Jāni, tas nav MK noteikumu objekts - LVM ir patstāvīga juridiska persona, lai arī valstij piederoša, tomēr principā tāds pats komerasants kā FORAN REAL ESTATE, FRAGARIA un tā tālāk.
Vēlreiz - ja esi par to pašu, par ko mēs - par iespējamām medīt publiskajās ūdenstilpēs visus nelimitētos visiem (drošības dēļ - ar ierobežojumu - tikai gludstobri un skrošu munīcija diametrā ne lielāka par 6mm), tad atraksti man privāti.
Gunti - uzraksti uz VMD un ZM un pajautā skaidrojumu :)
Man šķiet, ka no drošības viedokļa - dzinējs pa dzīvnieku nedrīkst šaut vispār (vienīgais +/- drošais izņēmums - lūsis kokā, ar lūsi šeit ir domāts dzīvnieks :)))) ).
Ne ar suni, ne bez suņa.
Kādreiz šāva, bet tagad nešauj - un nevis tādēļ, ka kādam gribējās aizliegt, bet tādēļ, ka noteikumi tika rakstīti ar asinīm.
...jā,jā, Vilni L. izklausās ,ka dabu saproti ,kukaiņi jau sen kontrolē situāciju , odi ,dunduri untml. pilnībā nerespektē divkājaino,meža zvēruļi arī paliek arvien uzmācīgāki .
... zinoši un vērīgi cilvēki ir vienmēr cienījami un godājami,tā ka vari piedāvāt derīgo likumu variantus ,...vismaz foruma dalībniekiem.,:)
Kādreiz varēja šaut tik pa cūkam ja esi viens dzinējs ar suni, bet tagad var šaut visus dzīvniekus. Vai tad tas ir drošāk un kā suns var uzlabot šaušanas drošību???
Slēpts
21.02.2014. 15:25
nedrīskti :D tak rakstīst "ar medību šķirnes suni"
Vēlreiz - dzinējam vispār nedrīkstētu būt tiesības šaut pa dzīvnieku, izņemot - izsekojot savainotu dzīvnieku. Jebkurš šāds šāviens ir riskants, vai pa cūku (ja ir reljefs, tad cūku-cilvēka auguma atšķirība pilnīgi neko nenozīmē) vai pa briedi...tad, kad kaut kas notiks - tad visi būs gudri, bet, vienkāršāk ir tādas paaugstināra riska situācijas neveidot.
Pa lielam es liktu munīcijas ierobežojumu - tikai gludstobrs un tikai ne lielāks kā 6mm un tad ir vienalga, ir vai nav suns, drošība relatīvi augstāka.
Vēlreiz - ja esi par to pašu, par ko mēs - par iespējamām medīt publiskajās ūdenstilpēs visus nelimitētos visiem (drošības dēļ - ar ierobežojumu - tikai gludstobri un skrošu munīcija diametrā ne lielāka par 6mm), tad atraksti man privāti.
Man šķiet, ka no drošības viedokļa - dzinējs pa dzīvnieku nedrīkst šaut vispār (vienīgais +/- drošais izņēmums - lūsis kokā, ar lūsi šeit ir domāts dzīvnieks :)))) ).
Ne ar suni, ne bez suņa.
Kādreiz šāva, bet tagad nešauj - un nevis tādēļ, ka kādam gribējās aizliegt, bet tādēļ, ka noteikumi tika rakstīti ar asinīm.
... zinoši un vērīgi cilvēki ir vienmēr cienījami un godājami,tā ka vari piedāvāt derīgo likumu variantus ,...vismaz foruma dalībniekiem.,:)
Pa lielam es liktu munīcijas ierobežojumu - tikai gludstobrs un tikai ne lielāks kā 6mm un tad ir vienalga, ir vai nav suns, drošība relatīvi augstāka.