Pievienoju reģistrācijas veidlapu, kur ir skaidri un gaiši redzams, ka suņa šķirni ieraksta suņa saimnieks, nevis speciālists, kurš ir spējīgs noteikt suņa šķirni.
Es 20 gadus nostrādāju VMD - šajā laikā nevienam pat neienāca prātā suņa potēšanas pasi uzskatīt par dokumentu, kas apliecina suņa šķirni.
Atmiņā, ka savulaik ar suņu dokumentu pārbaudi medībās sirsnīgi noņēmās Daugavpils pusē, A.Ērtas laikā. Varbūt kāds var pakomentēt rezultātus, uzliktos sodus u.t.t. Ja nemaldos, tad tas bija ši Likuma un Noteikumu laikā. Varbūt sanāk pat tiesu prakse? Citādi Jūs te ar putām uz lūpām interpretējat katrs pa savam.
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
28.08.2013. 16:27
78. Pie personas, kura izmanto šķirnes medību suni medībās, atrodas suņa šķirni un vakcināciju apliecinoši dokumenti.
Ja ņemam vērā šo, tad mans iepriekš minētais variants nederēs!!! Hi, hi... :)
Šis "penteriņš" skaidri nosaka, ka dokumentiem ir jābūt oriģināliem. Eh!
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
28.08.2013. 16:21
Uz medībām līdz jau nav jāstiepj ciltsrakstu oriģināls A4 formātā. Lūk, variants - no A4 izveidotais dokuments (skatīt pa labi esošo) ir pat izmēros mazāks kā mājas (istabas) dzīvnieka pase un pilnīgi ietilpst pasē. Lai nu mežkungs brīnās... :)
Es vēlreiz uzsveru, ka šobrīd no likuma izpildes viedokļa ir pilnīgi pietiekami, ja medībās sunim līdzi ir Mājas dzīvnieka pase ar atzīmēm par potēm un ierakstu (piemēram) taksis.
Andri, tas ir Tavs personīgais , subjektīvais viedoklis. Tad paskaidro, kas dod Tev tiesības noteikt, ka tas ir piederīgs vienai vai otrai medību suņu šķirnei? Tu esi vetārsts? Kinologs? Atzimi Mājas dzīvnieka pasē par suņa šķirni izdara vetārsts pēc suņa saimnieka izvēles.
Vienīgais dokuments, kas apliecina suņa šķirni, ir ciltsraksti.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.08.2013. 13:42
Lai Es ,pidaloties medībās Igaunijā, varētu izmantot Savu Matrošku,līdzi nepieciešama "Mājas istabas dzīvnieka pase".
Šādu medību suņa apliecību Igaunijā iegūst, tikai iegūstot izstādes vērtējumu,pie tam FCI apstiprinātu ekspertu.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
28.08.2013. 13:15
Man pašai arī nav pa prikolam staipīt līdzi pa mežu A4 formāta lapu :(
Slēpts
28.08.2013. 13:15
Andri, ja jau sunim pietiek ar mājas dzīvnieka pasi, tad būtībā tev arī pietiktu veikalā pērkot patronas ar vadītāja apliecību, bet nē, neder tā tava apliecība, jo tā neskaitās personu apliecinošs dokuments, tieši tāpat suņa šķirni neapliecina kautkāda maājas dzīvneika pase.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
28.08.2013. 13:14
Igaunijā šo papīrīti var dabūt tikai pēc tam, kad suns ir novērtēts izstādē! Tātad, tas jau loģiski paredz, ka sunim ir ciltsraksti.
Par Krieviju jānoskaidro, tur bija paredzētas izmaiņas.
Nav , Andri, tā, ka kāds te strīdētos, kuri clr ir tie pareizie, lai ir kaut vai kādi, kas tik ir likuma ietvaros.
Es 20 gadus nostrādāju VMD - šajā laikā nevienam pat neienāca prātā suņa potēšanas pasi uzskatīt par dokumentu, kas apliecina suņa šķirni.
Ja ņemam vērā šo, tad mans iepriekš minētais variants nederēs!!! Hi, hi... :)
Šis "penteriņš" skaidri nosaka, ka dokumentiem ir jābūt oriģināliem. Eh!
Andri, tas ir Tavs personīgais , subjektīvais viedoklis. Tad paskaidro, kas dod Tev tiesības noteikt, ka tas ir piederīgs vienai vai otrai medību suņu šķirnei? Tu esi vetārsts? Kinologs? Atzimi Mājas dzīvnieka pasē par suņa šķirni izdara vetārsts pēc suņa saimnieka izvēles.
Vienīgais dokuments, kas apliecina suņa šķirni, ir ciltsraksti.
Šādu medību suņa apliecību Igaunijā iegūst, tikai iegūstot izstādes vērtējumu,pie tam FCI apstiprinātu ekspertu.
Par Krieviju jānoskaidro, tur bija paredzētas izmaiņas.
Nav , Andri, tā, ka kāds te strīdētos, kuri clr ir tie pareizie, lai ir kaut vai kādi, kas tik ir likuma ietvaros.