Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - viesmednieks Jūsu kolektīvā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 20 lietotāji. Komentāru skaits 9. Pēdējais viedoklis 09.10.2013. 22:29

Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-17 08:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Mārkulīči
Atrašanās vieta: Rīga, Straupe
Medību stāžs: 31 gadi
Aprīkojums: Sako 7X64
Suņi: Krievu Eiropas laika: Puika
Medību trofejas: 4
06.10.2013. 00:08
Pēc šadas pēršanās te forumā, diezvai viskār kāds Kasparu aicinās viesos

nu nu Raimond, kas tad Tevi tā aizskāra manos tekstots, ka vairs neaicināsi ciemos??
p.s. tikko atgriezos no viesmedībām, bija ļoti ok :)
p.p.s. vai kādam ir pienākums iesaistīties formumā, kurš liekas galīgi garām??
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
06.10.2013. 12:00
Izskatās, ka te tiek jaukti viesmednieki ar komercmedniekiem.
Slēpts
06.10.2013. 13:13
p.s. es neko negribu prasīt, es gribu saprast cik var paprasīt man :)

a kur problēma? tur kur brauksi viesos, ja būs jāmaksā, tad maksāsi tik cik kolektīvs ir nolēmis, nevis cik uzskatīsi par pareizu
Slēpts
06.10.2013. 13:21
Kaspar
Vai ta Tev grūti saprast ka katrs prasa tik cik grib,galīgi svešu neviens neņems arī pa viesmednieku.Un ja nebūs īpašas vēlmes lai Tu brauc viesos tad pacels summu lai Tev pāriet tā gribēšana braukt kā viesmedniekam.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-17 08:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Mārkulīči
Atrašanās vieta: Rīga, Straupe
Medību stāžs: 31 gadi
Aprīkojums: Sako 7X64
Suņi: Krievu Eiropas laika: Puika
Medību trofejas: 4
07.10.2013. 09:17
nu galīgi svešs jau nekur neaizbrauks, vienmēr jau ir kāda saikne ar kādu no kluba biedriem....
Piekrītu Guntaram - ka ja nevēlās tad tā arī nosaka maksu, lai nebruaktu un ja nu tomēr atrbrauc, tad ir samaksāts par visu...
Šo diskusiju uzsāku tāpēc, ka klubs (uz kuru braucu ciemos) nosauca dienas maksu un tad papildus būšot jāmaksā par trofeju. Cik, nu to skatīsies, bet tik dārgi kā Safari klubā noteikti nē... (Ģirt tad cik liela nauda tā ir, kā lai uzmin?)
Par cik nezināju cenu produktam, protams neliku viņu "iepirkumu groziņā" jo nošautu alni vairs atpakaļ plauktā neatliksi, gadījumā ja Tev pietrūkst naudas to apmaksāt....
Kolektīvs foršs, veči super, medības veiksmīgas....
Izveidojot tēmu galīgi neiedomājos, ka šo forumu lasa tādas "prineses" kuras uzvilksies, aizvainosies un sāks bārstīt apvainojumus, bet kļūdījos... tādas ir arī starp večiem medniekiem...
Krišjānis
Pēdējo reizi manīts 2016-12-04 17:18
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: kautkaads
Aprīkojums: Sauer 202 7 rem mag, Geco Sauer 16 kal.
Suņi: nav
07.10.2013. 09:27
Kaspar elementāri, piemēram, mūsu kolektīvā ir trofejas CIC punkti reiz koeficents (par briedi ja pareizi atceros bij x2).
Un ja viesmednieks negrib maksāt (vai nepietiek naudas) par trofeju, tad tā paliek kolektīvam.
Slēpts
07.10.2013. 09:49
Kaspar, nu bet ja negribi nebrauc vai tad tevi ar mietu dzen uz to kolektīvu viesos? Brauc uz tādu, kur viss skaidrs ar izmaksām. Un ir arī iespēja tak nešaut, ja nezini izmaksas trofejai.
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2014-08-01 09:14
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 100 gadi
Aprīkojums: IZ-27M, Tikka Finnclassic 512S 3006, BRNO 502.3 7x65R
Suņi: Labradors
07.10.2013. 12:19
Viesmedniekam tiek pateikts ko drīkst medīt. Nevaru iedomāties situāciju, kad medniekam pasaka, ka tu vari šaut it kā visu uz mums ir licenze, bet ja būs trāpijies kas izcils, mēs tev to noņemsim, vei ierubīsim ceņņiku.... Visi punkti uz "i" ir jasaliek PIRMS medībām. Ja viesis drīkst medīt alni (uz kuru ir kaut vai 1 atļauja), tad viņš to medī, ja nē, tad nemedī, bet viesim tas ir skaidri jāpasaka.
Esmu bijis kā viesmednieks Liepājas pusē. Dalības maksa viesim 15Ls, drīkst šaut to pašu ko visiem un par to es tiku brīdināts jau pirms šaušanas :) Par trofejnieku stalto, uzreiz pabrīdināja - būs jāmaksā 150Ls. Vēl papildus būs jāsametās ar večiem par licenzēm (uz visiem par katra nomedītā zvēra licenzi).
Sanāca tā, ka man bija iespēja nošaut trofejnieku stalto (ne medaļnieku), bet es nešāvu, jo negribēju maksāt 150Ls. Būtu bijis medaļnieks, būtu "ņēmis" un maksājis. Ja es "iegūtu" stalto un samaksātu noteikto maksu - varētu trofeju savākt. Viss godīgi.
Pat to ka neesmu kolektīva biedrs - nopērku "biļeti" uz konkrēto medību dienu. Šauju visu to pašu, ko drīkst šaut vietējiem. Jāmaksā tikai par stalto, par ko tiku brīdināts iepriekš. Ja es būtu nevēlams mani vienkārši neaicinātu. Pateiktu, nē, pie mums šoreiz viesi nemedīs....
P.S.
Visa tā runāšana par vajadzīgajiem un nevajadzīgajiem, komerc un "draugu viesu" medībām ir bleķis. Kolektīvā ir noteikta kārtība, pēc kuras tad arī visi vadās. Uzaicinātājs var samaksāt "dalības maksu" viesa vietā, var nemaksāt. Kāda starpība. 15Ls nav tā nauda par kuru ir vērts te šķēpus lauzt.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-01-07 13:30
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: MK Amula
Atrašanās vieta: rīga
Medību stāžs: 6 gadi
Aprīkojums: pilns
Suņi: ir bet nav trenēts medībām
Medību trofejas: 2
09.10.2013. 22:29
Pats esmu viesmednieks,bet braucot uz medībām maksāju medību dienas naudu. Negribētos jau būt viesmedniekam, taču nebūt nav tik viegli atrast un iestāties kādā mednieku kolektīvā. Uzskatu ka naudas maksāšana ir pilnīgi normāla lieta, jo tā tāpat aizies zvēru barošanai, kā arī kolektīva vajadzībām.