Var arī mājas apstākļos priekš sevis izstrādāt caunas ,ūdeles ,lapsas un ješkas ,bet nevar lielos bebrus (šausmīgi grūti muguru dabūt labu),katrā gadijumā biznes smags.
Varbūt vari sīkāk pastāstīt par to mājās ģērēšanu? Man te viens zivju rīma trāpījās, bet pec apstrādes mājās tā ādiņa tāda pacieta. To etiķa smaku gan jau izvēdināšu. Kā viņa tur īsti ir jāietauko un kā viņu dabūt mīkstāku? Par pamatu ņēmu recepti no diskusijas par lūša ādas gērēšanu mājas apstākļos.
Svaigākā informācija no Šauļiem- čoms aizveda sezonas ādas izģērēt- un pa vidu viens bija tāds dīvaināks dzīvnieks, kas lamatā bija ielīdis- nekā. Neņēma pretī- dikti sarkani papīri tam esot.
Toties manam sunim, gan papīrus nevajadzēja...
Ūdrus vajag atļaut medīt. Legāli. Līdzīgi kā lūšus. Problēma tāda, ka visi māk tikai gudri i*t un piķi skaitīt. Atceros, kad reiz Medniekiem.lv norādīja uz ūdru "piemedīšanas" problēmu+arī ūdru problēmu zivjsaimniecībā, no kādas citas organizācijas tēla sekoja kaunināšanas-kušināšanas kampaņa, sak' kuš kuš, ka tik neaizliedz ar lamatām vispār medības.
Lai ūdru kaut kad legāli medītu, svarīgs ir monitorings. Nauda tam ir MSAFā - tas taču ir pareizāk iedot naudu šādam mērķim, nevis kārtējai izklaidei-dzerstiņam. Ja kas,
ļoti līdzīgi būtu ar roņiem. Bet neviens jau negrib neko darīt. Pareizāk sakot, kolīdz kāds no "ne savējiem"sāk kko darīt, tā tiek likti sprunguļi riteņos. Līdz ar to - turpinās absurds - ūdri formāli ir ārkārtīgi aizsargājami, bet faktiski, viņus gan nejauši, gan pilnīgi jauši (zivju dīķu īpašnieki un valdītāji) medī. Un tad domā, ko darīt ar ādām...diezgan dīvaini, ne? :)
Es to saucu par " piezveju":-) . Ziemā, zem ledus, uz katriem 10_12 bebriem stabili trāpās 1 ūdrs. Viņi turpat ap bebru barotnēm siro. Pēc nomedīto ūdru skaita apmēram zinu cik bebrus esmu noķēris.Tā diemžēl ir un tur neko nevar darìt. Pa vaļēju ūdeni laikam kādu 1 vai divus esmu noķēris, bet zem ledus .... Liekas ,ka drīz kažoks sanāks :-) Arī ādu izģērēt nav problēmu. Kā saka" ar cilvēkiem ir jàrunā".
Viss jau ir labi, sparotami un pareizi, bet īsti normāli tas nav. Patīkamāk taču ir nest to medījumu ar lepnumu, nevis ātri iebāzt tarbā un - ka tik kāds nepamana, vai vēl ļaunāk, izcilo ūdra ādu sapūdēt...
Veikalā:) Vai arī pie ražotāja- Valgā..
Arī SSā- tur viens Limbažnieks tās regulāri tirgo..
Toties manam sunim, gan papīrus nevajadzēja...
Lai ūdru kaut kad legāli medītu, svarīgs ir monitorings. Nauda tam ir MSAFā - tas taču ir pareizāk iedot naudu šādam mērķim, nevis kārtējai izklaidei-dzerstiņam. Ja kas,
ļoti līdzīgi būtu ar roņiem. Bet neviens jau negrib neko darīt. Pareizāk sakot, kolīdz kāds no "ne savējiem"sāk kko darīt, tā tiek likti sprunguļi riteņos. Līdz ar to - turpinās absurds - ūdri formāli ir ārkārtīgi aizsargājami, bet faktiski, viņus gan nejauši, gan pilnīgi jauši (zivju dīķu īpašnieki un valdītāji) medī. Un tad domā, ko darīt ar ādām...diezgan dīvaini, ne? :)