Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vīri, kādu iesakat optiku (2.5-10x56 SF vai 2,5-16x50 SF)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.06.2014. 11:26

Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
24.03.2014. 15:22
Man bija Burris BD 4-16*50. Savulaik lietotu nopirku no Anspoka Anda, kuru noslīcināju un izvilku aizsvīdušu no ūdens. Izmisīgi meklēju,kurš man šeit varētu palīdzēt. Saprotams ka veltīgi. Izjaucu, pēc gada žāvēšanas saprotams, ka bez uzlabojumiem, saskrūvēju un aizsūtīju ,caur savu Ņujorkas draugu, uz fabriku. Burris fabrika atteicās pa garantiju remontēt. Sak ,ja nebūtu līdis iekšā, bez vārda runas remontētu vai mainītu.Tomēr ,lai man nebūtu galīgi bēdīgi piedāvāja vai nu piemaksāt pusi (350 USD uz to brīdi) ,vai izvēlēties klasi zemāku ,jaunu stiklu apmēram pa 450 USD tajā laikā,nu apmēram 3 gadus atpakaļ. Ko arī izdarīju.Un pēc 3 nedēļām stikls mani gaidīja Ikšķiles pasta nodaļā. Jāpiezīmē ,ka Burris tēmekļiem tā saucamā mūža( life time)garantija sākas no Fulfield 2 sērijas uz augšu.Pat sūdam 3-9*40 pa 180 USD.(Tāds "Lijā " maksāja 300 LVL) Saprotama lieta ,ka tas attiecas tikai uz jeņķiem. Latvijā nekas tāds nenotiek. Tieši tāpēc šeit tēmekļus nepērku un citiem neiesaku. Cena liela, garantijas nav. Pareizāk sakot ir tā saucamā " ierīces mūža garantija".:)
Ir jau protams otrs ceļš. Izmisīgi sildīt Latvijas padzisušo ekonomiku un atbalsīt savējos( veikalniekus, kuri tevi piekāsīs pirmajā bēdu reizē, jo tev jau nav izvēles), bet es gribu šaut šodien ,nevis krāt naudu , droši drebot pirkt stiklu un uztraukties vai tik mans brīnumdārgaisstikls neizjuks pēc 5 šāviena.
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2021-12-13 13:15
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Brocēni
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: ir
Suņi: nav
Medību trofejas: 6
24.03.2014. 16:03
Bet ne jau katram ir pieeja pie amerikas onkulja, un te tevi tik pa muljki pataisiis vai ideaaalajaaa variantaaaa gadu atstaaas bez optikas un tipa suutiis uz ruupniicu, bet kaaa buus to dievs vie zin
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
24.03.2014. 21:11
...nebaidi,nebaidi,Mārci plinšu vīrus. nav jau viss tik drūmās krāsās mālējams. personīgi esmu izmantojis optikas garantijas remonta iespējas gan Hubertā,gan Purnavu Muižā. viss notikās ļoti korekti . maniem draugiem un paziņām,cik zinu, arī garantijas saistības šajos veikalos ir izpildītas labi.
...pērkot optiku ir vērts apdomāt -eiropa ,vai amērika,japāna. loģiski,ka eiropā garantijas darbības notiks ievērojami ātrāk. man garantijas remonts swaro bija ap trīs nedēļām ar sūtīšanu un sūtīšana par velti. kolēģim ceiss ap mēnesi,bet sūtīšanas izmaksas jāapmaksā pašam.
Mārcis
Mārcis
25.03.2014. 22:04
Nu ko tur baidīt vai nebaidīt.Ne jau visi var un/vai grib nopirkt un šaut ar swaro vai zeiss. Bet Lijā vai Zommerā pirktu Burrisu, Bushneli vai Leupoldu ,ar ko arī var ittin labi pašaudīt, stabili varētu " pa garantiju iebāzt sev pakaļā":). Par mūsu interneta veikaliem nemaz nerunājot.Iespējams ,ka ir arī kādi izņēmumi ,bet tie ,kā zināms, tikai apstiprina likumsakarības.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
26.03.2014. 08:11
Nez kā ar mūsējiems Mārci likumiem, bet tas pacs Jakti jakt optika kas bija uz masenes nojūdzās, aizsūtīju pa garantijai un atsūtīja pilnīgi jaunu pat modeli, jo iepriekšējā vairs pat nebija noliktavā. Lūk tā ir attieksme :) pa garantijai nomainīja un iedeva bez piemaksas jauno modeli un tagad tas stāv uz masenes, bēdu nezinu un veiksmīgi medīju gan bebrus gan lapsas!
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
26.03.2014. 08:38
Jā, eiropā ražotos var sūtīt uz garantiju arī pats pa tiešo un bez problēmām. Tik pasē zieģeli vajag par pārdošanas faktu.
Un var sazvanīties ar ražotāja garantijas nodaļu un visu izrunāt. Arī e-pastā. Zolīdie pašmāju optikas tirgotāji to izdara paši, tikai ilgākā laika periodā.
Mārcis
Mārcis
26.03.2014. 09:19
No USA esmu ieimportējis visādus stiklus, kādus 10 gab. Sākot no Zeiss, beidzot ar Bushnel.Ja to visu dara likumīgi ar muitām nodokļiem ,atļaujām, tad jūsu ietaupījums būs 100 EUR par tēmekli ,ko šeit var nopirkt apmēram pa 1000.personīgi esmu pārbaudījis aiz neuzticības zinošākiem cilvēkiem. Tas ir pērkot jeņķu i-veikalā. Ja visu aizlaiž "kontrabandas" ceļā, tad tieši puse, ieskaitot pasta izdevumus.Gan jau pašmāju godīgie tirgotāji paceļ mazliet vairāk,kas arī nav nosodāmi. Iedot Burrisam pa ,200 dolāriem , ražotāja garantiju, šeit vienkārši neatmaksājas, jo sūtīšanas izdevumi aprij visu peļņu kura uz so mazo summu ir niecīga. Kas atiecas uz Jakti ražojumiem to cena no ražotāja ir no 40- max60 USD, šeit pārdošanas cena ir trīskārša,ja ne vairāk tāpēc jau arī tāda pretimnākšana, kuru arī es savā laikā esmu nekaunīgi izmantojis .Pats tīšām sabojāju un palūdzu samainīt.Ko arī man izdarīja ne ar aci nepamirkšķinot.:)Jūs ta runājat par zieģeļiem un pasēm. Jeņķos apmainīja "figviņzin" no kā un un kur pirktu stiklu pietika ar sērijas nummuru uz mutisku norādi kurā veikalā pirkts.Šeit tā notiek?
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2022-03-21 19:54
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvia
Aprīkojums: Sako 75 finnlight, МЦ 6-0, МЦ 21-12
28.03.2014. 21:26
Labvakar!
Ja tema aizgaja par USA, tad man rodas jautajums par iegadi: ja es nopirkšu ebaya optiku un vinu aizsutis uz USA adresi,cilveks vares mierigi atvest man vinu bez problemam lidosta? Vai vajag kadu atļauju?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
28.03.2014. 21:29
Kā kuram paveicas :D zinu 2 kas atveda, bet ir dzirdēts ka arī piesienas
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
31.03.2014. 09:17
Tas tiešām kā kuram paveiksies :)