Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Savage arms axis komplektā ar Bushnell optiku

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 74 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.02.2016. 20:51

Slēpts
04.01.2016. 15:37
Jā links tas pats... Jā tā fināla secība protams subjektīva bet ir ieskats par ieročiem tīri ok.
Slēpts
04.01.2016. 15:25
Skatos links nav ielicies- domāju ka šis- http://www.chuckhawks.com/comp...
te kopsavilkums, kas nepretendē uz patiesību:) bet autori apskatitās plintes salikuši pēc savām izjūtām...
1.Weatherby Vanguard Series 2 Synthetic
2.Tikka T3 Lite
3.Browning AB3
4.Marlin X7
5.Ruger American
6.Mossberg ATR
7.Savage Axis
8.Remington Model 783
Slēpts
04.01.2016. 15:14
Rolandam, :) Lai vēl būtu ko apdomāt (smadzenes pačakarēt) šeit angliski apskats par šīs klases ieročiem http://www.chuckhawks.com/comp... Tīri sakarīgs apskats.
Te diskusijā tika pieminēts rifle twist,... pēc manām domām tomēr tas ir svarīgi zināt un to saprast, tad vairāk sapratīsi ar ko vēlies šaut. Piemēra pēc, 308WIN ar twist 12, tas teorētiski ierobežo ar 165gr lodēm un cītīgi jāpielasa bezsvina munīcija lai būtu precīza, jo lēnais twist īsti nestabilizē garu bezsvina lodi... tas tā. 60 vai 90 grādu lenķis nekādu iespaidu uz šaušanu neatstāj, tas ir tīri lietotāja ziņā (nu protams marketings....), vienkārši mazāk kloķis jāpaceļ uz augšu. atsevišķiem optikas modeļiem zemu sēdinot optiku var gadīties ka neērti pārkloķēt ar to 90 grādu kloķi. Par stobru kvalitāti medību līmenim, ja nevēlas nodarboties ar tālšaušanu, mūsdienu ieročiem ir vairāk kā OK (jā izņēmums ir krievu ieroči, tie piedalās loterijā), kā plusu var pierakstīt ja ir jau gatava vītne stobra galā (kādā brīdī būs vēlme ar klusinātāju paspēlēties), bet tas ir nosacīti mazsvarīgi. Ņem to kas labi krīt plecā un patīk, pārējais ir mazsvarīgāk. Tiešu tādu atbildi šeit nesaņemsi kuru konkrēto ieroci ņemt viedokļi ir daudz ....
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2016-11-23 10:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme - Sabile
Medību stāžs: Pietiekams
Aprīkojums: CZ550 Exclusive Ebony Edition .30-06; Ruger American Rifle .30-06; Toz 34E, IŽ 58
Suņi: Poļu dzinējsuns.
Medību trofejas: 2
02.01.2016. 20:30
ok jāatvainojas es domāju iegadāties x-bolt nevis a-bolt sals un jagermeister dara savu xD. es diemžēl nebūšu eksperts par Browning'iem jo esmu tik cik turējis tos rokā veikalā ;) vnk patīk dizains un laide ari krīt plecā labi un tas arī viss ;) kā arī atsauksmes ir labas kaut vai par to pašu feather weight gaili un 60 grādu aizslēga pacēlienu. manuprāt, jebkurš mūsdienu ierocis ir labs un pilda savu uzdevumu protams ar dažiem izņēmumiem (remington 770) es pieturos pie uzskata ka līdz ierocim ir jāizaug un galvenais ir blīve nevis ierocis pats.
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2024-02-21 10:37
Atrašanās vieta: Los Angeles, California
Medību stāžs: ROOKIE
Aprīkojums: iž iž
02.01.2016. 19:36
Ok. Pāstāsti lūdzu salīdzinājumam, kas tev, Reini, pašam browningā patīk labāk.
Reinis
Reinis
Aprīkojums: CZ550 Exclusive Ebony Edition .30-06; Ruger American Rifle .30-06; Toz 34E, IŽ 58
02.01.2016. 19:22
Tagad gan metu acis uz Browning A- Bolt, pieradums tomēr dara savu.
Reinis
Reinis
02.01.2016. 19:15
Sveiki, nu jau gadus 5 lietoju Savage Model 11 FCXP .308Win jebšu hunter Xp modeli , ierocis ļoti vienkāršs, mans modelis ir bez accutriger un man liekas ka tādus vairs savage neražo, šis ierocis man ir pagaidām pirmā un vienīgā karabīne, pirku komplektā ar optiku un alumīnija kronšteiniem, jāsaka ka optika izturēja aptuveni gadu, līdz nācās pirkt jaunu optiku un kronšteinus. Kolektīvā vēl viens medī ar identisku ieroci, viņam gan optika vēl turas kaut medī 3 gadus, nomainīti tikai kronšteini. Par laidi runājot neesmu pamanījis, ka kaut kas tur locas vai šķobas, ierocis tiek lietots gan salā, gan lietū tai skaitā dzinējmedībās un gaides medībās. Ierocis ir vienkāršs un nav nekādu lieku pribambasu arī par precizitāti sūdzību nav šaja sezonā nomedīti 2x staltbriežu buļļi, 1x aļņu bullis un pāris meža cūkas, un vēl šis tas, protams arī man gribētos medīt ar Blaser vai Merkel taču kad pirku, naudas līdzekļi bija ierobežoti. Rezumējot jāsaka ka ne mirkli neesmu nožēlojis savu izvēli un ierocis ir atpelnījis sevi ar uzviju, ko gan nevarētu teikt par optiku ;) ieteiktu pirkt ieroci bez optikas komplektā un iekrāt naudu labai optikai + kronšteini.
Rolands
02.01.2016. 19:15
Neesmu nosliecies uz savage vai kā. Ja šis manis paša uzrakstītais būtu vai ir pareizs, tad man ir vieglāk apdomāt un saprast, kā rīkoties būtu gudrāk.
Rolands
02.01.2016. 19:11
Tādat! Pirmkārt, paldies, vīri par atbildēm un iesaistīšanos. Kā jau minēju es ievācu info un šī arī ļoti noder. Jāpiekrīt, Pēterim, ka mani tiešām vairāk interesē tās specifiskās lietas, kas šiem ieročiem atšķirās. Varbūt, lai vienkāršāk atbildēt es varētu minēt lietas ko esmu novērojis jeb atradis informāciju un lasot atsauksmes atradis. Un es būtu ļoti pateicīgs, ja jūs tās pielabotu vai pastastītu par tām attiecīgi.
Tātad:
1) Laidne browning ir izturīgāka un savage laidnes nav no tik kvalitatīva plastmasa? , taču domāju, ka svarīgi arī tas ka ierocis ir medībām un līdz ar to laidnei nebūtu tāda pārslodze, kā arī cik esmu skatijies internetā, cilvēki ir ļoti atzinīgus vārdus teikuši par boyd jeb kādas tur bija tās laidnes no USA, kad tās ir nomainījuši pret standarta laidnēm pēc laika. Kā ir ar browning laidnēm, izturību un jaunas laidnes nopirkšanu?
2) abi ieroči ir vienlīdz slavēti par precizitāti? Pareizi jeb nav?
3) Trophy hunter ierocim ir accu triggers jeb saucamais regulejamais nospeidiens. Ta ari nesanemu atbildi vai browning modeliem ari tads ir?
4) Trophy hunter ir sliktāks un neparocigāks leņķis boltam, attiecīgi 90 grādu lenkjis, turpreti browning 60, kas ir stipri parocigāks. Pareizi jeb nav?
5) Browning ir labaks magazins? Lasiju info kko par to ka trophy hunter magaziniem plistot melites vai kas? Tacu cik noprotu tad nopirkt sadu magazinu nav parak dargi nepieciesamibas gadijuma?
6) Trophy hunter nak kopā ar Waver optiku. Browning cik noprotu nenāk nekas kopā? Pareizi jeb nē?
P.S. Zinu ka tā nav laba optika un netiek slavēta, taču es dzīvē esmu caur viņu skatījies un pamēģinājis un likās, ka priekš pirmās karabīnes man pilnībā pietiktu sākumam. Tādēļ to uzskatu par plusu savā gadījumā.
7) Stobrs, varētu pastāstīt sīkāk, kas tieši ir īpaš vai teiksim atšķirīgs no savage stobriem. Tie ir ļoti stipri atšķirīgi jeb kāds ir tas diapazons jeb līmenis starp abiem.
Vai es esmu aizmirsis kādu vēl lietu, kas būtu svarīga ieroča izvēlē?
Būtu pateicīgs, ka Gatis un Pēteris pakomentētu manis rakstīto un izlabotu nepareizo. Par vairāk viedokļiem arī priecātos.
Paldies!
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
02.01.2016. 12:54
Taisnība Tev, Gati ir! Par kādu tēmu forumā un kā to uztver cilvēki, pierāda nesenā tēma par pusautomātu aizliegšanu. Par ko vispār bija domāta šī tēma un par ko tā pārvērtās!
Tā uzkāpšana uz grābekļa gan sāpīgi sit pa kabatu, tāpēc tie, kas negrib kāpt uz grābekļa,( forumā ir arī tādi) grib visu zināt par savu nākamo ieroci.