243 ir visai lēzena trajektorija, bet vai uz 300 tā ir... nezinu neesmu šāvis, bet līdz 200 augstākais punkts ir 4 cm, vismaz tai munīcijai ar kuru šāvu es, bet te paveca bilde no, kādreiz jaunā, Brovninga Eurobolt testa.
Tas jau ir OK.
Jāņa doma bija piešaut optiku lai 300 m būtu nulle..
Jāni skat. http://luoti.sako.fi/Ballistic...
Pat izmantojot Sako ātrāko lodi 1025 m/s nesanāk ne tuvu tāda trajektorija.. Nerunājot, ka dzīvē šaujot to ir vēl grūtāk dabūt gatavu.
1) Varētu būt ka tev ir trāpījusies eksperimentālā (gatavojoties zvaigžņu kariem;)) Hornady ložu partija, kurai ir tāda ballistika
2) Tev ir gadījusies eksperimentālā Saiga (kā krievu atbilde uz amerikosu super lodi) kura tā smuki met tās lodes :))
Kur pirki ? Esmu gatavs šodien izpirkt visas tās Saigas un Hornadijus.. Būs tūkstotis mednieku, kas būs gatavi maksāt 2 K un vairāk par tādu komplektiņu:)) Sanāks man pīlēm patronas, vismaz..
Saskaņā ar ada.ru balistisko kalkulatoru .223 kalibram atkarībā no patronas vidējais kritums uz 300m, ja nulles ir uz 50, 20-22 cm. Pie 100 + 3, otrā nulle apmēram 180. Tātad pareiz apgalvojums, ka pie piešaudes uz 50 taisna traektorija medību vjadzībām ir līdz 200 m.
To apliecina arī mana prakse. uz 300 jau ir jāgogroza torņi vai jātēmē augstāk.
Slēpts
10.05.2013. 09:28
izšaujam pa vienai lodei, kuru vēl pietam normāli sēj pa lapu un iznāks mums pat viļņveida trajektorija :D
Vēl jautājums kā tika šauts, no balsta, vai no ieročā turētāja, jo tas šāvuma blīvumu arī var ietekmēt un uz tiem 300m var visādi brīnumi sanākt, jo šaujot no balsta vienalga nostrādā cilvēka refleks un šāviena brīdī ierocis kaut nedaudz bet tiek norauts uz kādu noteiktu pusi, tā puse ir katram medniekam sava, pat es šaujot ļoti labi, kad bisei sajauc stobrus un veic tukšo šāvienu, tas ir šāviena vispār nav, no malas redzams ka nospiežot mēlīti tu vienalga norauj stobru, kaut arī trāpi ļoti labi. Tā pat arī ir redzēt ja tā pati masene ir piešauta vienam šāvējam, cits paņemt to rokās un pat tuvu desmitniekam nevar trāpīt.
Katrams savs ierocis, kā arī piešaušana kartam sava individuāla.
Arni,
Cik daudz nu es saprotu, bet tā šāviena "flat" trajektorija. -4 līdz max +3 un tad 300 m nulle... Tiem cipariem jābūt +10-15 cm.
Bet davai vēl vienuNreizi man loham pastāstiet kā to var dabūt gatavu un neturpinam šo apakštēmu par .223 kalibra plakanumu vai viena mednieka kļūdu vai arī otra stulbumu (manu..) CITĀDI TĀ PAZAUDĒS SAVU SĀKOTNĒJO IDEJU - NEMĒRAMIES AR KRĀNIŅIEM BET APMAINAMIES AR PIEREDZI PAR KONKRĒTAS MUNĪCIJAS UZVEDĪBU VIENA VAI OTRĀ IEROCĪ.
Jāņa doma bija piešaut optiku lai 300 m būtu nulle..
Jāni skat. http://luoti.sako.fi/Ballistic...
Pat izmantojot Sako ātrāko lodi 1025 m/s nesanāk ne tuvu tāda trajektorija.. Nerunājot, ka dzīvē šaujot to ir vēl grūtāk dabūt gatavu.
1) Varētu būt ka tev ir trāpījusies eksperimentālā (gatavojoties zvaigžņu kariem;)) Hornady ložu partija, kurai ir tāda ballistika
2) Tev ir gadījusies eksperimentālā Saiga (kā krievu atbilde uz amerikosu super lodi) kura tā smuki met tās lodes :))
Kur pirki ? Esmu gatavs šodien izpirkt visas tās Saigas un Hornadijus.. Būs tūkstotis mednieku, kas būs gatavi maksāt 2 K un vairāk par tādu komplektiņu:)) Sanāks man pīlēm patronas, vismaz..
To apliecina arī mana prakse. uz 300 jau ir jāgogroza torņi vai jātēmē augstāk.
Katrams savs ierocis, kā arī piešaušana kartam sava individuāla.
Cik daudz nu es saprotu, bet tā šāviena "flat" trajektorija. -4 līdz max +3 un tad 300 m nulle... Tiem cipariem jābūt +10-15 cm.
Bet davai vēl vienuNreizi man loham pastāstiet kā to var dabūt gatavu un neturpinam šo apakštēmu par .223 kalibra plakanumu vai viena mednieka kļūdu vai arī otra stulbumu (manu..) CITĀDI TĀ PAZAUDĒS SAVU SĀKOTNĒJO IDEJU - NEMĒRAMIES AR KRĀNIŅIEM BET APMAINAMIES AR PIEREDZI PAR KONKRĒTAS MUNĪCIJAS UZVEDĪBU VIENA VAI OTRĀ IEROCĪ.