Reini, ja mēs runājam par jauniem tēmekļiem, tad Latvijā šobrīd,cenā +,- 2500EUR, var nopirkt veselu plejādi otŗās paaudzes (2+) tēmekļu. Es nevaru pateikt, ka labāks būs tas vai otrs tēmeklis. Viss, lielākoties ir atkarīgs no elektronikas kvalitātes, kas ir iemontēta tēmeklī. Latvijā populāri ir DEDAL tēmekļi, viņi nenoliedzami ir kvalitatīvi, bet arī dārgi. Cenu veido šīs firmas popularitāte un pieprasījums, Jūs maksāsiet vienkārši par firmas nosaukumu. Es tālāk ievietošu DEDAL cenu lapu, kaut arī tā atšķirsies no Maskavas veikalu cenām, taču līmeni Jūs sapratīsiet. Tikpat labi var izmantot citus Krievijā vai Baltkrievijā ražotos tēmekļus Dipol 241, Phantom 4X60, utt., viņi ir lētaki, taču veiktspēja būs tāda pati. Daudz svarīgaka lieta ir šo ierīču garantijas un pēc garantijas remonts. Diemžēl šobŗīd Latvijā tas netiek veikts, Jums ir jāsaprot, ka tēmekļi pie mums civilajā tirgū nonāk nelegāli, līdz ar to, lai ko Jums teiktu pārdevējs, Jūs riskējat. Visticamākais, lai Jūsu tēmekli atremontētu viņam (tēmeklim) divreiz nelegāli būs jāšķērso robēža. Zinu, ka Latvijā nākamgad būs firma, kas nodarbosies ar nakts optikas garantijas remontu un pārstāvēs eiropā vienu no nakts optikas ražotājiem.
Reini,padomāju par Jūsu jautājumu un reālai iegādei varu Jums ieteikt šo tēmekli DEDAL 480 DEP ( Photonis (ком. град.), 6.0x, 165ммF/2.0, свет.сетка Mil-Dot, ИК 75мВт). Uz doto brīdi pats izturīgākais un labākais tēmeklis šajā cenu kategorijā. Tēmeklis maksā +/- 3500EUR (atkarībā no EOP parametriem), bet ir vērts iespringt, jo Jūs saņemsiet reālu Eiropas 2.gadu garantiju, kā arī komplektā būs EOP-a pase, kas pie Latvijas tirgotājiem ir retums. Tēmeklis tiek montēts Vācijā.
Ja patīk un domājat par "nasedkām" tad iesaku DEDAL 541 DEP ( Photonis (ком. град.), 1.0x, 78мм-G2-F/1.5, 25мм, ИК 75мВт ). Apmēram noteikumi un cena +/- tā pati.
Ar šiem aparātiem, domāju, problēmu Jums nebūs. Ja ir intrese, tad vajag ar mani sazināties un es varēšu pastāstit, kur un pie kā šos aparātus var nopirkt.
Slēpts
07.11.2013. 09:24
Lasu šo tēmu un brīnos. Vai tiešām ir tik lielas problēmas nomedīt mežacūkas, ka jāiegulda +/- 3500 EUR, lai to izdarītu? Manuprāt, šādu summu mednieks savam aprīkojumam var izlietot daudz lietderīgāk.
Tur nav ko brīnīties - šādas uzpariktes medības tikai uzlabo un padara efektīvākas - drošs šāviens pa skaidri redzamu mērķi utt. Protams, ja Māri Tev ir citas prioritātes Tev neviens neko neuzspiež - šauj ar leišu lukturi pa 60 Ls un būs viss OK! :)
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
07.11.2013. 09:59
Vai tiešām ir tik lielas problēmas nomedīt mežacūkas, ka jāiegulda +/- 3500 EUR, lai to izdarītu?
3500 EURO, nav vēl nekas, es esmu redzējis jauniešus ar 14000 vērtu termovizoru!!! Padomā cik viņam lieli kreņķi ar mežacūkām!!! :D
Bet ja nopietni, tad es skatos uz šīm lietām filozofiski, katrs ir tiesīgs tērēt savam hobijam tik cik var atļauties, ja protams nepārkāpj likumu izmantojot iepirkto "devaisu"....
Jums, Māri, es varu pateikt, ka šī aparāta iegāde, būs pati lietderīgakā un efektīvākā naudas ieguldīšana, Jūsu medību akipējumā un atsvērs vismaz divu jaunu medību ieroču iegādi ...
Nē nu bet tiešām bēdīgi - tiklīdz kaut kas tiek pieminēts, kas ir dārgāks par šņabja pudeli vai arī savādāk nekā daru "ES" (jo "ES" ir tas vis gudrākais) tā tas tiek nolikts un diskusija pārvēšas par neko. Bēdīgi, ka aizspriedumi ņem virsroku pār mūsdienu iespējām! Nu pasakiet man iemeslu, lai neatļautu medīt visus zvērus ar nakts redzamības optikām! Maliķos? Itkā tagad to nedara! Izšaus zvērus - muļķības! Kas vēl? Zvēram tiek nedota iespēja izdzīvot? Bļin kāda iespēja viņam ir pie barotavas izdzīvot??? Ko a?
Slēpts
07.11.2013. 11:33
Nu redzi Uģi, Tu jau pats atbildēji, kāpēc nepieciešamas šīs optikas. Ne jau tikai cūku šaušanai. Tās dod iespēju, piemēram, nomedīt briežu bulli medniekiem, kuri meistarības, zināšanu, vai gluži vienkārši laika trūkuma dēļ to ar legāliem paņēmieniem nespēj izdarīt. Es zinu, ko runāju, jo labi pārzinu medību virtuvi. Es neesmu principā pret šīm optikām un atzīstu, ka no cūku bara izvēlēties pareizo ar šīm ierīcēm ir daudz vienkāršāk un labāk, nekā spiest lukturi un šaut pa bēgošu baru. Man tās nevajag, ne jau tāpēc, ka es tās nevarētu iegādāties. Vienkārši es protu momedīt ko gribu arī bez tām un melnā naktī es uz mežu neeju.
Ja patīk un domājat par "nasedkām" tad iesaku DEDAL 541 DEP ( Photonis (ком. град.), 1.0x, 78мм-G2-F/1.5, 25мм, ИК 75мВт ). Apmēram noteikumi un cena +/- tā pati.
Ar šiem aparātiem, domāju, problēmu Jums nebūs. Ja ir intrese, tad vajag ar mani sazināties un es varēšu pastāstit, kur un pie kā šos aparātus var nopirkt.
3500 EURO, nav vēl nekas, es esmu redzējis jauniešus ar 14000 vērtu termovizoru!!! Padomā cik viņam lieli kreņķi ar mežacūkām!!! :D
Bet ja nopietni, tad es skatos uz šīm lietām filozofiski, katrs ir tiesīgs tērēt savam hobijam tik cik var atļauties, ja protams nepārkāpj likumu izmantojot iepirkto "devaisu"....