Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
24.09.2013. 11:54
Tad jau labāk pirkt Igaunijas vai Lietuvas vietējo, medību apstākļi tie paši,
bet vismaz zini ko nopērc.
saimnieki tik tirgos un nākamie tiek reģistrēti atkal un atkal....:( Un tā mēs arī zaudēsim savu nacionālo šķirni fiziski, jo paliks tikai nosaukums....:( Un stāsti par to kas mums bija...:(
Paldies par izsmeļošu atbildi, jo noteikti pēc šī te murga, ko kāds varbūt, ka sauc par diskusiju ne es vienīgais padomāšu vai man vajadzīgas vis šis bardaks un nesakārtotība!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vakardien, 16:58
Labdien,
Palasījos šo diskusiju un sapratu, ka bardaks ir diezgan iespaidīgs, bet ko Jūs ieteiktu darīt medniekam parastajam, kurš vēlētos iegādāties Latvijas dzinējsuņa kucēnu priekš medībām. Pieļaujot, kad nākotnē šis suns iespējams varētu nest pienesumu Latvijas dzinējsuņu saimei.
Ar cieņu Raitis
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.09.2013. 12:20
Nu nav arī tik traģiski, kā te Aigars zīmē! Ja pameklē, tad var atrast nopietnus Latvijas Dzinēju audzētājus, kas arī pret ciltsdarbu izturās nopietni un atbildīgi. Pats nupat no tādiem paņēmu Latvijas dzinēju. Kas meklē, tas atrod. Bet protams nacionālās šķirnes liktenis ir tikai mednieku rokāsd, jo ja mēs paši neatradīsim iespēju apvienoties, šīs šķirnes attīstības vārdā, tad to mūsu vietā nedarīs neviens!
Andri ir daži kas tā dara, bet diemžēl ir arī situācia ka papīrus nopērk, lai tik varētu pārdot kucēnus kā Latvijas dzinēju, jo nav mums neviena oficiāla standarta, kas spētu definēt to īsto un pareizo diemžēl, jo pat man abi ir Latvijas dzinēji kas jau tagad atšķirās gan augumā, gan izskatā... Vienam 3 gadi otram būs 5 mēneši kurš jau šobrīd ir vienā augumā pat lielāks nekā vecākais sugas brālis....:)
Raiti.... Tur jau tagad tā lieta ka ir grūti ko tev ieteikt, jo visi savus suņus sauc par Latvijas dzinējiem...:) Man pirmo vienkārši atveda un teica še 5 mēnešu vecumā...:) Otru iegādājos apzināti un man bija pirmais nosacījums darba spējas pēc tam pārējais... interesējos caur paziņām lasīju sludinājumus utt. un tad aizbraucu uz Ērgļiem pakaļ...:) bet papīrus vēl līdz šai dienai neesmu dabūjis lai gan tika solīti...:) Vecāki manam kucēnam ir no pēdējā raksta Medību žurnālā...:) Bet kā jau teicu man svarīgākas ir darba spējas šinī bardakā un ja to sakārtos tad ar prieku parādītu to ekspertiem..:)
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
24.09.2013. 13:24
Nu nav arī tik traģiski, kā te Aigars zīmē! Ja pameklē, tad var atrast nopietnus Latvijas Dzinēju audzētājus, kas arī pret ciltsdarbu izturās nopietni un atbildīgi.
Protams Andri, ka var atrast...bet arī viņiem ir problēmas atrast partneri suņu pārošanai, jo liela daļa suņu saimnieku nevīžo suni sakārtot ciltsdarbam t.i. ielikt čipu, reģistrēt LDC, iegūt eksterjēra vērtējumu. Tās ir pamatprasības visās kinoloģiskajās organizācijās BEZ IZŅĒMUMA. Lai cik labs būtu medību suns, pats viņš sevi sakārtot ciltsdarbam nevar....ja nu vienīgi aizšaut brīvsolī, ar visām no tā izrietošām sekām...
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
24.09.2013. 14:53
Vai kādam no šeit diskutējošajiem ir zināma kāda organizācija/klubs utt., u.tml. vai apzinīgs audzētājs, kurš veic LDz ciltsdarbu? Ar to es domāju, ka LDz izcelsme ir pierādāma ar dokumentiem vismaz četrās paaudzēs, ka veicot ciltsdarbu tiek saglabātas šīs šķirnes labās darba īpašības, eksterjers.
Lūdzu, padalieties ar informāciju!
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
24.09.2013. 15:21
Es droši vien sazīnātos ar Viju Klučnieci, domāju Latvijā zinošāka cilvēka par suņu šķirnēm nav. "LKF prezidente Vija Klučniece lkf@apollo.lv Tālr. 67614819". Ja vajag varu dabūt arī mob.nr.
bet vismaz zini ko nopērc.
Uldi un Kristap!
Te nu man arī jums ir jāpiekrīt!
Vakardien, 16:58
Labdien,
Palasījos šo diskusiju un sapratu, ka bardaks ir diezgan iespaidīgs, bet ko Jūs ieteiktu darīt medniekam parastajam, kurš vēlētos iegādāties Latvijas dzinējsuņa kucēnu priekš medībām. Pieļaujot, kad nākotnē šis suns iespējams varētu nest pienesumu Latvijas dzinējsuņu saimei.
Ar cieņu Raitis
Protams Andri, ka var atrast...bet arī viņiem ir problēmas atrast partneri suņu pārošanai, jo liela daļa suņu saimnieku nevīžo suni sakārtot ciltsdarbam t.i. ielikt čipu, reģistrēt LDC, iegūt eksterjēra vērtējumu. Tās ir pamatprasības visās kinoloģiskajās organizācijās BEZ IZŅĒMUMA. Lai cik labs būtu medību suns, pats viņš sevi sakārtot ciltsdarbam nevar....ja nu vienīgi aizšaut brīvsolī, ar visām no tā izrietošām sekām...
Lūdzu, padalieties ar informāciju!