Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
07.01.2014. 19:45
A kā tagad ir, ja tiek medītas gan cūkas un arī biežu bullis? Briedi ieraugot ātri jāliek mazā aptvere spicajam vai jākrata ārā patronas gludajam un tad tik var šaut? Ko teiks inspekcija? Reāls jautājums, lūdzu skaidrojumu.
pie mums tā ir. Viens idiots sataisa mēslus ar dakšiņu, šo ķurmā (labāka gadījuma), bet pārējiem turpmāk ēst tikai ar karoti.
Sasodīts, atskārtu, pašu savēlēti
Kam problēmas ka nevar vairāk kā 3 lādēt ierocī uz kolektīvām kur medījami brieži,alņi,buki un cūkas nu nelādē ,ejam uz medībām nejau uz zvēriem pieteiktu karu vai šautuvi
Medībās lieka patrona aptverē nekad nav bijusi par skādi. Ja savaino lopiņu , tad tas jākapā līdz galam . Var jau izšaut trīs reizes pa baru un aiziet trīs asinspēdas ...un "ziepes" gatavas.
Kam problēmas ka nevar vairāk kā 3 lādēt ierocī uz kolektīvām kur medījami brieži,alņi,buki un cūkas nu nelādē ,ejam uz medībām nejau uz zvēriem pieteiktu karu vai šautuvi
Nē problēmu nav, bet gribētu saprast kāpēc šads aizliegums - OK putni, bet pārnadži un nelimitētie? Bet protams tikai bez tiem drošības murgiem, jo ar drošību tam nav nekāda sakara un ja kāds domā, ka automāts ir nedrošāks par parastu ieroci tad nu, bet nu OK!!!
P.S Esam jau dzirdējuši konkrētu nostāju no dažiem klubu vadītājiem - "Medībās ir mana teikšana un tā būs - dzinējmedībās ne vairāk par trim patronām!"
Nu un šie gudrinieki - mans kolektīvs mani likumi utt. Man nav dzinējmedību ieroča un tapēc visi ejam ar gludajiem, bez optikām utt. :) Nu ko lai saka - kur pamatojums? Es jau nestrīdos, ka nevar nošaut arī ar vienu patronu un gludo, bet kam tas ir vajadzīgs? Kur slēpjas tā burvība, ka tiek šauts 15x pa vienu alni? Vai kāpēc šaušana pa 6 alņiem ar gludstobriem vienā medību reizē ir tik fantastisks - varbūt tas, ka nokrīt tikai viens un pārējie aiziet ar sašautiem vēderiem - vismaz tad būtu ļāvuši 5 patronu aptveri, lai var nošaut to lopu! Protams katrs dara kā grib, bet tas vienkārši ir maigi sakot dīvaini, ja ne pat slimīgi! Un kas ir pats bēdīgākais, ka daudzi nevis domā paši un analizē, kas ir kas, bet vienkārši klausās visādus ākstus, ar teiksim tā - "pieredzi", kuri pat medību žurnālā atļaujas uzrakstīt, ka šauj netēmējot un uz to pusi, jo redz tas ir gludais un tur jau nav daudz ko tēmēt - nu murgs.
Ai visiem laimīgu jauno gadu :) Ne spalvas!!!
Nu vispār jau šauj mednieks pa vienu lopiņu nevis baram skrienot garām katru šāvienu citam ,ja ir tādas iespējas,bet drīz jau varēs valēt ar automātiskiem ja šādos tempos iazvedam mums(nevajadzīgo!!!)mežu.Te Kurzemē pie juras drīz vairs nebūs lielo mežu ir jau tagad klajumi no vietas ar nelieliem parkiem kur koks no koka5-9m ,tā ka būs jaunaudzes un kur tad pusautomātu ar pilnu 4-6patronām šausim pa stigām pāri skrienošu cūku baru katrai veltot pa lādiņam ,tā būs trīs sašautie aizgājuši ,bet ar piecām vai vairāk cik ? Jeb visi mēs baigie matadori kā liek tā gatavs???
Lielās aptveres varēt TIKAI tādā gadījumā, ja medību pārskatā būs rakstīts meža cūka, lapsa un jenots. Ja kaut viena cita suga būs rakstīta pārskatā tā medības ar lielo aptveri - MALUMEDĪBAS.
nu ja kas saki ka tu tikai cūkas šausi un viss :D
Sasodīts, atskārtu, pašu savēlēti
Nē problēmu nav, bet gribētu saprast kāpēc šads aizliegums - OK putni, bet pārnadži un nelimitētie? Bet protams tikai bez tiem drošības murgiem, jo ar drošību tam nav nekāda sakara un ja kāds domā, ka automāts ir nedrošāks par parastu ieroci tad nu, bet nu OK!!!
Nu un šie gudrinieki - mans kolektīvs mani likumi utt. Man nav dzinējmedību ieroča un tapēc visi ejam ar gludajiem, bez optikām utt. :) Nu ko lai saka - kur pamatojums? Es jau nestrīdos, ka nevar nošaut arī ar vienu patronu un gludo, bet kam tas ir vajadzīgs? Kur slēpjas tā burvība, ka tiek šauts 15x pa vienu alni? Vai kāpēc šaušana pa 6 alņiem ar gludstobriem vienā medību reizē ir tik fantastisks - varbūt tas, ka nokrīt tikai viens un pārējie aiziet ar sašautiem vēderiem - vismaz tad būtu ļāvuši 5 patronu aptveri, lai var nošaut to lopu! Protams katrs dara kā grib, bet tas vienkārši ir maigi sakot dīvaini, ja ne pat slimīgi! Un kas ir pats bēdīgākais, ka daudzi nevis domā paši un analizē, kas ir kas, bet vienkārši klausās visādus ākstus, ar teiksim tā - "pieredzi", kuri pat medību žurnālā atļaujas uzrakstīt, ka šauj netēmējot un uz to pusi, jo redz tas ir gludais un tur jau nav daudz ko tēmēt - nu murgs.
Ai visiem laimīgu jauno gadu :) Ne spalvas!!!