Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebri

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 82 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.01.2015. 16:49

Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2025-03-18 11:27
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
03.11.2014. 15:01
Par to "īsto" laiku jāpiekrīt, jo piektdien pirmais izlīda 16:30, bet galvu tā arī neparādīja. Savukārt, 17:30, kad mežā jau ir mella nakts, tad gan palkausījos bebru graušanas un pļuņčāšanās mūziklu. Sestdienas rītā biju vēl pilnīgā tumsā, bet līdz 8:00 pat kustības nebija. Diāna vismaz caunu piespēlēja. Nezinu vai mēness fāze, vai gadalaiks, vai veļu laiks, bet rudenī kaut kā neregulāri bebri lien. Tas vismaz manos nostūros..
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
04.11.2014. 22:59
Cik esmu novērojis tad rudenī viņi pa gaišo laiku nav tik atkīvi kā pavasarī!! Atkivitāte iestājas kad iestājas tumsa. Man rudenī mīļākais laiks bebru medības ir tieši kad pirmo vai otro dienu iestājas aukstums tas ir mīnusi uz nelieliem grāvīšiem vai dīķiem kur dzīvo bebri sāk veidoties ledus kārta , ir pilnīgs bezvējš un mēnes spīd āra. Es tā pa vakaru mierīgi kādus 3-4 bebrus nomedīt varu, galvenais ka aktivitāte sākas kaut kur riktīgi 9 vakarā, un tad tie lauž izveidojušos ledus kārtu. un galvenais ka nav tik bailīģi :) Pierīgi vari pietiet ļoti tuvu es pat vienu biju šāvis labi ka metrs bija no stobra :)
Vienīģi tikai no medībam atgriezies pavelu vismaz 12 naktī un vēl dīrašana ja vēl brīva diena tad labi, bet ja uz darbu tad gan ne katru vakaru varēsi pabraukāt uz medībām :) Bet ja laiks atļauj tad kad būs saliņš tad gan iesaku paēgināt bebru medības uz pirmā maza ledus :)
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-29 14:23
04.11.2014. 23:18
Cik esmu šoruden braucis, nevienu nēesmu redzējis. Aktivitāte liela, samīdītas takas, grauzumu barotavās pilns, bet bebrs ārā nelien. Droši vien naktī šie izlien! Tas pirmais plānais ledus bezvēja pilnmēness vakarā skan tik romantiski, ka pazuda sirdsmiers- jāgaida to mirkli un jābrauc. Savādāk biju domājis atlikt bebru medības līdz pavasarim.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
04.11.2014. 23:32
Šonedēļ, kā reizi 5d, pilnmēness. Nevajag gaidīt ledu - jābrauc :)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
04.11.2014. 23:47
Galvenais lai nav mākoņains savādāk jēgas no pilnēmes lielas nebūs :(
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2025-03-18 11:27
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
05.11.2014. 01:32
Esmu dzirdējis gudrību (un tam arī piekrītu), ka bebrs, principā, kā jau visi dzīvnieki, pielāgojas nakts/dienas režīmam, tikai ar novēlošanos, t.i., ja pirms nedēlas saule rietēja 16:50, bet šonedēļ 16:30, tad šonedēļ līdīs ārā vēl pa vecam ap 17:00. Savukārt, pavasarī ir otrādāk, tāpēc pavasarī arī tie parādās ātrāk pirms saulrieta un vēlāk pec saules aušanas. Protams, nianses vai atklāta vieta, vai mežs un tml., bet vairums gadījumos man tā arī ir.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
05.11.2014. 09:42
Bet kāds viņiem ir pateicis, ka mēs esam pārgājuši uz ziemas laiku?
Kā lai viņš zin, kad līst ārā?
Gaida šo pēc jaunā laika, šis lien pēc vecā.
Nav kārtības LVM.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
05.11.2014. 11:08
Interesanti būtu saprast kādi ir tie nosacījumi kuros bebrs tagad(rudenī) darbojas pa dienu - vai tā ir nejaušība vai tomēr likumsakarība. Šo tā arī nav izdevies saprast - citreiz ejot pīlēs pa dienu "ganās" bebra kungs, citreiz ir totāls klusums līdz vēlai naktij. Pie kam runa ir par +/- salīdzināmām vietām, nav tā, ka vienā traucējumu faktors būtu diži lielāks kā otrā, vai ka vienā nav ko ēst...
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
05.11.2014. 11:25
Liekas ka vairāk bebru aktivitāti ietekmē laika apstākļi un paredzamās prognozes ziemas laika tuvošanās kā arī ziemas bargums,to gadu kad bija bargā ziema ,pirms ziemas iestāšanās aktivitāte bija liela pat dienas laikā čaļi šeptēja vilka zarus ziemas paikai grāvmalas bij nograuzuši pa tīro man zivju dīķī centrāla grāvī(kad laidu nost)bija zaru krāvums uz divu metru augstumā un 6.m garumā un to bija divi bebri sagatavojuši ,dīķi ar liast nost neļāva mūrija ciet meniķi ,dabuju sēdēt klāt.
Renārs
Renārs
Pēdējo reizi manīts 2016-08-24 17:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: leišmale
Medību stāžs: ne gluži iesācējs
Aprīkojums: gludā un spicā
Suņi: Latvijas dzinējs
Medību trofejas: 3
05.11.2014. 11:34
Es vakar nosedeju no 5 lidz 9 pat udens nepakustejas!