Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
01.06.2013. 15:57
vēlviena dzela, te ieminējās par promilēm, sanāk ka ja medībās dzeru raudzēto kvasu esmu jau noziedznieks??
Slēpts
01.06.2013. 16:36
nu jā smagi pohains masķers būs sasitis tur to kas pirmais prātā :D tag krievu stobriem 12/76 visiem 90MPa pēc normāliem standartiem tas ir tas pats 1050 bar. Un ja vēl pieraksta, ka tur ir 950? Cik esmu plintes redzējis, tad visām max darba spiedienu krievs apzīmē ar MPa
Jāni nav nekādi super magnumi cik lasīts tad max darba spiediens visiem 12 kalibriem ir 1050 bar ari tam pašam 12/89 atšķirās tur drusku testa spiedieni, bet tāpat max darba spiediens visiem viens.
Tev iedeva linku uz to krievu forumu, cik sapratu par sokola testu, tad ja izlasīsi testētājs vairākas reizes runā par to, ka nekādā gadījumā nevajag pārsniegt ieroča darba spiedienus.
Nu katrā gadījumā izstudē to lapu varbūt nāks apgaismība ;)
http://talks.guns.ru/forummess...
градацию ружья (У, 2У, Ш, 2Ш, 3Ш, С, П),У- улучшенное (с 1975 года - орнаментное),2У - обозначалось как орнаментное-2,
Ш - штучное,3Ш - "штучное-3",С - сувенирное,П - подарочное,
модель <ТОЗ-34> наличие эжекторов -<Е>, с 1972 года наличие резинового затыльника - <Р>.
Slēpts
01.06.2013. 19:21
...es tā varu jo man vecss krieva dzelzis, ārzemju bisēm ir noteikts spiediens kuru nedrīkst pārsniegt. cik rakstīts tik i tur.
Cik zinu, tad projektējot ''da-jeb-ko'' (šajā gadījumā stobru un max pieļaujamo spiedienu), aprēķinos vienmēr tiek ņemts vērā drošības koeficients 1,xx, lai būtu drošības rezerve.
p.s. ieteikums adminam- statusa guru nosaukumu nomainīt pret citu, kura iniciāļi varētu būt J.R. :D:D:D
Par spiedieniem ieročos
Visu to Eiropā nosaka CIP (Commission Internationale Permanente )
Amērikā – SAAMI
Lai to labāk izprastu, jāsāk no otra gala t.i. no patronām.
CIP nosaka maksimālo pieļaujamo vidējo („conformal”)spiedienu patronu ražotājiem katram kalibram ; Gludstobra gadījumā dalās vēl pēc čaulu izmēriem. (Atsevišķi tiek izdalītas normas uz dzelzs skrošu patronām -ierobežots arī max ātrums, skrots izmērs, momentum un čoks.., bet tas ir kārtējais garais stāsts. Ja kādam interesē varu uzrakstīt..)
Tātad max vidējie spiedieni patronām:
12/70 - 740 bar
12/76 - 1050 bar
12/89 - 1050 bar
Ir vēl viens rādītājs : maksimālais statistiskais individuālais spiediens (ja es pareizi saprotu tad tas ir max pieļaujamais atseviškai patronai sērijā; saglabājot vidējo sērijā..) Kas attiecīgi ir pieļaujams : +15% no vidējā.
Tālāk - CIP nosaka ieroču ražotājiem (valstīs kuras ir CIP locekļi), ka katrs attiecīgā kalibra ierocis ir jāpārbauda sertificētā iestādē(laboratorijā) pēc zināmas procedūras. Procedūra ir apm. šāda:
2 šāvieni no katra stobra ar patronu kura par 25 % pārsniedz max vidējo spiedienu (pēc tam seko vizuālā apskate, kaut ko tur pamēra :) un ja viss OK iesit štempeli uz ieroča.
Tātad ieroču pārbaudes spiedieni attiecīgi:
12/70 - 930 bar
12/76&89 - 1320 bar
Atsevišķi ražotāji pārbauda savus ieročus uz lielākiem spiedieniem - laikam ir dzirdējuši par tādu Jāni Rebli :)))
Ja mēs papētam ražotāju rūpnīcas patronas, tad var redzēt, ka reālie spiedieni ir stipri zem šīs normas..
Fiocchi:
12/70 34g 380 m/s 650 bar /standart
12/76 52g 355 m/s 960 bar / magnum
Federal premium
12/89 66g 350 m/s 860 bar / super magnum
Fiocchi
12/89 63g 355 m/s 850 bar / super magnum
Es runāju par standarta patronām; ir arī tādas kā piemēram Remington Hypersonic Steel vai Fiochi High Performance vai JK6. Šeit spiedieni jau pietuvojas max normām. Fiocchi JK6 12/70 gadījumā tie jau ir 880 bar; kā viņi to atrisina ar CIP? Uzliekot marķējumu 1050 bar uz patronas, kaut gan tā ir 12/70... drošvien” :)
Pēdējie minētās patronas 12/70 ar palielinātu jaudu jeb tā saucamie minimagnumi pēc CIP klasifikatora iet zem 12/73 apzīmēsuma. Uz tiem attiecas tās pat normas, kas uz 12/76 un 12/89 t.i. 1050/1200/1320 bar
easy :D bet man jau tā iž ir tā ko teicu ka pusmēness stobrā :( sāka drupi mētāt tāpēc paņēmu mc. Protams ja būtu nauda nebūtu pircis Saigu, bet nopirku un esmu apmierināts nekādas vainas. man pilnīgi pietiek. mož rudenī ņemšu kko no 30-06, nez Saiga ir ar 30-06 :D
Tad jau labāk 300 win tam lielāka čaula, var ienest korekcijas
Jāni nav nekādi super magnumi cik lasīts tad max darba spiediens visiem 12 kalibriem ir 1050 bar ari tam pašam 12/89 atšķirās tur drusku testa spiedieni, bet tāpat max darba spiediens visiem viens.
Tev iedeva linku uz to krievu forumu, cik sapratu par sokola testu, tad ja izlasīsi testētājs vairākas reizes runā par to, ka nekādā gadījumā nevajag pārsniegt ieroča darba spiedienus.
Nu katrā gadījumā izstudē to lapu varbūt nāks apgaismība ;)
градацию ружья (У, 2У, Ш, 2Ш, 3Ш, С, П),У- улучшенное (с 1975 года - орнаментное),2У - обозначалось как орнаментное-2,
Ш - штучное,3Ш - "штучное-3",С - сувенирное,П - подарочное,
модель <ТОЗ-34> наличие эжекторов -<Е>, с 1972 года наличие резинового затыльника - <Р>.
Cik zinu, tad projektējot ''da-jeb-ko'' (šajā gadījumā stobru un max pieļaujamo spiedienu), aprēķinos vienmēr tiek ņemts vērā drošības koeficients 1,xx, lai būtu drošības rezerve.
p.s. ieteikums adminam- statusa guru nosaukumu nomainīt pret citu, kura iniciāļi varētu būt J.R. :D:D:D
Visu to Eiropā nosaka CIP (Commission Internationale Permanente )
Amērikā – SAAMI
Lai to labāk izprastu, jāsāk no otra gala t.i. no patronām.
CIP nosaka maksimālo pieļaujamo vidējo („conformal”)spiedienu patronu ražotājiem katram kalibram ; Gludstobra gadījumā dalās vēl pēc čaulu izmēriem. (Atsevišķi tiek izdalītas normas uz dzelzs skrošu patronām -ierobežots arī max ātrums, skrots izmērs, momentum un čoks.., bet tas ir kārtējais garais stāsts. Ja kādam interesē varu uzrakstīt..)
Tātad max vidējie spiedieni patronām:
12/70 - 740 bar
12/76 - 1050 bar
12/89 - 1050 bar
Ir vēl viens rādītājs : maksimālais statistiskais individuālais spiediens (ja es pareizi saprotu tad tas ir max pieļaujamais atseviškai patronai sērijā; saglabājot vidējo sērijā..) Kas attiecīgi ir pieļaujams : +15% no vidējā.
Tālāk - CIP nosaka ieroču ražotājiem (valstīs kuras ir CIP locekļi), ka katrs attiecīgā kalibra ierocis ir jāpārbauda sertificētā iestādē(laboratorijā) pēc zināmas procedūras. Procedūra ir apm. šāda:
2 šāvieni no katra stobra ar patronu kura par 25 % pārsniedz max vidējo spiedienu (pēc tam seko vizuālā apskate, kaut ko tur pamēra :) un ja viss OK iesit štempeli uz ieroča.
Tātad ieroču pārbaudes spiedieni attiecīgi:
12/70 - 930 bar
12/76&89 - 1320 bar
Atsevišķi ražotāji pārbauda savus ieročus uz lielākiem spiedieniem - laikam ir dzirdējuši par tādu Jāni Rebli :)))
Ja mēs papētam ražotāju rūpnīcas patronas, tad var redzēt, ka reālie spiedieni ir stipri zem šīs normas..
Fiocchi:
12/70 34g 380 m/s 650 bar /standart
12/76 52g 355 m/s 960 bar / magnum
Federal premium
12/89 66g 350 m/s 860 bar / super magnum
Fiocchi
12/89 63g 355 m/s 850 bar / super magnum
Es runāju par standarta patronām; ir arī tādas kā piemēram Remington Hypersonic Steel vai Fiochi High Performance vai JK6. Šeit spiedieni jau pietuvojas max normām. Fiocchi JK6 12/70 gadījumā tie jau ir 880 bar; kā viņi to atrisina ar CIP? Uzliekot marķējumu 1050 bar uz patronas, kaut gan tā ir 12/70... drošvien” :)
Šauts ar:
Beretta A400 Xtreme 12/89
Stobrs: 30" (76 cm)
Čoks: CYL
Attālums : 50 m
Sēžot no atbalsta.
Tad jau labāk 300 win tam lielāka čaula, var ienest korekcijas