Vakar (14.jūlijā)vēlējos PVD laboratorijai nodot sestdien nomedītas meža cūkas paraugus uz ĀCM, bet noskaidrojot medību iecirkņa atrašanās vietu saņēmu atteikumu. No šīs vietas paraugus pagaidām nepieņem, tāda bija atbilde. Es gan centos iebilst par šādu attieksmi, jo šī lipīgā un bīstamā slimība ir konstatēta jau Latvijas teritorijā un tās izplatība nav nosakāma, taču nekas nemainījās.
Šobrīd šaubos vai man turpmāk būs velme vākt šos paraugus un turēt ledusskapī kopā ar pārtiku, lai vēlāk nodotu PVD laboratorijā. Izskatās, ka ĀCM ir tāds bubulis presei un jājamzirdziņš PVD flagmaņiem, bet patiesībā daudzi atbildīgie uz šo lietu nemaz neiespringst.
Kur Tu Uldi mēģināji nodot? Es nodevu Ogrē - man jau arī te vēl mēra nav (es tā domāju). Pieņēma un teica, lai ved vēl. Naudu gan vēl neesmu saņēmis un citas informācijas arī nav.
Uldi, Tevi saprotot, vēlos uzdot dažus jautājumus cien. Kolodas kungam.
Vispirms: a.god., ja neesat kāds šofera dēls, visu cieņu! Tu un Tavi kolēģi ir lāpījuši neskaitāmus mūsu 4 kāj. medību biedrus. PALDIES! Ar vairākiem esmu kopā medījis- ŠAUJIET GARĀM! BET TOMĒR:
1)Kāpēc netiek ierobežota LVM saimnieciskā darbība zonā? Kurš tad nedēļas griezumā biežāk ir mežā- mednieks, vai algota darba strādnieks- piem. krūmzāģa operators retinot E tīraudzes? Ar ierobežošanu saprotu kaut vai dezinfekcijas pasākumus. Ja atbildēsi uz pirmo, tad saņemsi otro jautājumu. Nav ko tērēt resursus- glāze ar jāpaceļ- PAR ĪSTENIEM VETIEM!!!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
15.07.2014. 12:09
Vairāk izskatās pēc tā, ka PVD atbildīgie darboņi ir bezspēcībā nolaiduši rokas. Jo infekcija jau ir Latvijā! Viss ko viņi darīs, vai nedarīs, var tikai uz simbolisku laiku izmainīt infekcijas izplatības dinamiku. Iespēju par LVM ziedoto 1 Mio veikt preventīvus pasākumus rupji sakot "nodirsa" mūsu Zemkopības Ministrijas ierēdņi, kuri ļoti īsā laikā, ļoti ātri sameklēja mazu kaudzīti ar birokrātiskiem argumentiem, kāpēc nevar piešķirt līdzekļus medību kolektīviem pirmapstrādes vietu sakārtošanai, aukstuma kameru iegādei uttt.
Arī savu pēdējo ierosinājumu, par "prēmiju" maksāšanu tiem kolektīviem, kas samazinās MC blīvumu...pat to "nodirsa" un līdz realizācijai netika. Vāvuļošana, līmenī līdz pat ministram (bija Mednieku organizāciju tikšanās ar Dūklavu) notika, bet ZM katru reizi lika priekšā savādāku versiju un attaisnojumus kāpēc iepriekšējie solījumi nav realizējami. Sākās jau braši, ar skaistiem Dūklava solījumiem....., BET kā vienmēr sanāca ČIKS!!!!
Tagad varēs to miljonu norakstīt MC utilizācijai... Vismaz nebūs ne ar vienu bauri jādalās!
P.S. Ja atmiņa neviļ, tad vismaz 30000 euro bija paredzēti Mednieku organizācijām lai viņas varētu informēt un izglītot medniekus par ĀCM....
Nu re,kārtējais slauciens un tagad gali jābāž ūdenī un jāļepī atmazkas,pat ja uzradīsies kāds zinošs biologs vai laborants,iedos viņam "kotleti" un dziedās pēc notīm!
Rau kur tas ACM vajadzīgs ,nokausi savu cūku ganampulku dabosi kompensāciju ar noteikumu ka uz zināmu laiku cūkas neaudzēsi,tagad atcerieties latvijas zvejas vīrus ar kuģiem,še jums ACM ,EIROSAJUZS RULLē (N....ētie)!!!!
Šitas labs - mēra mērvienība ir grami.
Šobrīd šaubos vai man turpmāk būs velme vākt šos paraugus un turēt ledusskapī kopā ar pārtiku, lai vēlāk nodotu PVD laboratorijā. Izskatās, ka ĀCM ir tāds bubulis presei un jājamzirdziņš PVD flagmaņiem, bet patiesībā daudzi atbildīgie uz šo lietu nemaz neiespringst.
Vispirms: a.god., ja neesat kāds šofera dēls, visu cieņu! Tu un Tavi kolēģi ir lāpījuši neskaitāmus mūsu 4 kāj. medību biedrus. PALDIES! Ar vairākiem esmu kopā medījis- ŠAUJIET GARĀM! BET TOMĒR:
1)Kāpēc netiek ierobežota LVM saimnieciskā darbība zonā? Kurš tad nedēļas griezumā biežāk ir mežā- mednieks, vai algota darba strādnieks- piem. krūmzāģa operators retinot E tīraudzes? Ar ierobežošanu saprotu kaut vai dezinfekcijas pasākumus. Ja atbildēsi uz pirmo, tad saņemsi otro jautājumu. Nav ko tērēt resursus- glāze ar jāpaceļ- PAR ĪSTENIEM VETIEM!!!
Arī savu pēdējo ierosinājumu, par "prēmiju" maksāšanu tiem kolektīviem, kas samazinās MC blīvumu...pat to "nodirsa" un līdz realizācijai netika. Vāvuļošana, līmenī līdz pat ministram (bija Mednieku organizāciju tikšanās ar Dūklavu) notika, bet ZM katru reizi lika priekšā savādāku versiju un attaisnojumus kāpēc iepriekšējie solījumi nav realizējami. Sākās jau braši, ar skaistiem Dūklava solījumiem....., BET kā vienmēr sanāca ČIKS!!!!
Tagad varēs to miljonu norakstīt MC utilizācijai... Vismaz nebūs ne ar vienu bauri jādalās!
P.S. Ja atmiņa neviļ, tad vismaz 30000 euro bija paredzēti Mednieku organizācijām lai viņas varētu informēt un izglītot medniekus par ĀCM....
Atliek vien pabrīnīties, cik apbrīnojami aprobežoti spēj būt daži mūsu tautas īpatņi...