Šodien vārdadienu svin Ģederts, Ģirts, rītdien - Didzis, Gaidis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - ķeršana ar slazdiem!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 78 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.08.2019. 21:14

Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
10.03.2014. 08:11
vari, vari, tu visu vari, Visvaris.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.03.2014. 08:36
Šajā, LTV parādītajā, sižetā visbādīgākais ir tas, ka suņa īpašniece patiešām ir ļoti sakarīga kundze. Neskatoties uz zaudējumu un pārdzīvojumiem tomēr saglabā objektivitāti. Un nebija viņu savu suni palaidusi brīvsolī. VN k suns pavadīja viņu zirgu izjādes laikā. Pats notikuma vietu apskatīju un arī palīdzēju sunītim noņemt lamatas... Protams, lai ielīstu tajā kastē sunim bija jālien līšus uz vēdera, bet acīm redzot zinātkāre tomēr uzvarēja....:(
Tāpēc objektīvi novertējot situāciju varu teikt tikai to, ka:
- Latvijā trūkst regulējuma lamatu izmantošanai, lai reglamentētu to izvietošanas nosacījumus.
- būtu jēga ierobežot (ar max izmeru) rāmenieču izvietošanu uz sauzemes
- iespējams lapsu un jenotsuņu ķeršanai būtu jāatļauj tikai dzīvķeramās lamatas (pluss arī ādas kvalitātei)
Protams šobrīd šādas izmaiņas iestrādāt medību noteikumos jau ir par vēlu, bet der ņemt vērā nākotnē.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.03.2014. 08:56
Kārlis Doze raksta:
"stulbs, gars, komentärs sanäca... isäk sakot- sargi sevi un Dievs Tevi sargäs."
Nav jau stulbs komentārs, nekas nepareizs nav uzrakstīts.
Bet, saproti, ir vēl viens teiciens- zinātu, kur kritīsi, salmus paliktu. Mēs nevaram pilnībā izslēgt nelaimes gadījumus, tāpēc jau tie ir nelaimes GADĪJUMI, ka gadās negaidīti, bet mēs varam censties samazināt to iespējamību. Tā jau liekas, visu pareizi Tu saki, bet ir jau vēl medības publiskās ūdenstilpnēs un medības netālu no iecirkņa robežām, arī viesmedības. Un tie ir pilnīgi legāli iemesli sunim nonākt svešās platībās.
Jā, un tas citāts ir no vecajiem noteikumiem! Pašlaik tie 200 m vairs nav!
Ir jau vēl viena problēma, mēs pamanamies sad***ies ar visiem- ar zemniekiem, ar suņu īpašniekiem utt., un tad brīnamies, ka medniekus neviens nemīl! Šauj suņus pa labi un pa kreisi, tepat forumā bija aprakstīts jau pasen ar vienu gudrīti, kas Valmieras pusē šāva suņus pa labi un pa kreisi, rezultātā skandāls pa visu Latviju. Labāk palika? Mums tas ir vajadzīgs?
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
10.03.2014. 09:47
Kārli Doze, Tavs viedoklis šoreiz nav objektīvs, ar tādu pieeju drīz vien Tevi ar visām lamatām patrieks no meža. Nevajag dirst akā no kuras paši dzeram. Bišķiņ atbildīgāku pieeju un viss būs ok! Ja nerēķināsimies ar citiem un stādīsim tik savas inetreses primāri - par pārējo vienkārši pofig, paši vainīgi. Mēs nonāksim pie nevajadzīgas melnā piāra kampaņas, kas beigsies paši ļoti labi zināt - kā..
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
10.03.2014. 14:04
Manuprāt , daļa vainas šajā apstāklī būtu jāuzņemas arī jauno mednieku sagatavotājiem. Respektīvi kursu,jeb skolu, nu sauciet to kā gribiet , rīkotājiem. Varbūt ,kaut kas pēdējos gados ir mainījies, bet es neesmu dzirdējis. Taču līdz šim , medīšanai ar rīkiem ,jauno mednieku kursos tiek pievērsts vien tik daudz uzmanības ,ka medību likumā atrunāts. To drīkst , šito ne. Viss! Labākajā gadījumā parāda kāda lamata izskatās un kā jāuzvelk. Nu un tad ar šādām "izsmeļošām" zināšanām, mednieks dodas lamatot. Un te lūk ir rezultāts. Vai Jums kāds ir stāstījis un rādījis kur un kā , kādam konkrētam dzīvniekam ir jāuzstāda lamatas? Man jā, bet ne jau kursos. Mani tas vienkārši interesē un tāpēc skatos video, meklēju materiālus par ēsmām un atraktantiem ,slazdu uzstādīšanas vietām un veidiem un to visu pārbaudu savā lauku "poligonā". Un variet man ticēt vai ne, personīgi man ,lamatošana, šķiet daudz aizraujošāka un bieži vien arī produktīvāka par sēdēšanu tornī pie barotavas.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.03.2014. 14:51
Mārcis Mūrieks, jā, man arī liekas interesanti, bet, atzīšos- es nemāku :(
Sēdēšana tornī man neliekas tik interesanta, labāk patīk pastaigāt, nu kaut kāds kustīgs medību veids, tad arī daudz ko redz un var novērot dabu.
Šogad arī esmu sākusi lasīt literatūru, var būt nākamgad kaut ko uzsākšu. Diemžēl ne visam pietiek laika, nu un naudas ir tik, cik ir, sevišķi kad mājai ir nepieciešams kapitālais remonts :(
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
10.03.2014. 16:45
Ne jau par naudu es runāju, bet par attieksmi.Vieni paņem naudu par kursiem, otri par eksāmeniem, trešie par tiesas darbiem, ceturtie par reklāmu ,bet atbildību uzveļ nabaga sievišķim kura suns ielīdis kāda ,sekmīgi mednieku kursus beiguša, mednieka nemākulīgi uztādītā lamatā un " veiksmīgajam medniekam". Lietojot rāmja lamatas tādi gadījumi būs vienmēr, jo rāmene nešķiro. Savukārt citāda veida lamatas, kas būtu ļoti noderīgas to pašu jenotsuņu izķeršanai( caurulītes tipa tikai jenotsuņu ķeršanai) pie mums nav atļautas. Kurpretī lapsas ļoti sekmīgi ar rāmenēm var ķert ziemā pie ēsmas. Tur pat ,kur medī. Un par šādām lietām ir jāstāsta tieši kursos un zināšanas jāpārbauda eksāmenos.Nu es vismaz tā uzskatu.Par ūdensputniem, kolektīvo medību organizēšanu un ragu garumiem ir neskaitāmi jautājumi, savukārt par medīšanu ar rīkiem viens vai divi. Un te nu ir rezultāts.
P.S. Speciāli Žannai ieskaties Toma Florīna mājas lapā.Tas ir mans lamatošanas guru.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
31.03.2014. 22:47
Noņēmos visu dienu ar bebru slazdu atsperu rūdīšanu (Daugavpilenēm),nu rīt stellēšu atpakaļ uz slazdiem ,izskatās ka būs ok ,bet jautājums uz cik ilgu laiku? Kad noņēmu atsperes no slazdiem (rāmiem) varēja ar rokām atplēst platāk ,nu nebrīnos par tukšiem gadijumiem ,slazdi ciet berbra nav ,tos pīķus metināt klāt negribējās.
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Medību trofejas: 1
01.04.2014. 08:22
Kā uzmetināju zobus, vēl neviens nav izrāvies.Slazds kož bebram, bebrs kož kokam.
Egils
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
01.04.2014. 19:19
Eksperiments var teikt izgāzās ,8 slazdiem ir okei 2gab ,četriem atsperes sašķīda (vijumi)drumslās ,diviem nekas neizmainijās ,jautājums no kādiem dzelžiem viņi tin ja tāda atšķirība???