Šodien vārdadienu svin Jausma, Albertīne, rītdien - Signe, Signija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Notestēts

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.05.2023. 09:12

Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
24.07.2013. 17:56
Visdrīzāk nekas ar to pilno čoku nebūs labāks. Vismaz man nebija... Mēģināju.
Tas, ka Dupleks raksta uz paciņām, ka labākie rezultāti ar pilno čoku, manuprāt ir tīrais mārketings... Tas ir, lai cilvēkiem noņemtu šaubas/bailes šaut ar šīm lodēm caur pilno. Paņemot to lodi rokās (vizuāli riktīgs dzelzs klucis) un paskatoties uz savas plintes stobra galu (vai pat "smalkajiem" maināmajiem čokiem) - vidusmēra medniekam, kurš nezina ne reālo sava stobra sašaurinājuma diametru, ne arī lodes dzelzs daļas diametru - liekās NĒ, šitais točna neies !
Bet iet ...
Sausais atlikums tam visam ir, ka Monolīti vislabāk lidos caur CYL un NESLIKTĀK arī caur pilno čoku !
Ja kāds saka savādāk (bija foruma korifeji, kas man arī ieteica šaut ar Full) - bildes studijā! Citādi tāda gudra diršana vien sanāk.. To es arī pats māku :)))
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
24.07.2013. 17:57
Uz ko Dundura k-gs jums atbildēs - tā tam ir jābūt. Ticiet man, esmu jau izgājis cauri dupleksenēm - vienmēr paliek daudz netīrāks stobrs par citu ražojumiem. Dupleks atbild, ka tas NĒESOT nesadegušais pulveris, bet gan visādi sārņi.... Man šie sārņi aizdedzinot deg! Nezinu, bet kāds no mums melo:)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-01-06 15:10
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
24.07.2013. 19:44
hz šauju visu laiku ar DDupleks, nekādu problēmu i stobru ar nēsmu tīrījis jau mož gadus divus nu nav tur nekādu kvēpu vai nogulšņu, ja izšauj ar dūminieku tad gan pēc nedēļas viss stobrs iekšā zilā krāsā :D
Krišjānis
Krišjānis
Pēdējo reizi manīts 2026-09-09 00:57
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 12 gadi
Medību trofejas: 12
25.07.2013. 02:37
Remington 870 ar īso 18collu stobru, (cilindru) Dupleks ir 28 ir 32 grami patika ļoti labi par ko biju izbrīnīts, jo stobrs ļoti īss un cilindrs. Tomēr piešāvu ar jau sevis slavētajām Leišu GUalandi viena apsvēruma pēc, jo otrai plintei tādas pašas un mazāki izdevumi :)
Ar Hornady renkuļiem pamēģināju un liekas ka būs baigi labais bebru ņemamais. Ar pārlādēšanu un mērķa pazaudēšanu pilnīgas muļķības. Uzreiz pēc šāviena pastobri velc klāt un laid atpakaļ un viss acumirklī notiek un nekas tur nav ar spēku vai laušanu vai ākstīšanos.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-09 15:40
Medību trofejas: 1
25.07.2013. 16:00
Arī no cilindra lidos. Svarīga ir cilindriskā daļa čoka galā, kurā lode stabilizējas pēc sašaurinājuma. Pilnajam viņa ir visgarākā, ja salīdzina ar pārējiem standarta čokiem. Līdz ar to arī šis ieteikums. Par sārņiem - šī lieta 12. kalibram ir atrisināta, lai gan jāsaka, ka šāviena parametrus ši lieta iepriekš neietekmēja.
Intars
Intars
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
26.07.2013. 01:37
Andri, cik noprotu tev ar Dupleksu diezgan cieša saistība..
Laikam ar Tevi strīdēties/gudroties nebūtu prāta darbs :)))
Bet nevaru noturēties; tikai nesit stipri :))
Tobiš - par krievu ieročiem nezinu, bet ārzemju (maināmajiem) čokiem paralēlā daļa vienam ražotājam pārsvarā ir vienāda garuma - neatkarīgi pusčoks vai čoks. Kādu nu viņš uzskata par pareizāko. Piem. Briley tas ir 5/8 no stobra kanāla diametra.
Atšķirās kopējais čoka garums, no tā izrietošais konusa garums un lenķis. Kas tiek arī uzskatīts par daudz svarīgāku rādītāju par paralēlās daļas garumu, lai sasniegtu tos mērķus, kam čoki vispār ir domāti...
Skat.zemāk tabuliņu ar dažu ražotāju čoku ģeometriju.
P.s.
Es biju (esmu?) liels Monolīta fans. Pats šāvu un citiem ieteicu:))
Šoruden gan jāpamēģina kas cits, piem. vakar pasūtīju Brenneke Gold Magnum (39g) lodes. Itkā speciāls pārklājums un varot mocīt arī paradoksu.
Intars
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-09 15:40
Medību trofejas: 1
26.07.2013. 11:10
Intar, saistīts esmu, bet diskusijai tam nevajadzētu traucēt. ;) Stāsts par atšķirīgajiem cilindriskās daļas garumiem attiecas galvenokārt uz krievu ieročiem (pamatā IŽ un TOZ). Veciem čehu, un ja nemaldos, arī vācu skrošu ieročiem šī cilindriskā daļa ir ļoti īsa, kā rezultātā visas lodes no tiem ne pārāk labi lido, bet tam arī tie stobri nav domāti. Bieži pat ir marķējums - nicht für Kugeln.
Par paradoksu - ja drīkst, zināt, kādu tu lieto? Šogad ar vītņotajiem čokiem esam diezgan paspēlējušies, viņi jūtami atšķiras gan dizaina, gan arī darbības ziņā. Atšķiras gan garums, gan vītnes solis, gan rievu dziļums (dažiem ir pakāpenisks). Svina lodes un monolīti uzvedas atšķirīgi, kas der vienam, otram ne visai.
Starp citu, Breneke ir aizgājis vēl tālāk - palaidis arī 43 g smagu lodi.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
26.07.2013. 11:58
Andri ko ar tādu svaru ziloņus gāzt nost domā :) tas Breneke :) Var būt ar laiku 100gr lodes būs :)
Intars
Intars
26.07.2013. 13:35
Lietoju Silma Beccasier. Zinu, ka tas stobrs pēc "design point" būtībā ir dispersants skrotīm. Veidots, lai sasniegtu labu skrošu kūli 7-15 (max 20) metru attālumā. Medībām uz celšanu.
Bet ar lodēm arī iet diezgan labi... Labākie rezultāti ar Hornady SST FTX, pēc tam Monolit 28, tad 32...
Starp citu - varētu apgaismot mani (arī citus) kādi(cik) ir tie paradoks urbumi.
Vai Silma Beccasier un Lamber Becada paradoksi atšķirās no piemēram Mossberg, Benelli utt vītņotajiem. Pieņemu ka - jā.
Ar ko ?
Vai ir jūtama atšķirība precizitātē ?
Vai stobra garums paradoksam kaut ko ietekmē (Silmai un Becadai tie ir īsāki)?
Kuras tad lodes pēc jūsu domām lido vislabāk no piem. Lamber Becada (zinu, ka tādu arī mocījāt :))
Kas ir labs precizitātes rezultāts ar paradoksu, pēc jūsu domām ?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-01-06 15:10
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
26.07.2013. 14:38
Man kkad Dundura kungs solīja speciāli priekš manis ielādēt 50g monolīta lodi, citādi es vislaik saku ka pavārgs spēriens :D