Šodien vārdadienu svin Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis, rītdien - Sofija, Taiga, Airita, Arita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Savage arms axis komplektā ar Bushnell optiku

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 74 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.02.2016. 20:51

Slēpts
04.01.2016. 19:26
Visam mūžam nepērk vienīgi tikku un varbūt šleserbiju. Pārējos krietnam mūža sprīdim, jo pēc maniem novērojumiem ir pagrūti tikt vaļā, ja vien nenodarbojies ar labdarību.
Es atkal pieturos pie uzskata, ka "sūds ir-ēst var" nevajadzētu kļūt par vadmotīvu ieroča izvēlē.
Sajūtas tas ir labi. Vislabākā ir tā, ka piemetot pie pleca pietiek makā naudas visam tam, ko tev vajag.
Un vēl labāka ir tad, kad tu tiec no viņas vaļā, lai vienreiz varētu paņemt kaut ko "normālu"
Slēpts
04.01.2016. 21:08
Bināta k-gs.
Ja nemaldos, raksta autori paši uzsver, ka tas ir subjektīvs apskats. Es šo apskatu atradu, kad biju ieraudzījis Zommerā Marlinu ar resno stobru- centos to pārlasīt vairākas reizes.
Pilnīgi visu budžeta ieroču te nav- līdzar to tas nevar būt vienīgais un pareizais- autri ur to pat nevēlas pretendēt...
P.s pie mums Tikka laikam nemaz nav budzetnieks
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-04-23 23:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
04.01.2016. 21:34
Jā, pie mums Tikka nav budžetnieks, bet ASV tuvu tam! :)
Slēpts
04.01.2016. 21:44
Tāds nu tas busines Latvijā ir.
Atceros laikus,kad vēl ļoti aktīvi makšķerēju, Asv nopirkt Igaunijā ražotos Rapsla voblerus, samaksāt visus nodoklus bija krietni vien izdevīgāk,nekā iegādāties tos Latvijā...
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-04-23 23:48
04.01.2016. 22:06
Šoreiz ar Latvijas biznesu nekāda sakara, lielākajā daļā Eiropas Tikka maksā vēl kādus 10% - 20% dārgāk nekā pie mums!
Jeņķi Tikku no rūpnīcas pasūta n-tajiem tūkstošiem un attiecīgi cipars ir cits, bet eksportēt no ASV uz Eiropu ir aizliegts!
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-05-10 00:51
04.01.2016. 22:10
Sveiks, Roland!
Tā gan bija Savage Axis , ko es salīdzināju ar Browning A-Bolt 3 . Par Tavu sastādīto tabulu; 1. Es domāju, laides ir abām vienlīdz izturīgas un ērtas. ( neviens ar laidēm kā vālēm taču nesit!) 2. Precizitāte plus- mīnus abiem bija vienāda ( šāvēji nekādi speči nebija, bet tomēr) 3. Savage Axis nospiediens neregulējās un bija sauss un ciets, stingrs (nepatika) , Browningam arī neregulējās, bet ļoti mīksts īss, (labāks var būt tikai šnellers) 4. Browningam ir 60 , manuprāt, tas ir daudz labāk, cits komforts un nevajag aizmirst par optikas uzstādīšanu- var zemāk ( ar 90 grādiem, gribi , negribi, optika būs jāceļ augstāk) 5. Aptveres gan abiem bija līdzīgas, kā militārā tipa, tikai axim tāds jocīgs stiprinājuma knikucis, kurš nevieš uzticību. 6.Ar tām optikām ir kā ir, bet ja ar naudām paknapāk, tad jā. Lai gan krēslā galīgi viņas neder. 7. Stobrs Browningam A-boltam 3 tikai 51 cm. Vītnes solis bija 12", tas nozīmē pārāk smagas un garas lodes "negaršo" . Savage, šķiet, bija garāks stobrs un, ja nemaldos, 11" vai pat 10" . Amerikāņiem vispār patīk straujāki vītnes soļi. Ļoti labi gāja ar geko 11 gr. lodēm. Par tiem stobriem pašam gribētos atrast vairāk info, bet ražotāji klusē kā partizāni. Piemēram Browningam mājaslapa, tikai smukas bildes, kaut kāds stulbs video, kur vecis kāpelē pa kalniem, galīgi ne par tēmu. Līdzīgi, kā mūsu tirgotājiem ( ārējā čaula) , bet detaļas nevienam nav jāzina!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2018-06-02 09:16
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 12
04.01.2016. 22:34
savage axis 30-06 nav ne vainas tas ka optika orģinaala kas komplekta netura pirmaja gada izšiepas man pat nebij 60 šavieni , jau ceturto gadu lietoju un sūdzibu nav pret ieroci tik muniiciju gan japiemekle
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-05-10 00:51
04.01.2016. 22:57
Es jau nesaku, ka kāda vaina. Tikai, ja ir ar ko salīdzināt, par aptuveni līdzīgu summu, tad, kādēļ lai nesalīdzina . Ieroču tirgus ir tik plašs un instrumenti viens par otru labāki ! Pircējam ir grūti orientēties, un tāpēc mēs cenšmies padalīties pieredzē, lai nebūtu "jākāpj uz grābekļiem".
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2024-02-21 10:37
Atrašanās vieta: Los Angeles, California
Medību stāžs: ROOKIE
Aprīkojums: iž iž
05.01.2016. 02:13
Sveiks, Pēteri! Izskatās, ka lielāko daļu būšu sapratis pareizi tad. Runājot par nospiedienu, tad varu teikt, ka browningam ir ļoti patīkams nospiediens, nav regulējams, bet turēju rokās un bija iespēja paskatīties, ļoti patika gan nospiediens, gan arī pats ierocis, gan ērtuma ziņa, gan aizslēgs ērti slēdzās 60 grādos, viss apmierināja. Paņēmu rokās vēl Howu un sapratu, ka to noteikti nevēlētos, jo sāku skatīties un interesēties ari par to. Kkā negāja pie sirds tas materiāls gumijotais un nebija tik ērts. Tāpat arī magazins bija neizņemamais un aizslēgs augstais laikam 90 grādos bija.
Ja jārunā par stobriem un to salīdzināšanu, tad tur man vēl ir ko pastudēt, jo šobrīd pašam īsti nav līdz galam pilnīga sapratne. Cik lasu tad browningam ir ļoti labs tas stobrs un domāju, ka salīdzinājuma ar savage lielai starpībai nevajadzētu būt vai sliktākam par savage, bet kā jau minēju to vēl japastudē man, jāpalasa vēl atsauksmes.
Vēlos aizbraukt arī paturēt rokā to savage, tad noteikti vairāk būs skaidrs, gribu redzēt kā vispār jūtās rokās un kā ir ar aizslēgu, jo pagaidām ļoti apmierina tas bolt-3.
Paldies arī parējiem, kas sniedz viedokļus, kā jau teicu ļoti palīdz informācija no cilvēkiem, kas ir bijuši saskarē ar šiem savage, browning ieročiem.
Drusciņ uztrauc jautājums par optiku, jo nezinu kā pareizāk būtu rīkoties. Tā kā es pirkšu karabīni tad nekādu dārgo optiku es nevaru atļauties šajā sezonā vēl. Kas nozīmē, ka mani pilnībā apmierinātu Weaver optika, kas nāk komplektā Savage modeļiem sākumam. Brownings man ļoti patika rokās, tadēļ, ja savage neliksies tik ērts, tad palieku bez optikas.
Ja jāpērk atsevišķi lētā optika, tad tāpat sanāks izmaksas gan gredzeniem, gan metāla laidnei gan optikai, kas sanāktu manuprāt neplānoti vairāk kā gribētos.
Kādam ir kādi ieteikumi varbūt vai bijusi līdzīga situācija? Ir vispār kāds optimāls budžeta optikas variants? Saprotu ko visi domā par šīm optikām lētajām, vienkarši esmu paskatijies caur Weaver optiku ko minēju un tādēļ secinu, ka man pirmajai sezonai pietiktu noteikti.
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2024-02-21 10:37
Atrašanās vieta: Los Angeles, California
Medību stāžs: ROOKIE
Aprīkojums: iž iž
05.01.2016. 02:17
Bija arī interese jūsu pieminēto Tikku apskatīties, bet Rīgas apkaimē nekur nav iespējams cik noprotu. Atradu veikalu lijas vai tamlīdzīgi bija tur bija tikkas, bet nekādas cenas vai kas vairāk un tas ir drusku gabals brauciens, lai apskatītos.