1. paaudze ir cits stāsts.. Tur risinājums ir 850`ais piegaismotājs. Ap 80 metri vins klustot neredzams, jebšu viņš ir tik blāvi redzams zvēram, ka nebaidas, un līdz ar to uz 100m pie barotavas var šaut.
Slēpts
09.03.2015. 17:45
Andi par likumu tas nebija uzbrauciens....
Man arī interesētu tās cūkas kas redz 915 un 940nm. Laikam ācm mutācija. Par izgaismotiem krūmiem (tas lai pārgaismotie krūmi netraucētu) ir doma paspēlēties iznesot piegaismotāju uz sāniem, lai cits atstarotā izstarojuna lenķis. Varbūt redzamība uzlabosies.
ja lieto daudzus gadus tad piegaismotājs 805 vai 808 vai 850 tos visus dzīvnieks redz. Par 915 vēl varētu mēģināt diskutēt, bet 940 neticu ka redz. Vēl ne reizi nav bijis ne man ne kādam pazīstamajam, ka dzīvnieks saredz, drīzāk saož vai sadzird. Aptuveni 4 gadu vecu kuilēnu ar 915 vērojām minūtes 20 un nemuka viņš. Ņemot vērā ka ar digitālajiem gadus 2 jau vīri vēro mežu, kuilēns noteikti bija jau ar pieredzi.
Slēpts
10.03.2015. 09:00
Atvainojos Andim,
Jā neesmu pārbaudījis 9simtās sērijas piegaismotājus- tāpēc esmu izplatījis nepatiesu informāciju:)
Kāds Tev binoklis? 3 paaudze? 1 paaudze un 2 paaudze neredz 900`ās sērijas piegaismotāju.
Iespējama sajaucu- binoklis 1 paaudzes.
pameklēšu tehniskos datus kāds ir piegaismotājs.
Man arī interesētu tās cūkas kas redz 915 un 940nm. Laikam ācm mutācija. Par izgaismotiem krūmiem (tas lai pārgaismotie krūmi netraucētu) ir doma paspēlēties iznesot piegaismotāju uz sāniem, lai cits atstarotā izstarojuna lenķis. Varbūt redzamība uzlabosies.
Jā neesmu pārbaudījis 9simtās sērijas piegaismotājus- tāpēc esmu izplatījis nepatiesu informāciju:)