Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
07.03.2015. 22:19
Tas ka visi dzīvnieki redz tikai melnbaltu bildi ir tīrais blefs .Cūkas točna redz krāsainu - tikai redze tai sūdīgāka kā cilvēkam .Kāpēc vilkiem lieto sarkanus karodziņus ? Tātad arī atšķir krāsu .Vai tas Yukon ir ciparnieks ,ka var izmantot 910 nm-940nm ? Vai arī parastie EPIĶI 1-2+ paaudze lasa IR 910-940 nm ?
Slēpts
07.03.2015. 23:36
To anrijs, parazītisks "maigs" rozā ir redzams, bet tas stobra galā, tuvumā..., bet nav košs.
To Gatis, jā ciparnieks, var izmantot gan 915nm , gan 940nm tos EOP neredz (ja nav 3+ paaudze). Subjektīvi ar 915nm bilde graudaināka, bet tālāk redz, ar 940nm man patīk nav graudaina bilde tas nekas ka mazliet tuvāk, ja vajag tālāk tad palaiž iebūvēto piegaismotāju.
Šajās brīvdienās patestēju 4.6x42 S ar 915 piegaismotāju. Secinājums - medībām no torņa līdz 120m ir ļoti labs price/performance variants (redzēt var arī tālāk). Pastaigām īsti nav piemērots. Apvienojumā ar termokameru labs variants.
Slēpts
08.03.2015. 20:32
Pastaigām īsti nav piemērots
Kā mums ar to medību likumu :) :) Vai tad naktinieku drīkst vazāties un no zemes šaudīties? Žēl man nav termokameras, tā būtu ideāla kombinācija,....
Jautājums andim, vai ar civiliem mums atļautajām termokamerām var teiksim, svaigas asins pēdas saskatīt? Bija doma šādām vajadzībām savu aci pievērst termokamerai arī...
Lietoju Pulsar 770A. Sniega apstākļos uz lauka ar piegaismošanu 500+ metros redz zvēru. šaut līdz 150m var droši. Mežā 100m redz labi zvēru. Mīnus ir krūmi tad tiešām izgaismo krūmus un zvēru saskatīt ir pagrūti,iespējams vajag ar kontrastu, asumu un piegaismotājiem paspēlēties , bet tāpat caur krūmu nešausi pagaidi iznāks takš uz stigas vai vārnukājas. Piešaušana ar 3 šāvieniem, kas tur grūts? nekas neizregulējas un nekas pagaidām slikts nenotiek. Uzlikni uz optikas nepirktu, tie gredzeni kautkā neievieš ticību. Salīdzināt digitālo ar nočņiku manuprāt ir aplami, darbības princips manuprāt ir atšķirīgs. Digitālajam pa lielam nekas nevar notikt palielam nakts kamera ar krustiņu. no 915 piegaismotāja vēl neviens nav mucis, piepirkts ir arī 940 labāka redzamība miglā ir. Protams biezā miglā nekas nepalīdz, bet tad kad ar lukturi ir čau, ar pulsāru vēl ir ok. Manā skatījumā par to cenu kautko labāku nopirkt ir pagrūti.
No 915 un 940 neviens nemuks, jo neredz. Tagad Pulsaru šis Yukons sitīs pušu cenas dēļ. Ar Pulsaru var redzēt tālāk, bet šaut tāpat nešausi uz 300m. Bet cenas atšķirība ir 3x. Medībām pie barotavas Pulsars pilnīgi pietiekošs.
Jāni - likuma pantus var man nedeklamēt.. Sākšu ievērot, tad kad to sāks tie, kas raksta likumus.
Svaigu asinspēdu redzēs, tikai cik ilgi viņa būs svaiga.. Svaigu "kluci" arī redz. Vēl ar termokamerām nav bijusi liela pieredze, bet drīzumā patestēšu arī tās, pašam ir interese iegādāt price/performance variantu medību vajadzībām.
Slēpts
09.03.2015. 15:24
No 915 un 940 neviens nemuks, jo neredz
Nu nevajag pasakas stāstīt, no 915 mūk, ir pārbaudīts.
Varbūt pirmo reizi nemūk, bet pietiks no sivēnu bara vienu nošaut- nākamajā reizē palikušie ļoti labi atcerēsies ko nozīmē šis siltuma stars...
Nakts binokli lietoju jau sen un ja pielietoju pilnu apgaismojumu daudzas reizes ir izdevies aizbiedēt cūkas, kuras vēl ir krūmos un nemaz nav redzamas..
To Gatis, jā ciparnieks, var izmantot gan 915nm , gan 940nm tos EOP neredz (ja nav 3+ paaudze). Subjektīvi ar 915nm bilde graudaināka, bet tālāk redz, ar 940nm man patīk nav graudaina bilde tas nekas ka mazliet tuvāk, ja vajag tālāk tad palaiž iebūvēto piegaismotāju.
Kā mums ar to medību likumu :) :) Vai tad naktinieku drīkst vazāties un no zemes šaudīties? Žēl man nav termokameras, tā būtu ideāla kombinācija,....
Jautājums andim, vai ar civiliem mums atļautajām termokamerām var teiksim, svaigas asins pēdas saskatīt? Bija doma šādām vajadzībām savu aci pievērst termokamerai arī...
Jāni - likuma pantus var man nedeklamēt.. Sākšu ievērot, tad kad to sāks tie, kas raksta likumus.
Svaigu asinspēdu redzēs, tikai cik ilgi viņa būs svaiga.. Svaigu "kluci" arī redz. Vēl ar termokamerām nav bijusi liela pieredze, bet drīzumā patestēšu arī tās, pašam ir interese iegādāt price/performance variantu medību vajadzībām.
Nu nevajag pasakas stāstīt, no 915 mūk, ir pārbaudīts.
Varbūt pirmo reizi nemūk, bet pietiks no sivēnu bara vienu nošaut- nākamajā reizē palikušie ļoti labi atcerēsies ko nozīmē šis siltuma stars...
Nakts binokli lietoju jau sen un ja pielietoju pilnu apgaismojumu daudzas reizes ir izdevies aizbiedēt cūkas, kuras vēl ir krūmos un nemaz nav redzamas..