Es pagājušajā gadā ar rīkojos kā Agris Marks un ierocis identisks,nepagāja ne pus gads ka parādījās jau pirmie rūsas pleķi,bise stāv sausumā un tagat jau pēc gada iskatās briesmīgi,ja kādam ir kādi citi ieteikumi,ka stobrus var nomelnināt bez šitiem draņķiem dodiet zināt!
Savu TOZ-34 nomelnināju ar Klever. 7 kārtas, katru pārtīrīju ar šķiltavu benzīnu, pēc tam - mazgāšana ar ziepēm karstā ūdenī. Pa virsu Ballistols. Pagaidām turās, tagad, pīļu laikā, sanāk ar Ballistolu regulāri pārlaistīt, vēl rūsa nelien. Pirmo reizi gan nenomazgāju ar ūdeni pietiekami rūpīgi - dzelteni pleķi bija jau pēc 2 dienām.
Edij, tas ir līdzīgi kā sievietēm ar sirmiem matiem, kad līdz pēdējam gribās tos noslēpt izraujot, nokrāsojot vai uzliekot parūku.
Tāpat medniekiem negribas, ka citi redz, ka viņu lepnums (ierocis)ir zaudējis,jaunam raksturīgo, viendabīgo melni matēto apdari. Bet vietās, kas vairāk beržās, gar saimnieka dibenu ir noberzušās spīdīgas. Tas neskaitās labais tonis un tāds mednieks tiek zemāk vērtēts kolēģu acīs. Tāpēc pieredzējuši mednieki, kas mīl ieroci vairāk par sievu, to periodiski uzpucē. Ieeļļo vai pārlako laidi, nomelnina metāla daļas, uzpulē sudraba gravīras, uztin komuflāžas lentītes utt. Arī zvēriem, pīlēm tas labāk patīk jo tavs šaujamais kļūst mazāk pamanāms, kad tu ar to pa gaisu vicinies medību laikā. Apmēram tā. ::::))))))
Mana variācija par tēmu. http://www.medniekiem.lv/discu...
Joprojām turās, ja slapju neatstāj uz pāris dienām čeholā, tad arī nerūsē.
Testa variantā esmu oksidējis nazi, arī nekādas vainas, Klevers man likās daudz neizturīgāks, bet pēc loģikas viņš jau nav domāts oksidēt visu plinti, bet gan pielabot kādu skrāpējumu.
http://www.birchwoodcasey.com/...
Tāpat medniekiem negribas, ka citi redz, ka viņu lepnums (ierocis)ir zaudējis,jaunam raksturīgo, viendabīgo melni matēto apdari. Bet vietās, kas vairāk beržās, gar saimnieka dibenu ir noberzušās spīdīgas. Tas neskaitās labais tonis un tāds mednieks tiek zemāk vērtēts kolēģu acīs. Tāpēc pieredzējuši mednieki, kas mīl ieroci vairāk par sievu, to periodiski uzpucē. Ieeļļo vai pārlako laidi, nomelnina metāla daļas, uzpulē sudraba gravīras, uztin komuflāžas lentītes utt. Arī zvēriem, pīlēm tas labāk patīk jo tavs šaujamais kļūst mazāk pamanāms, kad tu ar to pa gaisu vicinies medību laikā. Apmēram tā. ::::))))))
Joprojām turās, ja slapju neatstāj uz pāris dienām čeholā, tad arī nerūsē.
Testa variantā esmu oksidējis nazi, arī nekādas vainas, Klevers man likās daudz neizturīgāks, bet pēc loģikas viņš jau nav domāts oksidēt visu plinti, bet gan pielabot kādu skrāpējumu.