Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.11.2017. 08:32
Andri!
Tas sautēšanas laiks ir atkarīgs no pīles vecuma ;) Ja mājas pīlei tas ir 3-5 mēneši, tad meža pīle var būt padzīvojusi. Un meža pīlei neviens nav veicis selekciju uz gaļas kvalitāti, kā mājputniem. Nu tas, ja salīdzina broilera un dējējvistas gaļu- tā dējējvista jau ir tā, ko PSRS laikos sauca par "sportiski zilo" ;) Tāpēc nekad nevar zināt, cik ilgi jāsautē- jāpagaršo un tad jāizlemj, vai vēl sautēt, vai jau var ēst :)
Un noteikti ir jāapcep, lai aprauj ar garoziņu! Tad gaļa iekšā paliek sulīga!
Citi alū sautē, man personīgi ne visai, bet dažiem patīk, gaumes lieta.
Vēl esmu marinējusi dažādu augļu marinādēs, var mūsu pašu augļus un ogas, var importa ananāsus, kivi utt., etiķis padara sausu, es tāpēc labāk lietoju ābolu sulu vai citronu sulu. Šķidrā marināde ir laba no gāzētā minerālūdeņa, tas padara gaļu mīkstu! Man labi vienreiz iznāca buks, kad marinādes vietā uzlēju rosolu no marinētiem gurķiem!
Vajag tik eksperimentēt!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
05.11.2017. 21:18
Andri, es pīli apcepu uz lielas uguns, lai veidojas garoziņa, tad lieku šmorēties. Ja multivārāmā katlā, tad uz pāris stundām noteikti jāliek, var būt vairāk. Labs variants ir sautēt pīli apelsīnu sulā
Padalaties lūdzu ar pieredzi pīles sautēšanā. Pāris reizes mēģināju multivārāmajā katlā, bet tāda pasausa sanāk. Pie kādām temperatūrām un cik ilgi šmorējat?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
01.01.2013. 20:14
Šodien, 19:59
Protams, vel pasu beidzamo pataisit par biznesu...
Es to drīzāk sauktu par servisu.
Daini, tevi neviens nespiež izmantot šādus piedāvājumus. Vēl jo vairāk lielākā daļa kolektīvu vismaz reizi gadā nodod kādu alni desās, vai cūku konservos. Ja vari un māki pats, tad dari!
Slēpts
01.01.2013. 19:59
Protams, vel pasu beidzamo pataisit par biznesu...
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
31.12.2012. 18:43
Vēl ir taisīts kūpinātas desas, vītinājumi, kā basturma vai surdžiks, bet no tiem foto drīzumā! Vispār ir doma šādu pakalpojumu attīstīt un piedāvāt plašam mednieku lokam. Domāju, ka sevišķi interesanti tas varētu būt Rīdziniekiem, kuriem medījumu tālāka apstrāde dzīvokļa virtuvē ir apgrūtinošs process....
Tas sautēšanas laiks ir atkarīgs no pīles vecuma ;) Ja mājas pīlei tas ir 3-5 mēneši, tad meža pīle var būt padzīvojusi. Un meža pīlei neviens nav veicis selekciju uz gaļas kvalitāti, kā mājputniem. Nu tas, ja salīdzina broilera un dējējvistas gaļu- tā dējējvista jau ir tā, ko PSRS laikos sauca par "sportiski zilo" ;) Tāpēc nekad nevar zināt, cik ilgi jāsautē- jāpagaršo un tad jāizlemj, vai vēl sautēt, vai jau var ēst :)
Un noteikti ir jāapcep, lai aprauj ar garoziņu! Tad gaļa iekšā paliek sulīga!
Citi alū sautē, man personīgi ne visai, bet dažiem patīk, gaumes lieta.
Vēl esmu marinējusi dažādu augļu marinādēs, var mūsu pašu augļus un ogas, var importa ananāsus, kivi utt., etiķis padara sausu, es tāpēc labāk lietoju ābolu sulu vai citronu sulu. Šķidrā marināde ir laba no gāzētā minerālūdeņa, tas padara gaļu mīkstu! Man labi vienreiz iznāca buks, kad marinādes vietā uzlēju rosolu no marinētiem gurķiem!
Vajag tik eksperimentēt!
Paldies. Acīmredzot par maz sautēju(~1.5-2h) un neapcepu sākumā.
Protams, vel pasu beidzamo pataisit par biznesu...
Es to drīzāk sauktu par servisu.
Daini, tevi neviens nespiež izmantot šādus piedāvājumus. Vēl jo vairāk lielākā daļa kolektīvu vismaz reizi gadā nodod kādu alni desās, vai cūku konservos. Ja vari un māki pats, tad dari!