Kaukāzā - 2007. Kazahstānas robežas tuvumā arī. - http://www.fao.org/3/a-ak718e....
Edgar - nepūlies, nav vērts tērēt savu laiku un kko rakstīt :) te ir tik gudra publika, ka ar domu spēku vien ĀCM no savām platībām atstums ;)
Puksta kungs kāpēc jūs esat tik naidīgi noskaņots pret tiem tautiešiem kas negrib visā jums piekrist,es piemēram par pēdejiem desmit gadiem nezinu kas ar medību saimniecību darās kazahstānā ,bet 2000 gadā tur cūkas vel medija un par ĀCM nebija nekādu ziņu ne arī klasisko mēri .
Kurā vietā ir kaut kas naidīgs? :D
Un nu jau man ir vienalga, piekrīti, nepiekrīti...es par jums uzjautrinos. Īpaši jautri būs brīdi, kad apjēgsiet kādu figņu esat visu šo ~pusgadu nesuši ;)
ACM ir pārgājis Kazakstānai Baltkrievijā ar paviesojies, cūku populācija pamazām atjaunojas. Mēris ir 90 gadu vidū bija pārdzīvojām taču. Tie kas mācēs saimniekot pēc dažiem gadiem cūku populāciju atjaunos. Nu kas nemācēs tiem cūkas kādu laiku nebūs. UN ir taču Bebri, briedis un Alnis ar tautā runā ka ir ēdams.
Mums ir problēma - cūkās parādās antivielas, dzīvās cūkās. Ja viņām nav imunitāte, tad būs grūti kam atjaunoties - jo viņas ir kā staigājoši vīrusu izplatītāji. Šobrīd gan mēs droši nezinam, ir vai nav imunitātes - arī cilvēks pēc gripas pārslimošanas kādu laiku vēl var inficēt citus, taču pats ir vesels. Vīrusu un organismu, kurus tie inficē, sadarbība/pretdarbība kopumā notiek pēc līdzīga scenārija. Zāles pret vīrusiem faktiski neeksistē. Izārstēšanās no iesnām vai jebkura cita vīrusa notiek pateicoties indivīda imūnsistēmai. Attiecīgi, iespējams, ka tās cūkas tomēr ir izārstējušas - ir tie 10-15% populācijas, kas paliek.
Arī pēc cilvēku mēra - Eiropa taču nepalika pilnīgi tukša.
Taču šobrīd pāragri spriest par šo - jāgaida vasara, kad redzēs, ir vai nav sivēni, kas piedzimst, ir dzīvi, un kas aug.
Kā ar cūkām tas veidosies tālāk dies viņu zin ,tas no manām zināsanām par dzivnieku vīrusu ierosinātājiem un imunitātēm pret to,bet piemērs no zivīm ,karpām , viņām arī ir viena šausmīga slimība kad visas ir slimas esošā ūdenskrātuvē ,tā ir sarkanā kaite ,slimībā masveidā iet bojā karpas ,bet paliek kāds procents tiesa ļoti maziņš un tās ir jaunākās zivis kas šo kaiti pārdzīvo un sasniedzot zināmu vecumu dod pēcnācejus,varbūt ar mūsu meža rukšiem būs tāpat.
Edgar - nepūlies, nav vērts tērēt savu laiku un kko rakstīt :) te ir tik gudra publika, ka ar domu spēku vien ĀCM no savām platībām atstums ;)
Un nu jau man ir vienalga, piekrīti, nepiekrīti...es par jums uzjautrinos. Īpaši jautri būs brīdi, kad apjēgsiet kādu figņu esat visu šo ~pusgadu nesuši ;)
Arī pēc cilvēku mēra - Eiropa taču nepalika pilnīgi tukša.
Taču šobrīd pāragri spriest par šo - jāgaida vasara, kad redzēs, ir vai nav sivēni, kas piedzimst, ir dzīvi, un kas aug.