Ja nonākam līdz plintes ieteikšanai, tad arī parādās tādu kalibru kā 30-06 priekšrocība.
Ir ko izvēlēties plašā cenu diapazonā... Tev tak vajag uzreiz, drošvien";)
.300 Win mag - (neesmu gan sen pa veikaliem braukājis) - bet šaubos vai Latvijā būs, kas uz vietas no sērijas labs un pa saprātīgo:)
Ja tomēr izdomā par 300WM (lieks enerģijas spainis nekad netraucēs), un esi gatavs gaidīt 2-4(?) mēnešus - ieteiktu Tikka T3 Supervarmint vai Tactical. Smagais stobrs svaram. Šim kalibram noderēs. Cena būs 1,2-1,5 K Eur.
Otrs variants, ir pirkt ārzemju internetbodē (~ 3-4 ned)
Lūk normāls variants :http://triebel-shop.com/produc...
Tiem 800 eur jāpieliek gan ~ 250 Eur (noformēšana, ceļš, atšaušana). Ja ir interese varu palīdzēt. Kautkāda pieredze nu jau ir:)
Trešais -palikt pie tā paša 30-06... Tikkas izpildījumā:) Ir gan jau uz vietas. Smago stobru ar nevajag.
To, kas paliek pāri labāk iztērēt labā stiklā.
Par verķi runājot: paņem 3006 ar stobra garumu 61 cm, piešauj ar normālu optiku smalku krustu ar punktu, patrona S&B SPCE 9.7 gr., aizej uz zemgales līdzenumiem un 300m tēmē tā lai optikas horizontālā līnija sakrīt ar muguras līniju un punkts būtu virs priekšējām kājām. Ja tev roka netrīc, tad 100% medijums tavs. tas vis darbojas tikai līdz 300m.
Šaut jau var 1000m + un kādreiz arī trāpīt, bet manuprāt prātīgi mednieki, kuri par 100% grib nomedīt izmanto savas kājas un šauj līdz 300m un arī tikai no ļoti laba balsta, bet no rokas vai trīskāja ne tālāk kā 200m. Krēslā vai tumsā ar mēnesi ziemā līdz 200m. Un tie 300+ šāvēji parasti ir iesācēji, kas meklē pašapliecināšanos.
Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
12.03.2014. 21:59
Intar Tu jau pats labi zini kā viņi nesteidzoties iet (paiet apstājas ) un uz gaidi no tornīša jau vienmēr būs atbalsts .Es jau nēsmu kovbojs kas no rokas trāpa 300m pa kustīgu ruksi un nēsmu tajā vecumā lai tukši lielītos vai kādam iestastitu savu taisnību .Man arī nav kauns uzprasīt citiem padomu , kamēr pa to nepresa naudu .Ha,ha!Tāpēc prasu veču padomu , iesakiet verķi ar kuru var nogāst cūkas un briežus 300m puslīdz droši .Šāviena precizitāti atstajiet manā ziņā .Par Jāņa zosīm - jāsit uz pleca un jāslavē - vajag visā saskatīt labo lai vīram tiek .Ja kas kautkur redzēju kā vecis nolika stirnu āzi no 1km.
Ja nebūtu tā teikuma par "lēni" ejošajām cūkām 300 metros, teiktu, ko mēs te peramies - trāpīs (ja pašaus kaut 3 pēcpusdienas pa mērķi). Bet par veiksmīgu šaušanu pa kustīgu mērķi tādā attālumā - dikti šaubos.
Ja jau es ar 9mm un 6x optiku 170 m (no rokas; ar "siksnas tvērienu") nesen dabūju ruksi..
Tad no atbalsta, ar labu optiku, 300WM (kaut vai 30-06) un precīzu plinti - nevajadzētu būt problēmām.
p.s.
Rebļu Jānis 300 metros zosis šauj ar 223 Saigu bez optikas :)
Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
12.03.2014. 20:55
Renār-ar medību spico nēsmu šāvis 300 m ,tāpēc arī prasu padomu .Ar militāriem daudz tālāk .Par savu šaušanas prasmi esmu diezgan pārliecināts (uzskatu ka tas nav slikti ).To ka varēsu pieradināt jebkuru rorīti lai tikai viņa tehniski pavelk manas prasības nešaubos (tas gan prasīs laiku un līdzekļus ).Un vel veči kas ir 300 m , ja šķepu var aizmest gandrīz pusi no šī attāluma .Tādos attālumos jau medī pazīstamās vietās , tā kā būsi jau noskaidrojis dabā orentierus attālumiem .
Ko var ņemties, tipa der neder 3006 :) Kad mūsu demokrātijas galvenā stute ASV gatavojās taisīt pirmo pasaules karu, tad nonāca pie slēdziena, ka 3006 būs gana labs, lai slaktētu eiropas pilsoņus. Visa ballistikas un trajektorijas gudrības bija tādas,lai ar atklāto tēmēkli varētu sekmīgi trāpīt pa pauri, kādam, kas dzīvo pretējos ierakumos. Un pirmajā pasaules karā attālums starp ierakumiem bija akurāt 50 līdz 300m. Arī Korejas karā šis kalibrs bija aktuāls. Nezinu vai jābūt fizmatam ,lai trāpītu ar modernu optiku aprīkotu ieroci tur, kur mūsu vecietēvi mierīgi iztika ar mehāniskajiem tēmēkļiem. Pats lietoju 3006 un neredzu jēgu kko mainīt. Krīt gan bebri no 20m ,gan loši pa 200. Gadijies dēļ mandrāžas iešaut mežā, bet tā ir blīves vaina...
12.03.2014. 20:19
Sajēga jau ir par šaušanu tādos attālumos un korekciju arī (diemžēl militārā un pasen 80 gadu beigas ).Kāda tur tumsa vasarā vai rudens sākumā .Es tik esmu šokā par medību spico varējumu .Un ja viņas (cūkas )iet savā nodabā no rīta , kustības ātrums ir neliels .Es jau nesaku ka bliezīšu visu lai ku virs 300 m , bet ir reizes ka vajag .
Ir ko izvēlēties plašā cenu diapazonā... Tev tak vajag uzreiz, drošvien";)
.300 Win mag - (neesmu gan sen pa veikaliem braukājis) - bet šaubos vai Latvijā būs, kas uz vietas no sērijas labs un pa saprātīgo:)
Ja tomēr izdomā par 300WM (lieks enerģijas spainis nekad netraucēs), un esi gatavs gaidīt 2-4(?) mēnešus - ieteiktu Tikka T3 Supervarmint vai Tactical. Smagais stobrs svaram. Šim kalibram noderēs. Cena būs 1,2-1,5 K Eur.
Otrs variants, ir pirkt ārzemju internetbodē (~ 3-4 ned)
Lūk normāls variants :http://triebel-shop.com/produc...
Tiem 800 eur jāpieliek gan ~ 250 Eur (noformēšana, ceļš, atšaušana). Ja ir interese varu palīdzēt. Kautkāda pieredze nu jau ir:)
Trešais -palikt pie tā paša 30-06... Tikkas izpildījumā:) Ir gan jau uz vietas. Smago stobru ar nevajag.
To, kas paliek pāri labāk iztērēt labā stiklā.
Vairāk info šeit:
http://www.huberts.lv/lv/katal...
Ja jau es ar 9mm un 6x optiku 170 m (no rokas; ar "siksnas tvērienu") nesen dabūju ruksi..
Tad no atbalsta, ar labu optiku, 300WM (kaut vai 30-06) un precīzu plinti - nevajadzētu būt problēmām.
p.s.
Rebļu Jānis 300 metros zosis šauj ar 223 Saigu bez optikas :)
http://tracking-point.com/prec...