Šis ar rokām skaitās tikpat daudz kā ar kājām vai šķēri. Es ar tā darīju līdz pirmajam bebram, tad sapratu, ka tikai vārgulis nevar panest šķēri somā :D
Ja tālāks gabals ejams un jāiet vienam, tad es arī izlīdzos ar striķi (lai izdabūtu bebru, jo izdabūt bebru spiežot atsperi ar kāju reizēm ir gandrīz neiespējami)). Bet ja jāuzstāda jaunas lamatas- uzvelku vai ar šķērēm pie mašīnas, vai ar kāju saspiežot. Bet kā jau minēja- striķis mēdz izsprukt gredzena salaiduma vietā ... un ātri nolietojas.
Ar rokām es vairāk gan biju gaidījis, ka to izdara bez atbalstīšanas, paņem spēkavīrs un smuki TIKAI ar roku palīdzību saspiež! :)) Inta video tas izskatījās tik viegli, ka liekas, ka tā atspere ir tik vaļīga, jo man jaunām igaunietēm gandrīz vai ar kāju bija grūtāk saspiest! :D Bet nu es laikam šitā ar rokām nemēģinātu ... ja jau slazds jāliek uz zemes, tad man ērtāk ar kāju saspiest atsperi- nav uz zemes jātupjas! :)
es lamatoju jau 3 sezonu ar padsmit lamatām uzvelkot ar rokām.
Sākumā arī tā darīju bet pagrūti, ja zeme mīksta, tāpēc labāk striķis. Kamēr lamatu nav 10+ tikmēr ar striķi varu mierīgi iztikt, vienīgi jāpagādā resnāks, esošais mēdz citreiz arī izsprukt caur gredzena salaiduma vietu.
Slēpts
28.04.2016. 18:10
Visu cieņu!
es tā nemāku, bet tikšu līdz lamātām, izmēģināšu.
https://youtu.be/d2oBmwrPVRg
Piedodiet par kvalitāti, bet nu, lai nedomājiet ka veči melo es lamatoju jau 3 sezonu ar padsmit lamatām uzvelkot ar rokām.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
28.04.2016. 17:31
"Svaigām" lamatām prasās stangas vai striķis, bet pēc 1-2 sezonām var mierīgi ar rokām. Cita lieta protams ja tas jādara ziemā pie -20....
es stangas nenēsāju/nevedāju līdzi, esmu pieradis ar rokām. man pat neliekas ka ar stangām ir baigi ēri- gājiens garš un jāsatur kopā kamēr liek drošinātāju....
Nesaukšu nevienu par vārgu un neteikšu, ka esmu spēkavīrs.
Noliekam vienu atsperes galu uz neliela paaugstinājuma(akmens, pagale, koka stumbrs utml., lai to neiespiež zemē, jo tad nevar saāķēt atsperes galus) un uz otra atsperes gala spiežam virsū..
Nedemagoģējat, pamēģinat, ļoti elementāri un nemaz ne grūti..
Ar stangām, protams, vieglāk.
Slēpts
28.04.2016. 12:09
ar rokām to var izdarīt. Protams vieglāk ja striķis ir līdzi, noteikti vēl vieglāk ar stangām
Par to jau stāsts- ja IR pamēģināts ar stangām uzvilkt- tad nolikt tās malā, un uzvilkt tikai ar rokām- tur vajag spēcīgus vīrus.
Es tāds neesmu- un tāpēc 5-7 EUR par stangām- nu nemaz nebija žēl. Protams dažreiz ir gadījies, ka tās aizmirsu mājās, un tad uzvelkot ar striķi vienmēr esmu atcerējies cik viegli to darīt ar stangām.
Bet 15 EUR es gan nemaksātu.
Tukšu slazdu uzvilkt ar rokām, atspiežot pret zemi, problēmu nav, āķim jābūt uz apakšējā stieņa, tad vieglāk aizāķēt.Tad kad bebrs ir iekšā, nedaudz sarežģītāk paliek bet tik un tā ar rokām to var izdarīt. Protams vieglāk ja striķis ir līdzi, noteikti vēl vieglāk ar stangām , bet to man nav
Ar rokām es vairāk gan biju gaidījis, ka to izdara bez atbalstīšanas, paņem spēkavīrs un smuki TIKAI ar roku palīdzību saspiež! :)) Inta video tas izskatījās tik viegli, ka liekas, ka tā atspere ir tik vaļīga, jo man jaunām igaunietēm gandrīz vai ar kāju bija grūtāk saspiest! :D Bet nu es laikam šitā ar rokām nemēģinātu ... ja jau slazds jāliek uz zemes, tad man ērtāk ar kāju saspiest atsperi- nav uz zemes jātupjas! :)
Sākumā arī tā darīju bet pagrūti, ja zeme mīksta, tāpēc labāk striķis. Kamēr lamatu nav 10+ tikmēr ar striķi varu mierīgi iztikt, vienīgi jāpagādā resnāks, esošais mēdz citreiz arī izsprukt caur gredzena salaiduma vietu.
es tā nemāku, bet tikšu līdz lamātām, izmēģināšu.
Piedodiet par kvalitāti, bet nu, lai nedomājiet ka veči melo es lamatoju jau 3 sezonu ar padsmit lamatām uzvelkot ar rokām.
es stangas nenēsāju/nevedāju līdzi, esmu pieradis ar rokām. man pat neliekas ka ar stangām ir baigi ēri- gājiens garš un jāsatur kopā kamēr liek drošinātāju....
Noliekam vienu atsperes galu uz neliela paaugstinājuma(akmens, pagale, koka stumbrs utml., lai to neiespiež zemē, jo tad nevar saāķēt atsperes galus) un uz otra atsperes gala spiežam virsū..
Nedemagoģējat, pamēģinat, ļoti elementāri un nemaz ne grūti..
Ar stangām, protams, vieglāk.
Par to jau stāsts- ja IR pamēģināts ar stangām uzvilkt- tad nolikt tās malā, un uzvilkt tikai ar rokām- tur vajag spēcīgus vīrus.
Es tāds neesmu- un tāpēc 5-7 EUR par stangām- nu nemaz nebija žēl. Protams dažreiz ir gadījies, ka tās aizmirsu mājās, un tad uzvelkot ar striķi vienmēr esmu atcerējies cik viegli to darīt ar stangām.
Bet 15 EUR es gan nemaksātu.