Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Savage arms axis komplektā ar Bushnell optiku

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 74 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.02.2016. 20:51

Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-06-17 01:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
01.01.2016. 17:54
Lasu un brīnos, kāpēc ir jāpērk Savage Axis 2 par 675 Euro!
Par 650 Euro ir Browning A-Bolt 3, bet par 670 Euro Browning A-Bolt 3 ar vītni stobra galā, tomēr tā ir cita kvalitāte!!!
Vairāk info šeit: http://browning.eu/techdata/ab...
Protams komplektā nav optiskā tēmekļa, bet godīgi, kam tas 20 dolāru vērtais aksesuārs ir domāts, tikai lai šis komplekts liktos svarīgāks un vērtīgāks!
Uz doto brīdi ASV ražotie budžeta klases ieroči nespēj konkurēt kvalitātē ar Eiropas ražotājiem ieročiem kas atrodas vienā cenu segmentā!!!
Uzskatu ka ierocis ir tā manta ko pērk ilgākam laikam, bet nevis tikai brokastīm un ja nepatiks pusdienās paņems citu! :)
Trofejām bagātu Jauno gadu un šaujiet garām!
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2024-02-21 10:37
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Los Angeles, California
Medību stāžs: ROOKIE
Aprīkojums: iž iž
02.01.2016. 04:01
Vēl nekas nav nopirkts, sobrī vienkarsi aktivi censos iekrat informaciju. Nemot vera, ka temets tiek uz budzeta klases ierociem tad meklejot info interneta un seit nonacu lidz savage modeliem. Sobrid jau vairak interese savage 111 Trophy hunter. ka jau mineju tad man pilniba nesagada problemas
pec laika nomainit laidni,
jo cik esmu sapratis tad pratigak savage modeliem esot to
izdarit, kad iespejams, jo plastmasa neesot pati labakaa. tacu es labprat uzklausitu jusu viedokli par Trophy hunter salidzinajuma ar jusu piedavato browning modeliem. Vel savage pie plusiem pienjemu accu triggeri, vai tads ir ari siem? Redzu ari ka browningam ir parocigaals lenkjis boltam ( nezinu ka latviski saucas ) vai varetu dot vel kadu salidzinajumu starp siem kads ? Loti labprat uzklausitu viedoklus. saprotu ka pilns forums ar sadiem rakstiem
bet esmu visus izraknjaajis un veljoprojam pilniga atbilde nav skaidra tikai tas ka savage prieks sava budzeta ir samera preciza karabine ar patikamu gaili un erts pietiekosi, ka ari velak iespejams upgradot brivi.
paldies par atbildi un cerams ka varat vel ko piebilst.
Gatis
02.01.2016. 11:02
Teiksim tā, šos divus brendus (Savage un Browning) savā starpā nemaz nesalīdzina (tas būtu netaktiski), jo tie ir dažādu plauktu ražotāji!
Runājot par apgreidošanu izteikšos maigi, liec kaut FIATam zelta diskus, bet Ferrari nekad nebūs! :)
Katra manta maksā tik cik viņa maksā un katrs tērē tik cik var atļauties, bet jā kāds sevi šādā veidā mierina ka viņš ir izdarījis pareizo izvēli, tad lai tā arī būtu.
Sliktu ieroču nemaz nemēdz būt, arī Savage tāds nav, tikai šajā valūtu svārstību laikā, kad Euro un Dolārs ir gandrīz par vienu kārti metami, ASV ražotie produkti ir kļuvuši mums nepievilcīgi savas lielās cenas dēļ!
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
02.01.2016. 11:41
Gati, par apgreidošanu es tev nepiekrītu. Kāpēc nedrīkst, kā, piemēram, Remim 700 var pasūtīt dažādas laides. Kaut vai SKSam, amīši ražo tik foršas laides, ka gandrīz vai gribas nopirkt tādu. Toties ES ieročiem, kādu pagali nopirksi , ar tādu visu mūžu jāstaigā. Aptveres ,Sevage maksā kapeikas, toties Eiropas ražojumiem trešdaļu no cenas. Sako quadam aptvere maksā 70 eiro. Priekš masenes tā ir fantastika. Un vēl, Gati, no Tevis kā profesionāļa gribētos par ieročiem dzirdēt vairāk tehnikā apraksta. Citādi tādi vien vārdi kā brendi u.tml., kas neko neizsaka. Par stobriem, mehānismiem u.c. būtu ļoti noderīga informācija.Ir komiski , ka veikalā reti kurš tirgotājs zina, kas ir vītnes tvists un kāpēc tas vajadzīgs. Vērtīgi būtu salīdzināt dažādu ieroču markas , pēc to tehniskajiem parametriem.
Gatis
02.01.2016. 12:30
Sveiks, Pēteri!
Necentīšos kādam kaut ko pierādīt, jo kā jau Jūs visi labi zināt, tad šajā forumā tas ir "kauja ar vējdzirnavām"!
Katram pašam ir reizi dzīvē jāuzkāpj uz grābekļa un tikai tad sāk atpazīt "drēbi"! :)
Runājot par "Tvistiem", tad arī parastajam medniekam vienkārši veiksmīgai medīšanai tas nav vajadzīgs zināt!!!
Pēteris
02.01.2016. 12:35
Vēl, paturpinot šo tēmu -kad Lijā interesējos, ar ko atšķitas Sako karabīnes no Tikkām, pārdevējs, starp citu ,lāga vīrs, centās man paskaidrot. Tie esot tie paši stobri, tikai priekš Sako, tos atlasot ar rokām. Tikkai uzsilstot pēc trim šāvieniem, Sako pēc pieciem. Protams, pēc šādiem paskaidrojumiem man bija galīgā nesapratne. Mocīt pārdevēju ar jautājumiem negribēju, bet paliku pie slēdziena, ka Sako rūpnīcā strādā baigie ekstrasenci. Paņem stobru rokās un zina, kad viņš uzkarsīs ): .
Nesen bija iespēja salīdzināt Savage Axis ar Browning A-Bolt 3. Aizslēgs ar kārbu, drošinātājs- lai arī līdzīgs tomēr ērtāks , nospiediens- vispār super, tas viss par labu Browningam. stobrs 51 cm. Tas ir labi vai slikti nezinu. Parocīgi abi, precizitāte arī abiem vienāda. Optikas, kas nāk līdzi Savage, gan nav nekas labs un vīri drīz vien viņas maina. Browningu gan labāk ņemt ar izņemamo aptveri.
Pēteris
02.01.2016. 12:54
Taisnība Tev, Gati ir! Par kādu tēmu forumā un kā to uztver cilvēki, pierāda nesenā tēma par pusautomātu aizliegšanu. Par ko vispār bija domāta šī tēma un par ko tā pārvērtās!
Tā uzkāpšana uz grābekļa gan sāpīgi sit pa kabatu, tāpēc tie, kas negrib kāpt uz grābekļa,( forumā ir arī tādi) grib visu zināt par savu nākamo ieroci.
Rolands
02.01.2016. 19:11
Tādat! Pirmkārt, paldies, vīri par atbildēm un iesaistīšanos. Kā jau minēju es ievācu info un šī arī ļoti noder. Jāpiekrīt, Pēterim, ka mani tiešām vairāk interesē tās specifiskās lietas, kas šiem ieročiem atšķirās. Varbūt, lai vienkāršāk atbildēt es varētu minēt lietas ko esmu novērojis jeb atradis informāciju un lasot atsauksmes atradis. Un es būtu ļoti pateicīgs, ja jūs tās pielabotu vai pastastītu par tām attiecīgi.
Tātad:
1) Laidne browning ir izturīgāka un savage laidnes nav no tik kvalitatīva plastmasa? , taču domāju, ka svarīgi arī tas ka ierocis ir medībām un līdz ar to laidnei nebūtu tāda pārslodze, kā arī cik esmu skatijies internetā, cilvēki ir ļoti atzinīgus vārdus teikuši par boyd jeb kādas tur bija tās laidnes no USA, kad tās ir nomainījuši pret standarta laidnēm pēc laika. Kā ir ar browning laidnēm, izturību un jaunas laidnes nopirkšanu?
2) abi ieroči ir vienlīdz slavēti par precizitāti? Pareizi jeb nav?
3) Trophy hunter ierocim ir accu triggers jeb saucamais regulejamais nospeidiens. Ta ari nesanemu atbildi vai browning modeliem ari tads ir?
4) Trophy hunter ir sliktāks un neparocigāks leņķis boltam, attiecīgi 90 grādu lenkjis, turpreti browning 60, kas ir stipri parocigāks. Pareizi jeb nav?
5) Browning ir labaks magazins? Lasiju info kko par to ka trophy hunter magaziniem plistot melites vai kas? Tacu cik noprotu tad nopirkt sadu magazinu nav parak dargi nepieciesamibas gadijuma?
6) Trophy hunter nak kopā ar Waver optiku. Browning cik noprotu nenāk nekas kopā? Pareizi jeb nē?
P.S. Zinu ka tā nav laba optika un netiek slavēta, taču es dzīvē esmu caur viņu skatījies un pamēģinājis un likās, ka priekš pirmās karabīnes man pilnībā pietiktu sākumam. Tādēļ to uzskatu par plusu savā gadījumā.
7) Stobrs, varētu pastāstīt sīkāk, kas tieši ir īpaš vai teiksim atšķirīgs no savage stobriem. Tie ir ļoti stipri atšķirīgi jeb kāds ir tas diapazons jeb līmenis starp abiem.
Vai es esmu aizmirsis kādu vēl lietu, kas būtu svarīga ieroča izvēlē?
Būtu pateicīgs, ka Gatis un Pēteris pakomentētu manis rakstīto un izlabotu nepareizo. Par vairāk viedokļiem arī priecātos.
Paldies!
Rolands
02.01.2016. 19:15
Neesmu nosliecies uz savage vai kā. Ja šis manis paša uzrakstītais būtu vai ir pareizs, tad man ir vieglāk apdomāt un saprast, kā rīkoties būtu gudrāk.
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2016-11-23 10:40
Atrašanās vieta: Kurzeme - Sabile
Medību stāžs: Pietiekams
Aprīkojums: CZ550 Exclusive Ebony Edition .30-06; Ruger American Rifle .30-06; Toz 34E, IŽ 58
Suņi: Poļu dzinējsuns.
Medību trofejas: 2
02.01.2016. 19:15
Sveiki, nu jau gadus 5 lietoju Savage Model 11 FCXP .308Win jebšu hunter Xp modeli , ierocis ļoti vienkāršs, mans modelis ir bez accutriger un man liekas ka tādus vairs savage neražo, šis ierocis man ir pagaidām pirmā un vienīgā karabīne, pirku komplektā ar optiku un alumīnija kronšteiniem, jāsaka ka optika izturēja aptuveni gadu, līdz nācās pirkt jaunu optiku un kronšteinus. Kolektīvā vēl viens medī ar identisku ieroci, viņam gan optika vēl turas kaut medī 3 gadus, nomainīti tikai kronšteini. Par laidi runājot neesmu pamanījis, ka kaut kas tur locas vai šķobas, ierocis tiek lietots gan salā, gan lietū tai skaitā dzinējmedībās un gaides medībās. Ierocis ir vienkāršs un nav nekādu lieku pribambasu arī par precizitāti sūdzību nav šaja sezonā nomedīti 2x staltbriežu buļļi, 1x aļņu bullis un pāris meža cūkas, un vēl šis tas, protams arī man gribētos medīt ar Blaser vai Merkel taču kad pirku, naudas līdzekļi bija ierobežoti. Rezumējot jāsaka ka ne mirkli neesmu nožēlojis savu izvēli un ierocis ir atpelnījis sevi ar uzviju, ko gan nevarētu teikt par optiku ;) ieteiktu pirkt ieroci bez optikas komplektā un iekrāt naudu labai optikai + kronšteini.