Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - !!! ĀFRIKAS CŪKU MĒRIS

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 119 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.05.2019. 13:11

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.08.2014. 08:52
Arni es nesaprotu par ko cepiens. Tieši otradi ja tu nomedīji trīs rukšus tiesi otrādi nododot par trim rukšiem analīzes tu pretī saņemsi daudz lielāku naudas summu. Vienīgi var būt runa ja uz vienu licenzi nomedī trīs rukšus. Tad jā saprotu par ko iet runa!!!Bet šobrīd ka mežniečībai nav pretī ka tiks atšauti visi rukši lai to mēri apstādinātu, tad solījās vel licenzes iedot!!! Kur ir problēma, tikai šauj un noraksti.
Par to ezi protams ka tur ne 10 min bija tas ezis oglēs gulējis, bet vairākas stundas.
Par to trihinellu palasiet kas ir patstavīgie slimnieki, tie paši lāci, āpši, ješkas , lapsas, rukši, lūši, eži. Es domāju ka arī kāds mājas mīlulis paēdot kaut kur maitu vai inficetu gaļu var mierīgi saslimt ar trihinellu. Pat bebrs var būt slims ar trihinellu. Jo bija gadījums kad kaut kāds kolektīvs Daugavpils nov, Daugavas kreisajā kratā nodeva analīzem bebrus un tie bija inficeti ar trihinellu!
Slēpts
27.08.2014. 09:10
Edgar.
Arnis cepās par šo
Dzirdēju,(ne jau no tantuka) ka nododot trīs analīžu paraugus PVD,kas ņemti no viena cūķa, divos paraugos viss okei,bet trešais parāda ĀCM.Kādi varētu būt komentāri, vai tas ir iespējams?

No mežacūkas tās nekādi nevar būt- to Arnis izskaidroja.
No mājas cūkas gan var būt- jo no dzīvām cūkām mandeles un liesu laukā nerauj:), tur taisa asins analīzes- un tās var ņemt vairākas reizes.
Slēpts
27.08.2014. 09:26
Edagr, kur ir tas kolektīvs, vai tik nebūsi izzīdis no pirksta to pasaku? vienīgais info, kur ir apstiprināta bebram trihinella ir žurnālā laikam bija raksts, par bebru pārbaudi uz parazītiem un tad tik atrada vienam no simta to draņķi. Pēc tā raksta varēja noprast, ka mežā visi var dabūt trihinellu, ja reiz arī bebrs ir dabūjis
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.08.2014. 10:52
To kolektīva nosaukumu nepateikšu, bet stāstīja paziņa kuram tas kolektīvs blakus atrodas, viņi medas Demenes pusē bijušajā armijas kolektīvā! Kādi kolektīvi blakus nezinu. Pēc idejas tā arī ir ka visi var saslimt ar to trihinellu tikai vienā variantā būs ka var slimot 1 no 10 indivīdiem, citai sugai var būt tā ka slimos 1 no 1000 indivīdiem, atkarībā no sugas , ko ta ēd un kur dzīvo. Es pats no sākuma neticeju ka bebri var slimot ar trihinellu,un pats galvenais kā viņs var saslimt ar to es gan nesaprotu, jo gaļu nēed.
Kā arī tā trihinella tajā bebrā var būt, bet domāju ka vienalga nebūs tadā koncetrācijā kā piemēram nomedīta meža cūka.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
27.08.2014. 11:14
Latgalē būs parādījušies BEBRIS CANIBALIS :).
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
27.08.2014. 14:16
Arnim. Vispār mandeles vienskaitlī neraxta. Tātad var stiept arī vienu. Un arī skatoties kā griež. Neviens te nav mikroķkirurgs. Un vēl. Man šovasar divi cuki palika bez mandelēm, jo tēmējot starp acīm ,no torņa, mandeles pārvēršas ķīselī. Un cik karotes to ķīseli lai ved tam pvd +4C` ? :) Toreiz nakts t` bija +27 :))
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2020-01-26 15:41
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Visu dzīvi
Aprīkojums: Ātras kājas
Suņi: Es
28.08.2014. 14:16
Ir arī kāds kura kolektīvā ir konstatēts ACM? Visi tikai runā, ka ir un ka būs visā Latvijā, bet līdz šim vēl neesmu šeit manījis nevienu komentāru no cilvēkiem kuru kolektīvos ir ACM. Vairs nevienu cūku nevar redzēt?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-10-01 16:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgavas nov. Kūldīgas nov.
Medību stāžs: No 2007 gada + 10 gadi kā dzinējs
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
01.09.2014. 11:58
Jā interesanti ka neviens kurš ir tiešais liecinieks nesniedz savus komentārus un domas, bet par to pamatā par to runā tie drauga draugu draugi kuri pazīst vienu veci kurš teica ka esot to visu redzējis :)
Slēpts
01.09.2014. 12:18
nu jau vajadzētu būt informācijai par to, kas notiek mežos kā nekā sēņotāji mežus šturmē jau kādu nedēļu
Slēpts
01.09.2014. 12:32
Arī es nenoturējos- iegāju mežā.
Biju Valkas novadā, Zvārtavas pagastā- cūkas , m-aitas manu baraviku ceļu izrakņājušas.:)
Tik daudz rakumu nekad šajos mežos nebiju redzējis. Vienā vietā, gan kaut kāda smaka uznāca, bet neko neatradu.