Vēl, Roland, es tam visam esmu gājis cauri, tāpēc Tevi labi saprotu. Es gan liktu uzsvaru uz ieroci. Šauteni katru dienu nepirksi un pārdot nav tik viegli. Es labāk piepirktu kaut kādu štrunta (nedārgu) optiku, lai sezonu kalpo, pēctam uzliksi uz masenes vai gaisenes. Pats esmu lietojis Pospus un Vomzus , protams loterija , bet ,ja nav cita varianta. Tās optikas ir daudz un dažādas, kaut ko var izlasīt. Sezonai vari pasūtīt kaut vai Seben no Vācijas( nav jāmaksā nekādi nodokļi par sūtīšanu ) pa kādiem 80 eiro. Par savu cenu pārsteidzoši laba. Optikas stiprinājuma kronšteini un siksnas turētāji tikai ebay. Tur tas pats ( par brendiem nerunāju un tie arī nav vajadzīgi, ja nenodarbosies ar tālšaušanu.) kas mūsu veikalos par baigo cenu, maksā trīs reiz lētāk. Ja vēlēsies, varu pat linkus nosūtīt. Un vēl, labāk tomēr uzreiz liec weaver sliedi, tie mazie klucīši var nederēt visām optikām. Piemēram ,Tikkai monolīta bāze uz kārbas, to es uzskatu par ļoti labu variantu. Tikkas kronšteini gan padārgi, bet ne pārāk.
Slēpts
05.01.2016. 10:05
Roland!
Par optikām un riņkiem.
Lai cik skumji nebūtu ir lēnām jāpierod pie domas - ka optika ar riņķiem maksās tuvu karabīnes cenai...
Vari protams nopirkt optiku par 30EUR un rinķus par 5 EUR, bet tas būs ieguldījums savā izglītībai- lai saprastu, ka lētus štruntus pirkt nevajag.
optikai ir divas lietas- lai pēc šāviena krusts nemaina savu atrašānās vietu un gaismas caurlaidība.
Ja protams vēlies ar karabīni medīt krēslā- vai naktī.
Pats esmu uz šī grābekļa uzkāpis ar pirmo optiku- Ieročos nopirku komplektā ar ieroci..
Reāli bija tā, ka krēslā ar acīm barotavu redzēju- bet caur optiku neko- viss melns...
Pirmo sezonu nomocījos un pēc tam nopirku jau krietni labāku( vidusmēra), un šobrīd sniega laikā visu nakti var skaisti redzēt- pat nakts optiku nevajag.
Domāju, ka Bināta k-gs varēs kaut ko ieteikt no sava veikala optikām, un ja jau pirksi Hubertā Brauniņu, ja paprasīsi , iespējams tiksi pie atlaides...
Slēpts
05.01.2016. 10:03
Savage ar optiku maksā ~600eur. Hubertā browning abolt 650eur. Man uz mazkalibrenes stāv DELTA Classic 3-12x42 IR, hubertā 209eur, bet rakstīts līdz 4500džoliem, 3 gadu garantija...tātad 3 gadus vari nesatraukties par otiku. Cik zinu agrāk hubertā pērkot komplektu ierocis+optika bija atlaide. Bet nu lai vai kā ... es labāk nepirktu vispār nekā nopirktu kaut ko tikai pirkšanas pēc, tādēļ ka neko citu nevaru atļauties. Nu pagaidi 2 mēnešus, piekrāj tos pārsimts eiro un nopērc kaut ko sakarīgu, lai nevajag nožēlot.
Bija arī interese jūsu pieminēto Tikku apskatīties, bet Rīgas apkaimē nekur nav iespējams cik noprotu. Atradu veikalu lijas vai tamlīdzīgi bija tur bija tikkas, bet nekādas cenas vai kas vairāk un tas ir drusku gabals brauciens, lai apskatītos.
Sveiks, Pēteri! Izskatās, ka lielāko daļu būšu sapratis pareizi tad. Runājot par nospiedienu, tad varu teikt, ka browningam ir ļoti patīkams nospiediens, nav regulējams, bet turēju rokās un bija iespēja paskatīties, ļoti patika gan nospiediens, gan arī pats ierocis, gan ērtuma ziņa, gan aizslēgs ērti slēdzās 60 grādos, viss apmierināja. Paņēmu rokās vēl Howu un sapratu, ka to noteikti nevēlētos, jo sāku skatīties un interesēties ari par to. Kkā negāja pie sirds tas materiāls gumijotais un nebija tik ērts. Tāpat arī magazins bija neizņemamais un aizslēgs augstais laikam 90 grādos bija.
Ja jārunā par stobriem un to salīdzināšanu, tad tur man vēl ir ko pastudēt, jo šobrīd pašam īsti nav līdz galam pilnīga sapratne. Cik lasu tad browningam ir ļoti labs tas stobrs un domāju, ka salīdzinājuma ar savage lielai starpībai nevajadzētu būt vai sliktākam par savage, bet kā jau minēju to vēl japastudē man, jāpalasa vēl atsauksmes.
Vēlos aizbraukt arī paturēt rokā to savage, tad noteikti vairāk būs skaidrs, gribu redzēt kā vispār jūtās rokās un kā ir ar aizslēgu, jo pagaidām ļoti apmierina tas bolt-3.
Paldies arī parējiem, kas sniedz viedokļus, kā jau teicu ļoti palīdz informācija no cilvēkiem, kas ir bijuši saskarē ar šiem savage, browning ieročiem.
Drusciņ uztrauc jautājums par optiku, jo nezinu kā pareizāk būtu rīkoties. Tā kā es pirkšu karabīni tad nekādu dārgo optiku es nevaru atļauties šajā sezonā vēl. Kas nozīmē, ka mani pilnībā apmierinātu Weaver optika, kas nāk komplektā Savage modeļiem sākumam. Brownings man ļoti patika rokās, tadēļ, ja savage neliksies tik ērts, tad palieku bez optikas.
Ja jāpērk atsevišķi lētā optika, tad tāpat sanāks izmaksas gan gredzeniem, gan metāla laidnei gan optikai, kas sanāktu manuprāt neplānoti vairāk kā gribētos.
Kādam ir kādi ieteikumi varbūt vai bijusi līdzīga situācija? Ir vispār kāds optimāls budžeta optikas variants? Saprotu ko visi domā par šīm optikām lētajām, vienkarši esmu paskatijies caur Weaver optiku ko minēju un tādēļ secinu, ka man pirmajai sezonai pietiktu noteikti.
Es jau nesaku, ka kāda vaina. Tikai, ja ir ar ko salīdzināt, par aptuveni līdzīgu summu, tad, kādēļ lai nesalīdzina . Ieroču tirgus ir tik plašs un instrumenti viens par otru labāki ! Pircējam ir grūti orientēties, un tāpēc mēs cenšmies padalīties pieredzē, lai nebūtu "jākāpj uz grābekļiem".
savage axis 30-06 nav ne vainas tas ka optika orģinaala kas komplekta netura pirmaja gada izšiepas man pat nebij 60 šavieni , jau ceturto gadu lietoju un sūdzibu nav pret ieroci tik muniiciju gan japiemekle
Par optikām un riņkiem.
Lai cik skumji nebūtu ir lēnām jāpierod pie domas - ka optika ar riņķiem maksās tuvu karabīnes cenai...
Vari protams nopirkt optiku par 30EUR un rinķus par 5 EUR, bet tas būs ieguldījums savā izglītībai- lai saprastu, ka lētus štruntus pirkt nevajag.
optikai ir divas lietas- lai pēc šāviena krusts nemaina savu atrašānās vietu un gaismas caurlaidība.
Ja protams vēlies ar karabīni medīt krēslā- vai naktī.
Pats esmu uz šī grābekļa uzkāpis ar pirmo optiku- Ieročos nopirku komplektā ar ieroci..
Reāli bija tā, ka krēslā ar acīm barotavu redzēju- bet caur optiku neko- viss melns...
Pirmo sezonu nomocījos un pēc tam nopirku jau krietni labāku( vidusmēra), un šobrīd sniega laikā visu nakti var skaisti redzēt- pat nakts optiku nevajag.
Domāju, ka Bināta k-gs varēs kaut ko ieteikt no sava veikala optikām, un ja jau pirksi Hubertā Brauniņu, ja paprasīsi , iespējams tiksi pie atlaides...
Ja jārunā par stobriem un to salīdzināšanu, tad tur man vēl ir ko pastudēt, jo šobrīd pašam īsti nav līdz galam pilnīga sapratne. Cik lasu tad browningam ir ļoti labs tas stobrs un domāju, ka salīdzinājuma ar savage lielai starpībai nevajadzētu būt vai sliktākam par savage, bet kā jau minēju to vēl japastudē man, jāpalasa vēl atsauksmes.
Vēlos aizbraukt arī paturēt rokā to savage, tad noteikti vairāk būs skaidrs, gribu redzēt kā vispār jūtās rokās un kā ir ar aizslēgu, jo pagaidām ļoti apmierina tas bolt-3.
Paldies arī parējiem, kas sniedz viedokļus, kā jau teicu ļoti palīdz informācija no cilvēkiem, kas ir bijuši saskarē ar šiem savage, browning ieročiem.
Drusciņ uztrauc jautājums par optiku, jo nezinu kā pareizāk būtu rīkoties. Tā kā es pirkšu karabīni tad nekādu dārgo optiku es nevaru atļauties šajā sezonā vēl. Kas nozīmē, ka mani pilnībā apmierinātu Weaver optika, kas nāk komplektā Savage modeļiem sākumam. Brownings man ļoti patika rokās, tadēļ, ja savage neliksies tik ērts, tad palieku bez optikas.
Ja jāpērk atsevišķi lētā optika, tad tāpat sanāks izmaksas gan gredzeniem, gan metāla laidnei gan optikai, kas sanāktu manuprāt neplānoti vairāk kā gribētos.
Kādam ir kādi ieteikumi varbūt vai bijusi līdzīga situācija? Ir vispār kāds optimāls budžeta optikas variants? Saprotu ko visi domā par šīm optikām lētajām, vienkarši esmu paskatijies caur Weaver optiku ko minēju un tādēļ secinu, ka man pirmajai sezonai pietiktu noteikti.