Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
31.08.2013. 08:06
Būtu labi, ja Tu, Aigar, un arī Salmiņš ar Vargānovu, vispirms beigtu kinologa kursus, gan jau atrastu pēc tam, kur Jūs tālāk pa specializāciju mācīt ;) reāli, es nejokoju!
Es nezinu, kas notika izstādē Ķīpsalā toreiz, jo tajos laikos, kad Tu aizgāji no LKF, LKF izstādes Ķīpsalā nemaz nerīkoja. Nepatika tiesnesis? Nepatika uzvarētājs? Nepatika Tava suņa vērtējums? Nu un? Var jau būt, ka tiesnesim nebija taisnība. Bet var jau būt, ka tiesnesis bija aplams. Ņet zaščiti ot duraka... Tad jau man pēc medību suņu izstādes Igaunijā vajadzēja visos forumos bļaut, ka Igaunijā bardaks un Igaunijas izstādes boikotēt visu mūžu! :D :D :D
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
31.08.2013. 11:06
Žanna - LV medību suņu kinoloģijas pamati ir A.Siliņa grāmatā un ar tiem var iepazīties vienas nedēļas nogalē, sabiedriskā kārtā...LKF TO PAŠU PIEDĀVĀ PAR 300ls izstieptu gada garumā. Cik kinologu,suņu ekspertu LKF ik gadu sagatavo???Kāpēc viņus neredz medībās vērtējot suņus???
Man ir kaudze bezēdzīgu vērtējumu Latvijas dz. suņiem LKF sistēmas izstādēs....no ekspertiem kuri tos suņus redz pirmo reizi!!!..., un uz tiem vērtējumiem balsta ciltsdarbu, TAS IR NOZIEGUMS PRET LATVIJAS NACIONĀLO ŠĶIRNI.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
31.08.2013. 12:06
Aigar, par cik Siliņa grāmatu te daudzi vairākkārt pieminējuši, kādā garā ziemas vakarā es to pārlasīju... sen biju lasījusi... nav tur nekādu kinoloģijas pamatu! Pirmā grāmatiņa loham ar pirmo sunīti ;)
Starp citu ;)
Sveicu Tevi VĀRDA DIENĀ
Pirmās konkrētās ziņas par ciltsdarbu ar šķirnes medību suņiem Latvijas teritorijā parādās 17. gadsimtā - tas noticis Kurzemes hercogistē hercoga Jēkaba Ketlera valdīšanas (1642.-1682.) laikā. Ja citi muižnieki savās medībās tolaik izmantojuši dažādu šķirņu suņus, tad hercogs Jēkabs, būdams godkārīgs un progresīvs, izveidoja savu šķirni - Kurzemes dzinējsuni. Tas, kā tieši izveidota Kurzemes dzinējsuņu šķirne, dokumentāli nav pierādāms, taču, vērtējot tās konstistūcijas uzbūvi, kinologi domā, ka ciltsdarbā par pamatu izmantots Lucernas dzinējsuns, krustojot ar angļu dzinējsuņiem un pievienojot arī Sv. Hūberta dzinējsuņa asinis.
Tad jau pa lielam arī Latvijas dzinējs ir krancis , jo viņš taču arī ir veidots krustojot citas šķirnes.
Ja mans suns ir dzimis bavārieša un takša ražojumā, tad viņš ir kas- medību suns vai rižbeks ?
Teikšu godīgi nu nevar neviens parādīt to kādi ir tie īstie dokumenti un kādi ir tie neīstie. Uz šo brīdi situācija ir līdzvētīga, ka mednieku apliecības izsniegtu tās organizācijas, kas šos kursus pasniedz. Varbūt šajā pašā dzīvnieku pasē neļaut pašam saimniekam norādīt suņa šķirni, bet to var norādīt tikai ar ierākstu no šiem pašiem ciltrakstiem. Ja nav norādes uz ciltrakstiem raksta bežšķirnes suns. Tie kinologi, kuri nodarbojas ar ciltsdarbu, lai skata tos ciltsrakstus un lemj ko ar ko krustot, bet meniekam parastajam un medību vadītājam būs skaids, ja ir šī pase un tajā ir ierakstīta šķirne viss ir kārtībā. Atliek tikai jautājums kurš veic ierakstu šajā suņa pasē un kāda ir adbildība par nepatiesu datu sniegšanu. Un tad apmācot jaunos medniekus varēs arī uzrādīt kadiem ir jābūt šiem dokumentiem, jo visi jau nav meža dienesta darbinieki kuriem ir skaidrs kādiem tad īsti ir jābūt tiem dokumentiem.
03.09.2013. 18:56
.. par cik Siliņa grāmatu te daudzi vairākkārt pieminējuši, kādā garā ziemas vakarā es to pārlasīju... sen biju lasījusi... nav tur nekādu kinoloģijas pamatu! Pirmā grāmatiņa loham ar pirmo sunīti ;)
Žanna - nevis loham, bet iesācējam...palielam jau visi sāk izglītoties no pirmās klases, nevis no augstskolas ceturtā kursa...
Runājot ar A.Siliņu viņš arī teica - ka grāmata domāta, kā rokas grāmata, iesācējam medniekam, medību suņa turētājam.
Diemžēl citas mācību grāmatas latviešu valodā NAV UN TIK ĀTRI NEBŪS...
Patika krieva kinologa teiktais, ka medību suns ir tas kuram ir medību instinkti. Un tur īstenībā ir daudz pateikts, jo ne visas šķirnes spēj izpildīt to ko prasa medību process, attiecīgajos klimatiskajos apstākļos.
Un ja tas ir krancis, kurš labi strādā medībās, tad lai viņš strādā. Jo suns ir mednieku palīgs.
Pilnībā piekrītu Žannai, minētie LKF kursi labi pakalpotu iesācējiem - kā zināšanu pamats, kas nākotnē gribētu nodarboties ar suņkopību. Pats arī šogad gribēju startēt un mācīties, bet diemžēl apstākļu sakritības dēļ, tam šogad nepietiks laika.
04.09.2013. 21:42
LKF kursi labi pakalpotu iesācējiem - kā zināšanu pamats, kas nākotnē gribētu nodarboties ar suņkopību. Pats arī šogad gribēju startēt un mācīties, bet diemžēl apstākļu sakritības dēļ, tam šogad nepietiks laika.
Protams,Jani,ja esi nolēmis lai izdodas....tieši izpratnes trūkums par suņkopību, ir arī šīs tēmas diskusijā. Pats par tiem LKF kursiem esmu dzirdējis tikai galējības t.i. tikai to, ka ļoti labi, vai atkal - bezjēdzīgi, bet vienu faktu nevar noliegt - 15-to gadu ņemos ar medību suņiem,NU... neesmu sastapis nevienu, LKF sagatavotu kinologu-ekspertu, praktiskajās pārnadžu medībās vērtējam suņus.
Es nezinu, kas notika izstādē Ķīpsalā toreiz, jo tajos laikos, kad Tu aizgāji no LKF, LKF izstādes Ķīpsalā nemaz nerīkoja. Nepatika tiesnesis? Nepatika uzvarētājs? Nepatika Tava suņa vērtējums? Nu un? Var jau būt, ka tiesnesim nebija taisnība. Bet var jau būt, ka tiesnesis bija aplams. Ņet zaščiti ot duraka... Tad jau man pēc medību suņu izstādes Igaunijā vajadzēja visos forumos bļaut, ka Igaunijā bardaks un Igaunijas izstādes boikotēt visu mūžu! :D :D :D
Man ir kaudze bezēdzīgu vērtējumu Latvijas dz. suņiem LKF sistēmas izstādēs....no ekspertiem kuri tos suņus redz pirmo reizi!!!..., un uz tiem vērtējumiem balsta ciltsdarbu, TAS IR NOZIEGUMS PRET LATVIJAS NACIONĀLO ŠĶIRNI.
Starp citu ;)
Sveicu Tevi VĀRDA DIENĀ
Tad jau pa lielam arī Latvijas dzinējs ir krancis , jo viņš taču arī ir veidots krustojot citas šķirnes.
Ja mans suns ir dzimis bavārieša un takša ražojumā, tad viņš ir kas- medību suns vai rižbeks ?
Žanna - nevis loham, bet iesācējam...palielam jau visi sāk izglītoties no pirmās klases, nevis no augstskolas ceturtā kursa...
Runājot ar A.Siliņu viņš arī teica - ka grāmata domāta, kā rokas grāmata, iesācējam medniekam, medību suņa turētājam.
Diemžēl citas mācību grāmatas latviešu valodā NAV UN TIK ĀTRI NEBŪS...
Un ja tas ir krancis, kurš labi strādā medībās, tad lai viņš strādā. Jo suns ir mednieku palīgs.
Protams,Jani,ja esi nolēmis lai izdodas....tieši izpratnes trūkums par suņkopību, ir arī šīs tēmas diskusijā. Pats par tiem LKF kursiem esmu dzirdējis tikai galējības t.i. tikai to, ka ļoti labi, vai atkal - bezjēdzīgi, bet vienu faktu nevar noliegt - 15-to gadu ņemos ar medību suņiem,NU... neesmu sastapis nevienu, LKF sagatavotu kinologu-ekspertu, praktiskajās pārnadžu medībās vērtējam suņus.