cik tad ir nobīde pie 4m/s un 5m/s vēja? nu bez kalkulatora :D Žēl tās lapsas, kam pēc tam jāmocās ar svinu pakaļā. šaut šaušanas pēc var pa papīra lapsu ;)
Ir jau labs, Edgar. Man nav tādas pieredzes, lai piedalītos jūsu diskusijā, bet ar interesi lasu visas jūsu pļāpas. Reizēm (arī šoreiz) vedērā no smiekliem sarauj krampis, tad lai atslābinātos kaut ko ieklabināju.
Tā turpināt... Jabkurš labs pasākums ja nenoslēdzas ar iedzeršanu, vai seksu nav bijis labs pasākums.
Šaujam garām!
Slēpts
04.03.2014. 16:58
Edgar, tu katru reizi mēri vēju? tas 1m/s starpība dos 4cm, 100 metros čaiņikam garām un lapsa aizskrien ar 2.6 grami ribās :D
Nedomāju ka tikai ar 2,6gr ribās vai vēderā ,man ar te viens tāds šāvējs kas trenējās pa dzīviem mērķiem ar maseni un tad lielās 160m nolicis ,tai pistundzenei jau jauda lidz metriem 50 vēl ir lai šautu lapsu un arī nejau izklaides pēc ,jo pēc manām domām virs 50m raidīts šāviens zvēram pa korpusu jau nodara lielas mokas ,runa ir par medijumu virs 5kg .
piekriitu valdim.ar wmr vel vareetu ssaut lidz 100m bet ar mazo maseni eetiski taalaak pa 50m ja nav galvaa nevajadzeetu ssaut.kecs vienmer tik gudrs visaa bet pats izraadaas ssauj ar mazo maseni uz taadiem gabaliem ;(;(es vismazs nelieliitos ar to forumaa.....
Var šaut kaut vai ar gaubicu, ja trāpi dzīvniekam ne tur kur vajaga tad tā pat nepalīdzēs dzīvniekam ātri nomirt. Kā jau teicu ka ar maseni šauju tik lielos attālumos tikai kad ir bezvejš vai ļoooti maziņa vēja plūsma, ja ir vejš priekš tam domāts ir 30 06. Šauju tik tālu jo ir jau pieredzee šaušanā sakot ar 7 klasi. Kā saka ir sava pieredze šaušanā. Daudzi brēc ka bebru nedrīkst šaut ar maseni, bet tie nekad nav mēginājusi pat bebru medīt ar maseni. Vēl daudzi saka ka nevar nomedīt bebru ar maseni, tāpēc ka bebru ar maseni var nomedīt trapot tikai galvā un tikai smadzenēs. Tādi svētdienas šāveji kas pieraduši šaut pa korpusu neder, jo jābūt ļoti tiešam šāvienam. Pamēginiet peldošam bebram 30m attālumā trāpīt galvā. Ne katrs to varēs. Tapēc arī es varu atļauties šaut uz 100m mierīgi. Jo paši mednieki ar ko es medos zin ka es ļoti labi šauju. Protams arī man gadās nopūdelēt, jo ir daudz faktoru kas ietekmē trāpījumu. tapēc pirms izdarīt šāvienu jāpadomā vai lode aizlidos kur vajag, vai trāpīsi, vai tomēr paņemt jaudīgāku kalibru.
Tiem kam skauž mani trapījumi lai skauž tālāk, bet es kā šāvu ta un šaušu lapsas uz 100m mierīgi.
Slēpts
05.03.2014. 10:12
22 lr skaņa ir tik klusa ka cik reizes lapsa peļo uz 100 m kaut kur un tu pat vari trīs reizes izšaut un tā tikai pēc trešā šāviena paceļ galvu un brīnās kas te notiek un ko tu gribi no viņas.
šitais neizskatās, ka mierīgi vari nošaut lapsu uz 100m, mierīgi būtu tad, ja kā saka "one shot one kill" vienmēr
bebram galvā trāpīt jau nav problēmu, bet kas notiek, ja kā pats saki
Protams arī man gadās nopūdelēt, jo ir daudz faktoru kas ietekmē trāpījumu
un trāpi to savu 22lr ribās? beigts ta nav.
ar tiem sliktajiem trāpījumiem jau neviens neplātās ;)
Tā turpināt... Jabkurš labs pasākums ja nenoslēdzas ar iedzeršanu, vai seksu nav bijis labs pasākums.
Šaujam garām!
Tiem kam skauž mani trapījumi lai skauž tālāk, bet es kā šāvu ta un šaušu lapsas uz 100m mierīgi.
šitais neizskatās, ka mierīgi vari nošaut lapsu uz 100m, mierīgi būtu tad, ja kā saka "one shot one kill" vienmēr
bebram galvā trāpīt jau nav problēmu, bet kas notiek, ja kā pats saki
un trāpi to savu 22lr ribās? beigts ta nav.
ar tiem sliktajiem trāpījumiem jau neviens neplātās ;)