Šodien vārdadienu svin Cecīlija, Cilda, rītdien - Vidmants, Edmunds, Edžus
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dāvina kucēnus (Latvijas dzinējs)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2014. 09:53
Ar medībām saistītās tēmasDarījumi

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
29.08.2013. 15:28
Māri, jūsu galā ir tik traki, visi medī ar krančiem? :-))

Nē, mēs medījam ar medību suņiem, bet lasot forumu, nākas secināt, ka ar krančiem medī jūsu galā.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.08.2013. 16:05
Īpašnieki šķirnes nosaukumu potēšanas pasēs ir ierakstījuši atbilstoši savam domu lidojumas vai izdzertā alkohola daudzumam...

Šeit nu Es Tev Māri nepiekrītu.Šis dokuments nav potēšanas pase, bet gan dokuments kurš stingri nostiprināts ar suņiem saistītos likumos, bez šī dokumenta Es nevaru kopā ar suni šķērsot LV robežu....protams ka šajā dokumentā ir atzīmes par potēm.
Šo dokumentu sunim pieprasa Eropas savienība un atzīst Krievijas Federācija, tā kā nāc arā no meža,kurā Tu maldies...
Aigars
Māris
29.08.2013. 16:22
Šis dokuments nav potēšanas pase, bet gan dokuments kurš stingri nostiprināts ar suņiem saistītos likumos, bez šī dokumenta Es nevaru kopā ar suni šķērsot LV robežu

To es visu lieliski zinu, bet tas nav suņu šķirni apliecinošs dokuments - par to jau iet runa. Un.... priekš vienkārša suņa turētāja, kurš savu suni nedomā izvest ārpus LR, šis ir tikai dokuments, kas apliecina vakcināciju.
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
29.08.2013. 17:52
bet tas nav suņu šķirni apliecinošs dokuments - par to jau iet runa

Tad lūdzu uzrādiet kāds ir suņa šķirni apliecinošs dokuments no likuma viedokļa. Un, kas uz doto brīdi Latvijā drīkst(ar atsuci uz likumu) izsniegt šādu dokumentu. Un kādi ir ierobežojošie faktori, lai šķirni apliecinošu dokumentu nevarētu izsniegt 29.08.2013 dibinātā biedrība "XX suns XX" uz savas izdomātās veidlapas ar skaistiem parakstiem un zīmogiem.
Māris
29.08.2013. 18:06
Datu centrā reģistrētās organizācijas:
http://www.ldc.gov.lv/lv/cilts...
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
29.08.2013. 19:06
Man jau liekas, ka ir bišku tā kā par daudz to organizāciju... :/
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2022-05-11 14:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Brunavas mednieki
Atrašanās vieta: Rīga & Rākaņi
Medību stāžs: 30+
Aprīkojums: IŽ-27;Simson drillings, 7X64 Brno ZKK600
Suņi: exVMT, G/S-Tax
Medību trofejas: 5
29.08.2013. 20:50
Tieši tā Žanna, par daudz gan.... Turklāt tikai daži norādījuši konkrētu šķirni vai grupu (piem. medību) lielākā daļa norādījusi "visas šķirnes"
Mašīnas tirgo daudzi, bet reģistrē tikai csdd, bet kas ir dzelži salīdzinājumā ar šķirnes suni, cik pūļu, darba, laika prasa šķirnes izvedošana - izkopšana-saglabāšana.....
Kad šī tēma tika skarta TUR- "augšā kuluāros" atbilde bija vienkārša - jā īsti kārtības nav, bet iniciatīvai jānāk no apakšas - no suņu īpašniekiem, organizācijām.... Cik vēl ūdeņiem jāaiztek, lai ne tikai daži, šeit rakstošie medību suņu īpašnieki, bet visi kliegtu - VISS pietiek pašdarbības !
Cik viegli ir nopostīt (apzināti/neapzināti/savtīgos nolūkos vai muļķības, nezināšanas dēļ) bet cik grūti, dažkārt neiespējami radīt...
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
29.08.2013. 21:49
Esmu jauns mednieks nesen nokārtojis arī medību vadītāja kursus, bet ar visu to es personīgi nezinu kādiem jaizskatās tiem dokumentiem kurus suņu saimniekam man būtu jauzrāda kā medību vadītājam tādēļ arī prasu, lai kāds parāda kādiem tiem ir jābut. Aigars parādija 4 dažādus Latvijā izdotus dokumentus suniem, plus vel kādus dokumentus, kas nav Latvijā izdoti. Vai šis organizācijas, kas norādītas sarakstā izdot kādus savādākus dokumentus kā suņa pase? Kādi ir tie ierobežojošie faktori, lai varētu izveidot jaunu biedrību vai klubu? Lūk piemērs no sludinājumu servera http://www.ss.lv/msg/lv/animal...
krustoti divi medību suņi turklāt tiek rakstīts ka pārdod ar papīriem. Vai šiem suņiem būs papīri ar kuriem īpašnieks drīkstēs iet medībās?
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2022-05-11 14:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Brunavas mednieki
Atrašanās vieta: Rīga & Rākaņi
Medību stāžs: 30+
Aprīkojums: IŽ-27;Simson drillings, 7X64 Brno ZKK600
Suņi: exVMT, G/S-Tax
Medību trofejas: 5
29.08.2013. 22:03
Int ! Sludinājumā gan ir teikts ka mammai ir "papīri", ka abi vecāki ir mednieki un viss - ne vārda ka kucēniem būtu dokumenti un tādi nemaz nevar būt !
Māris
29.08.2013. 22:50
Int, par to jau šeit iet runa.... Noteikumos ir rakstīts, ka medībās drīkst piedalīties ar medību šķirņu suņiem. Medību suņiem ir divi dokumenti - Suņa pase - ciltraksti, kur ir norādīti suņa vecāki vairākās paaudzēs un Mājas (istabas) dzīvnieka pase. Otrā ir vajadzīga, lai dzīvnieku izvestu no valsts un, lai izdarītu ierakstus par vakcināciju.
Suņa pasē - ciltsrakstos ierakstu par suņa šķirni izdara kinologs, kas izdevis pasi, bet Mājas (istabas) dzīvnieka pasē ierakstu par suņa šķirni izdara vetārsts, pamatojoties uz suņa saimnieka izdarīto ierakstu pieteikuma veidlapā. Resp. kaukāzieti var nosaukt par taksi un otrādi. Manuprāt nav jābūt īpašu gudram, lai saprastu, kuram no šiem dokumentiem var ticēt.
Līdz šim VMD par pilnu ņēma tikai suņa pasi - ciltsrakstus. Neviens pat necentās aizdomāties, ka suņa šķirni varētu noteikt pēc saimnieka vēlmes.