Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Sauer 303 XT Classic 9,3x62

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.11.2013. 09:19

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
19.08.2013. 16:34
Lieks kJ enerģijas nevienam nekad nav nācis par skādi. Īpaši vēl tik sarežģītā, no šaušanas viedokļa, medību veidā, kā dzinējmedības. Bet pārliecināt nevajag - ja uzskati, ka pietiek ar .30-06, tad medī un miers.
.30-06 ir labs, jā, bet 9mm ir 9mm.
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2015-12-08 21:39
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Aprīkojums: viss, kas seifā, ir mans
19.08.2013. 16:29
Murgs, gatavais murgs. Ņem labāk 50mm ložmetēju, kritīs arī ziloņi. Lai piedod man visi svētie, bet neredzu Latvijā vajadzību neko diži vairāk par 3006. Nepretendēju uz pareizo viedokli, bet pārlieciniet mani par pretējo.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
19.08.2013. 15:56
Atkal aizgāja offtopic par pusautomātu vs kloķeni, bet tomēr viedokli nopamatošu. Šāviena troksnis pusautomātam notiek vienlaicīgi ar aizslēga žļarkstoņu. Dzīvnieks pēc aizpūsta pirmā šāviena garām mēdz apstāsties, jo ne vienmēr spēj saprast skaņas virzienu. Tajā brīdī ar pusautomātu var veikt otru tēmētu šāvienu. Bet ar jebkādu citu sistēmu, izņemot vairākstobru ieroci - kustināt aizslēgu un likt dzīvniekam skaidri saprast kurā pusē ir briesmas.
Protams, uz dzinējmedībām iepriekšminētais attiecas tikai daļēji, jo dzīvniekam kustības virziena vektoru pa lielam iedod dzinēji un/vai suņi. Protams, uz gaidi, no atbalsta pēc pirmā šāviena reti vajag otro (man praktiskajās medībās ir gadījies, ka vajag, bet nepretendēju uz pārākā snaipera godu, tātad, šis noteikti gadās tikai man).
Bet - uz pieiešanu, no rokas nemaz ne tik reti vajag otro un ne tikai man :) un tad kā reizi pierādās lielākais pusautomāta pluss. A grabināt "uz to pusi" ar patronām, kuru cena ir virs 2 latiem, ir sālīti. Nu vismaz es rēķinu līdzi un tikai īpašās situācijās rīkojos savādāk. Piemēram, pērn sašautu (ne es sašāvu!) un kustībā esošu alni nācās šaut +/- 250m. Lai arī likās, ka pirmie šāvieni trāpa, protams, ka tika šauts vēl, kamēr bija tāda iespēja. Bet, kā jau iepriekš minēju, alnis bija sašauts, tādēļ tā. Parasti tā netiek darīts - parasti tiek diezgan konkrēti tēmēts uz tikai tad šauts.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
19.08.2013. 15:41
Katrā ziņā tēmēts otrais šāviens laika ziņā tur neko neatšķirsies

Nu vot tur tu ļoti kļūdies - diez vai pat ar Blaser var izdarīt 2 tēmētus šāvienus piemēram pa šautuves alni, bet ar automātu brīvi, ja ne visus 3... Kristoferam Klausenam liekas bija uzskatāms video, kur tieši ar 303 Sauer šauj pa kustīgu mērķi.
Un nevajag te klārēt, ka ar automātu 2 šāvienu netēmē, bet ar kloķi gan - ja tūtiņš pie ruļļiem tad netēmē arī 1 šāvienu. Pietiek palasīt Medības, kur mūsu mednieki raksta kā ar gludo šauj pa cūkām - "tur jau piemet un spiež - nav laika pat tēmēt"!!! Nu tad ko...??? :D
Slēpts
19.08.2013. 13:25
gribi teikt, ka šāviens ir klusāks par aizslēga žļarkšķi? Katrā ziņā tēmēts otrais šāviens laika ziņā tur neko neatšķirsies, grabinot uz to pusi jā pusautomāts ātrāk iztukšosies ;)
Arnis
Arnis
19.08.2013. 10:19
Īsāk sakot - ja kāds apgalvo, ka ierocis nepārlādē, tad vajag ņemt vērā veselu faktoru jūru, kurus mēs pašreiz nezinam. Līdzīgi kā bijuši stāsti ar Dduplekss Monolītiem - veikalnieks noslīcina, izkaltē, bet pie "osečkas" vainīgs ražotājs...
PS. Dzintara komentāru par vieglmetāla detaļām īsti nesapratu. Kāds tur sakars ar džinsām? Ko izdarīt ar tendenci, ka "dzelzs" ieročus vairs praktiski neražo?
PPS.Ātrais aizslēgs nav pusautomāts :) nevienam "aizslēgam" nebūs viena maģiska īpašība - šāviena troksnis ir vienīgais troksnis un ierocis atkal ir gatavs šāvienam. Jebkura ātrā vai lēnā aizslēga žļarkstināšana nozīmē, iespējams, zaudētu medījumu. Ne vienmēr ar 1 var trāpīt. Ne vienmēr. Un tā ir pusautomāta pati lielākā priekšrocība!
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
19.08.2013. 09:52
par tādu summu var paņemt kādu merkel ar ātro aizslēgu, vai arī nedaudz pielikt blaserim.
Slēpts
19.08.2013. 08:36
Tas par jaunumu un bērnības slimībām domāts. Paaudzies viņš jau ir.
Ja jau skatamies globāli tad ieroču sistēmas atstrādātas un konceptuāli nekas jauns nav izdomāts jau no WWII laikiem.
... par nepārlādēšanos (bija laiks parakāties) esot tāda slimība kad lietojot maināmās plastmasas aptveres (uzrakstīts bija jel būtu nākuši pie prāta un no metāla taisījuši..). Vai tas ir salabots nezinu visvarenajā i-netā neatradu neko...
Tā ierocis foršs, cena tāda kodīga un domāts kā saka karaliskām dzinējmedībām "pa smuko"...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-04-29 17:30
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 1986
Medību trofejas: 1
18.08.2013. 21:55
Da jebkurš stroķis, tāpat kā loks, ir jāizkož. Ja krievu sū... izkož un pievīlē, tas nemaz nav tik slikts :D kā teica Dzintars: "IŽ 18 pagali var uzvīlēt mājās." Tas jau nav stroķis!
Ja stroķis jāpērk pa 1500 un vēl "jāvīlē", tad es labāk pērku krievu sū..., "vīlēju" un šauju tāpat, tikai tad man nav jāuztraucas par katru skrambu vai virsū uzkritušu dubļu piku! :D
Atvainojiet veči, laikam atkal netēmā iebraucu.
Šaujiet garām!
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
18.08.2013. 21:00
Nu nu Sauer 303 jauns ierocis....

Ko Tu gribi teikt ka 2006 gada izlaistais 303 ir vecs? Ieroču pasaulē kā zināms firmas katru gadu jaunus ieročus neizlaiž takā 2006 gada ir pat ļoti jauns!!! Bet nu tas tā - varam arī pieņemt, ka 2006 gada 303 ir vecs kā zeme, bet ne par to bija stāsts...
P.S. Browning automāts gan nav jauns... :)
Tagad kā reizi Strēlniekā 303 ir pa lēto :) +/- 1500 laikam...