no visa augstākminētā un savas pieredzes apratu to, ka medības ir jāorganizē zemes īpašniekiem nevis medniekiem. To var panākt mainot tikai vienu likumu - nosakot ka medību iecirkņus ir tiesīgi reģistrēt tikai zemes īpašnieki vai viņu pilnvarotās personas. Lai zemes īpašniekiem būtu stimuls organizēties ir jāievieš likums kas noskaka kā pienākumu apmedīt palatības, ja šo pienākumu zemes īpašnieks nepilda (savā zemē nav reģistrējis iecirkni), tad viņam ir par to jā maksā, vai arī viņš nevar saņemt ES maksājumus. Profesionāli Mednieki tad reāli būs uz izķeršanu.
Visā šajā es saskatu dažu lielu zemju īpašnieku interešu lobēšanu, kam zemes ir daudz, taču nepietiek lai iegūtu lielo pārnadžu licenzes. Ar tikko notikušajiem grozījumiem tas netika panākts, tātad taisam otru raundu. Jāsaprot, ka lielai daļai lielo zemes īpašnieku nav nekādas sapratnes, ne vēlēšanās ko saprast par medībām. Ko darīt lielam lauksaimniekam, ja viņam nav intereses par medībām? Ja viņš nesāks medīt, nesaņems ES tiešos maksājumus? Vai Tu Lauri negribi kļūt par baletdejotāju? Ja nē,tad Tev vairāk nebūs tiesību saņemt algu! Apmēram tā....
Tas ko Tu Lauri piedāvā ir murgs, kas uztaisīs haosu visā medību saimniecībā. Tāda sajūta, ka tiek organizēta masveida zvēru slaktēšana.
Pēdejo gadu, kopš aktīvi sekoju portālam medniekiem.lv, tā kopējā bilde ir izkristalizējusies - ir daudz lietotāju pat ļoti sakarīgi cilvēki/mednieki, ir bariņš hobijistu/trofejnieku, kam pārejā pasaule neeksistē, daži īpaši indivīdi totāli liekuļi/meļi/blēži/krāpnieki/uzmetēji, atsevišķi kadri tendēti uz stroķiem/šaušanu/malumedībām, viens ir guru da par jebkuru tēmu (pēdejo nedēļu nav manīts), vēl vienam pilnīgi viss ir perspektīvs. Bet laikam kompliments Arnim, lai kā mēs sākumā konfliktējām, tomēr visargumentētākais domu gājiens, lietu būtības analīze, cilvēks kam medības interesē, sbalansētība starp nozarēm. Dažiem, kā teikt "poahotitsja"
Lauri, pilnīgi noteikti šobrīd medību likumu vaļā neviens nevērs. Tad ir jābūt tiešām būtiskam vairāku nevalstisku organizāciju spiedienam, jaunam Saeimas sastāvam, kādiem citiem force majore apstākļiem. Jo nav taču likumu pavadošā noteikumu pakete pilnā apmērā pieņemta, lai esošā redakcija varētu pilnvērtīgi strādāt. cita lieta ir esošā likuma redakcijas mijiedarbība ar civillikumu.
Lauri Saema ir priekš tam domāta lai virinātu likumus, šajā gadījumā saeimai nav izvēles jo medību likums , un tam pakārtots likums (kuš stāsies spēkā 1 aprīlī ar noscījumu ja stāsies) ir pretrunā ar ES nomām, men ir konkrēti norādījumi no ES kas to apliecina.
Šī Saeima pilnīgi noteikti Medību likumu vaļā nevērs.
Un tas nav vajadzīgs - ļaujam darboties esošajam regulējumam!
Ja ir pretrunas ar ES normām - OK, varbūt. Taču Eiropas Savienībai pilnīgi noteikti nav nodota kompetence lemt par medību tiesībām. Tā kā medības skar vides aizsardzību - daļu no savas valsts kompetences esam nodevuši ES, bet ne visu medību tiesību jautājumu loku.
Līdz ar to - runa var būt tikai par Eiropas Cilvēktiesību Tiesu, kurā var konstatēt, ka kaut kas ir pārāpts attiecībā uz cilvēktiesībām (viena no tiesībām - tiesība uz īpašumu). Bet tad sagaidam spriedumu, esmu pārliecināts, ka negatīvs spriedums, pat ja tāds būs, būs par VMD nepareizo normu traktējumu, kas nebūt vēl nenozīmē, ka problēma ir valstiska.
Zinot, cik ilgi ECT izskata lietas - mums ir vismaz savi 4-5 gadi, kuru laikā viss kas var notikt.
Tātad, Medību likumu vaļā diezin vai vērs arī nākošā Saeima.
Tas ko Tu Lauri piedāvā ir murgs, kas uztaisīs haosu visā medību saimniecībā. Tāda sajūta, ka tiek organizēta masveida zvēru slaktēšana.
Kas tie par grozījumiem, ko Tu gatavo? Kas vēl tajā iesaistīts, kādas organizācijas? Tie ir reāli plāni, vai tikai sapņi?
Vai var uzzināt kas tie tādi mēs? Ilgi un dikti tika lemts un spriests, kā rezultātā pieņemts jauns likums. Tagad atkal viss no gala?
Un tas nav vajadzīgs - ļaujam darboties esošajam regulējumam!
Ja ir pretrunas ar ES normām - OK, varbūt. Taču Eiropas Savienībai pilnīgi noteikti nav nodota kompetence lemt par medību tiesībām. Tā kā medības skar vides aizsardzību - daļu no savas valsts kompetences esam nodevuši ES, bet ne visu medību tiesību jautājumu loku.
Līdz ar to - runa var būt tikai par Eiropas Cilvēktiesību Tiesu, kurā var konstatēt, ka kaut kas ir pārāpts attiecībā uz cilvēktiesībām (viena no tiesībām - tiesība uz īpašumu). Bet tad sagaidam spriedumu, esmu pārliecināts, ka negatīvs spriedums, pat ja tāds būs, būs par VMD nepareizo normu traktējumu, kas nebūt vēl nenozīmē, ka problēma ir valstiska.
Zinot, cik ilgi ECT izskata lietas - mums ir vismaz savi 4-5 gadi, kuru laikā viss kas var notikt.
Tātad, Medību likumu vaļā diezin vai vērs arī nākošā Saeima.
Varbūt Lauri, pietiks, Tu man esi jau apnicis, varbūt ne tikai man.
Tavs vilciens ir aizgājis.