšana ir tāda pati zinātne, kā guļoša kuiļa svara noteikšana.
Slēpts
26.04.2013. 10:36
kam lieli bojājumi? plecam? bebra galva nav derīga arī pēc masenes, tad kāda starpība cik daudz paliek pāri no tās galvas? un ja gadījumā ieraugam baigo bebru un vēlamies paņemt galvaskausu, tad ar maseni būs jāpaliek gribot ;)
Ā Ģirt tu paliec gribošs :)
Mani tā kā pilnīgi neinteresē galvaskausa trofeja, tad bojāts galvaskauss man nav traģēdija. Tu lielo bebru ieraugi tikai tā izmērus kad tas ir izlīdis no ūdens uz sauzemi, kamēr tas peld pa ūdens virpusi izņemot galvu un nedaudz muduras nekas nav redzams. Un ja bebrs ir pat izlīdis, un šaujot pa korpusu pilnīgi pietiek lai bebrs paliktu uz vietas, jo jāšauj ir apmēram sirds rajonā. Protams šaujot ar karabīni puse bebra iznesīs ārā, bet totries tev galvasskaus būs trofejā.
Es no bebra cenšos iegūt maksimālo atdevi, dziedzeri, gaļa, derētu arī āda, bet tā kā pie mums nevēlas to dīrāt, bet vest kaut kur tālu ar nekādas vēlēšanās nav. Pie tam tie kas sāla arī ādas pēc karabīnes šāviena lielāko daļu ādas nevarēs lietot jo būs vienkāršo bojāta āda un neviens normāls uzrpicējs to nepaņems.
Slēpts
26.04.2013. 12:06
nē gribošs nepalieku, jo man nav masene ;) iegāžu ar 30-06 un man ir gan gaļa, gan galva un pietam neslīkst ;)
Nekā personīga, bet Edgar tev vajadzētu iet politikā par deputātu vai visas tās gudrības garīgos semināros sludināt, naudas nau,bebru dīrāt nevīžā,omītei prusaki pilna māja,cūkas laukus norakušas ,pa kuru laiku tu uzspēj mežā ko šaut,jo visu laiku esi uz sakariem,kamēr es no meža un ādas noplēšu man labi ,ja nakts,citreiz jau rīts,laika vispār nau ,tev toties ir laiks un atbildes uz visiem jautājumiem,. Ar maseni bebru šaujot sirds apvidū tev neredzēt kā savas ausis,ja nu vienīgi to darīsi liela lauka vidū,bebram ir viens mērķis - galva,un nečivini, esu medījis ar visādiem kalibriem un daudz, vakar ar 5,un ar maseni ir 50 uz 50, lai arī galvā, pēc pāris minūtēm,kaut arī agonijā sāk kratīties un nogrimis ir ,krūmainos džungļos ņemu bisi ar 5.2 renkuļiem un klajākās 223 ar cietapvalka lodi,ja ir paurī- peld pa virsu ,straumē gan parauj apakšā,,man šosezon ir 25 bebri visiem ādā 1 neliels caurums, galvas rajonā,netici brauc -parādīšu.un dīrāju visu un vienmēr
Šausmas,pilnmēness ietekme vai kā ? Lasu,brīžiem smejos,brīžiem lamājos. 223 ir ļoti labs,ne velti tāds tika radīts pēc 222, J.R. KATRA, uzsvars uz vārdu katra,lode,es domāju lodes veidu,ir jāizmanto tajā situācijā,kādai tā paredzēta. MATCH lodes, kā jau to skaidri pasaka jau nosaukums,ir paredzētas papīra caurumošanai un ne medībām.Kādēļ gan ražotāji veido tik plašu ložu klāstu,šodien populārākajiem kalibriem var piemeklēt lodes visām situācijām. Vārds, patrona, vien,jau neko neizsaka,patronas pielietojumu nosaka lode un tikai lode,protams kalibra ietvaros. Pats 223 lietoju Hornady GMX - super . Te var kasti šnabi izdzert,un tad vēl visu neizrunāsi,bet lielai daļai mednieku ir maza saprašana par ložu uzbūvi,tāds secinājums radies ieroču veikalos,dzirdot jautājumus par patronām.Šaujat garām !
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
26.04.2013. 15:27
tur tā lieta ka mūsu gala veikalos nekā cita nav! 3 izvēles barnaul pa 0.25Ls (ar caurumu vai svina galvu) hornady steel match 0.3Ls un Norma svina galvām pa 0.95Ls un tas arī viss :( un kur izvēle?
Kāpēc es nešauju ar lieliem kalibriem, jo pirmkārt lieli bojājumi, masenes munīcija ir daudz lētākā, troksnis mazāks, un pilnīgi pietiek bebram līdz 50m tās masenes.
Jā Arni es par to kalibru arī minēju.
Valērij, es pats nēesmu medījis bebrus ar šo kalibru, bet kolēgi atteicās no šī te kalibra, jo salīdzinot nomedīto un noslīkušo bebru skaitu tad līderis noslīkušajos bebros tieši bija 223 vai 222 kalibrs.
Mani tā kā pilnīgi neinteresē galvaskausa trofeja, tad bojāts galvaskauss man nav traģēdija. Tu lielo bebru ieraugi tikai tā izmērus kad tas ir izlīdis no ūdens uz sauzemi, kamēr tas peld pa ūdens virpusi izņemot galvu un nedaudz muduras nekas nav redzams. Un ja bebrs ir pat izlīdis, un šaujot pa korpusu pilnīgi pietiek lai bebrs paliktu uz vietas, jo jāšauj ir apmēram sirds rajonā. Protams šaujot ar karabīni puse bebra iznesīs ārā, bet totries tev galvasskaus būs trofejā.
Es no bebra cenšos iegūt maksimālo atdevi, dziedzeri, gaļa, derētu arī āda, bet tā kā pie mums nevēlas to dīrāt, bet vest kaut kur tālu ar nekādas vēlēšanās nav. Pie tam tie kas sāla arī ādas pēc karabīnes šāviena lielāko daļu ādas nevarēs lietot jo būs vienkāršo bojāta āda un neviens normāls uzrpicējs to nepaņems.