Gati- man laikam paliks savs viedoklis- bet vienam piekritīšu noteikti - šim likumam noteikti NAV nekāda sakara ar ACM.
tikai un vienīgi privātas ambīcijas...
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
19.11.2015. 15:59
Vispār jau Ivar grūti Tev nepiekrist , bet pašu galveno Tu nēsi uzķēris . Es jau sen brīdināju ka "sīkpirži" ar LMS un Zemnieku Saimas palīdzību sitīs Saimai cauri likumu ka cūkām jābūt nelimitētām (platības viņiem lielas ,mežu nav ,naudas un ambīcīju kā spaļu ,bet jāmedī stirnas ).Te nekas nav kopīgs ar cīņu pret ĀCM .Viss tiek bīdīts zem ĀCM karoga, bet loģisku lēmumu nav .Piemēram: piebarošanas noteikumi - pilnīgi iet pret jebkuru loģiku , bet pareizi iet cūku noteikšanā par nelimitētiem (kam izdevīgi ....).
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
19.11.2015. 15:40
Ko tu lieto, gadījumā nedzīvo psihenes rajonā, maini dzīvesvietu!
Slēpts
19.11.2015. 15:11
Edgar- vari lūdzu precīzāk- ko Tu uzskati par pareizu šajā likumā?
a- to ka mežacūkas ir jasamazina pat vairāk nekā PVD ieteica???
b. to ka MC varēs medīt no lidmašīnām, indēt, spridzināt, utt ???
c. to ka uz platībām , kurām nav līgumi - varēs medīt VMD nozīmētas personas un nevis Medību koordinācijas komisijas (kas reāli būtu to kompetence) izvēlētie?
Kas pēkšņi ir noticis, ka visiem jāmetas MC iznīcināt???
Mums VMD nekādus aicinājumus nav nodevis, un kā jau minēju , kolektīvs jau vairāk kā 70% licenču ir izmantojis..
Kādreiz visa Latvijas zināja par problēmām Madonā un apkaimē- bet kur tagad ir tie MC rezervāti , kur nu viņas ir tā , mežā bail iet?
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
19.11.2015. 14:49
Ziniet lasot šo visu ir viens secinājums, jūs esat tie sūda brāļi kuri bļauj, ka viss ir slikti, bet darīt neko negribas. Pirmais, sikplatībniekus Jūs paši esat radījuši, ja savas iekšējās jezgas un skaudības dēļ jaunus medniekus Jūs kolektīvā nepieņemat, pat neskatoties uz to, ka tie par dzinējiem noskrējuši 5-6 gadus un ir pat platības, jo kolēģis kolektīvā saka, ka redz tas tur uz mani ar savu suni ne tā paskatījās, utt. vēl simts citi bezjēdzīgi iemesli! Otrkārt, uzvedaties kā daudzstāveņu iedzīvotāji, kad vajag ko darīt vai risināt kopīpašuma jautājumus, salienat iespējami tālākajā dzīvokļa stūri, bet, kad mājas vecākai problēmu atrisina, metaties noriet cik viss ir sūdīgi!
Nu zinot kādi frukti darbojas LMS tad nav jābrīnās, ka tiek izstrādāti murgi, kas it kā ir visu Latvijas mednieku interesēs. Kādu laiku atpakal bija organizētas kaut kādas LMS sapulces, kurās piedāvāja iestāties organizācijas solot debesu manā un šokolādes krastus, bet kad pārstāvim uzdeva reālus jautājumus, tad tik vien kā stostīšanās un sarkšana vien bija.
Kad viens Saeimas deputāts bīdija likuma izmaiņas , lai viena radioorganizācija varētu neievērot likumu, tad pārējās radiostacijas sacēlās, publicēja un vilka laukā faktus, lai pierādītu , ka tas nav pareizi, deputāti uzspļāva uz to , bet tomēr Prezidents plānotos "FIKSOS" grozījumus neizsludināja.
pašlaik it kā lielākā medniekus pārstāvoša organizācija lielās , ka ir stāvējusi cieši klāt šim likumprojektam.
Nu ko lai saka..
Atceros, ka VMD izcēlās liels skandāls, kad pie Mednieku apliecībām tika PAREIZIE cilvēki. katrs no medniekiem parastajiem to izjuta uz savas ādas, lai saņemtu sezonas karti , viss tika vēlreiz pārbaudīts, VMD un katru skatījās ar aizdomām utt.
Un pareizi skatījās , jo krietni daudz "blatņiku " tiak pie ieročiem , berz jebkādām zināšanām, paveicās , ka neviens no šiem kādu cilvēku nenošāva..
Un pie vainas bija VMD darbinieki , ko kuriem daži paši aizgāja no dienesta..
un tagad viens no aizgājējiem sekmīgi pārstāv mednieku intereses- jautājums vai mednieku PARASTO- vai to , kuriem kādreiz palīdzēja tikt pie mednieku apliecībām...
Pamatojuma un VAJADZĪBAS šim likumam nav nekāda- jo ja kolektīvs pašlaik nemedī-tad var Medību koordinācijas komisija rīkoties.
Mums jau sen 70 % no licencēm ir izlietotas, tā kā vienkārši kādam personīgi ir problēmas, vai ambīcijas un tās tiek risinātas ar atševišķa likuma palīdzību . Skumji, lai neteiktu vairāk...
Palasīju un šausminos par LMS pašslavināšanos....
Apbrīnoju darboņus par nekaunību, un sabiedriskaš organizācijas, kas it kā pārstāv medniekus pasivitāti.
Lasu un vienkārši kaifoju par:
12. Āfrikas cūku mēra un Klasiskā cūku mēra draudu ierobežošanas pasākumu īstenošanas laikā līdz brīdim, kad mežacūku populācijas blīvums vidēji Latvijā ir samazināts līdz vienai mežacūkai uz 200 hektāriem, bet ne ilgāk kā līdz 2020. gada 31. martam:
Savulaik PVD ierosināja , ka vajadzētu samazināt līdz 10 mežacūkām uz 1000 hektāriem, tagad paliks 5 uz 1000 ha.
Bet vai tiešam tā VAJAG????
12.4. Valsts meža dienests pārņem un īsteno medību tiesības medību platībās, kurās nav atļautas meža cūku medības, nosakot atbildīgo medību tiesību lietotāju, pēc šādiem kritērijiem:
Te nu būs jautri- ja man būtu 150 hektāri un es būtu "zaļais un pacifists", tad es atrastu kādu juristu un sāktu saimniecisko darbību- noteiktu piemēram samaksu par mana īpašuma apmeklēšanu ar ieroci- viens cilvēks- viena reize 5EUR.
Par automašīnas iebraukšanu manā īpašumā- 50 EUR.
Par automašinas nobraukšanu no ceļa uz lauka- 100 EUR.
Par katru šavienu, kas izbiedē manus zvirbuļus - 3 EUR utt, utjp.
PRIVĀTĪPAŠUMS ir svēts- un pagaidām es neredzu likumu ar kuru man būtu jāļauj pārvietoties pa manu zemi svešām personām, izņemot dažādos dabas liegumus un tauvas joslu pie publiskajām ūdenskrātuvēm.
2.5. lēmumu pieņemšana par mežacūku medību tiesību pārņemšanu un īstenošanu medību platībās, kurās nav atļautas mežacūku medības, ir Valsts meža dienesta kompetencē, un šo lēmumu pārsūdzēšana neaptur to darbību. Medību koordinācijas komisijai nav tiesību pārņemt un īstenot medību tiesības šajās medību platībās;
Kā reizi tieši Auces un Dobeles novados MAZIE un KAŠĶIGIE iecirkņi, bet ar blatiem Rīgā , bļaustijās mēdijos ( Uz meža takas , MMD,uc.) , ka viņi nevar medīt savos mazajos iecirkņos un medību koordinacijas komisija viņus ignorējot.
Un laikam jau ignorēja pareizi, ja jau visi pārējie kolektīvi varēja vienoties par koplīgumiem izņemot šos, kas pie šiem mazajiem iecirkņiem laikam jau tika , ne tajā loģiskākajā veidā.
Redzot , ka ne vienmēr var ietekmēt VIETĒJO Medību koordinācijas komisiju, tiek pieņemts lēmums ka visu regulēs tikai un vienīgi Valsts mežu dienests..
Domājiet paši , kam tas ir izdevīgi..
Šī ir vispār PĒRLE!!!!!
12.6. Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta ierosinājuma Valsts meža dienests var noteikt:
12.6.1. atvieglotus nosacījumus attiecībā uz šajā likumā un medību noteikumos noteiktajiem medību veidu, līdzekļu, rīku, metožu vai paņēmienu ierobežojumiem meža cūku medībās;
Vai kādam normālam medniekasm šodien kaut kas no minētā saraksta palīdzētu nomedīt mežacūku???
Medību likumā šodien ir aizliegts medīt mežacūkas ar šadiem rīkiem un paņēmieniem
a) "putnu" līmi, aklus vai sakropļotus dzīvniekus kā ēsmu,
b) skaņu ierakstus,
e) spoguļus un citas apžilbinošas ierīces,
f) lāzertipa tēmēkļus,
g) tīklus, kas darbojas neselektīvi saskaņā ar lietošanas nosacījumiem vai izmantošanas apstākļiem,
h) kājķeramos slazdus un slazdus jeb lamatas, kas darbojas neselektīvi saskaņā ar lietošanas nosacījumiem vai izmantošanas apstākļiem,
i) arbaletus, lokus,
k) lidaparātus, motorizētus braucošus sauszemes un ūdens transportlīdzekļus,
l) ieročus, kas nav klasificēti kā medību šaujamieroči,
m) siltumu uztverošos (termālos) tēmēkļus;
10) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus vispārbīstamus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
a) ķerambedres, cilpas, āķus, asu priekšmetu uzstādīšanu uz dzīvnieku takām,
b) elektriskas vai elektroniskas ierīces, kas spēj apdullināt vai nogalināt dzīvnieku,
c) sprāgstvielas, patšāvējus,
d) indes un saindētu vai imobilizējošu ēsmu,
e) gāzes vai dūmus;
ko es redzu- loki un termālās kameras... laikam jau biezais gals ir sapircies tās un dikti gribās legāli izmēģināt...
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
19.11.2015. 10:25
Ilgvar -pēc Tevis publicētajiem noteikumiem sanāk , ka varēs cūkas medīt arī tajos kvartālos ,kuros nav noslēgti līgumi ?Un neprasot pat īpašnieku piekrišanu ? Tas ir labi ! Jāsaskaņo tikai ar VMD . No visa var secināt , ka cūkas klūst par nelimitētajām (šaut var visur bez ierobežojuma ,bet ne visi ) . Nu ko palicis tik mazais solītis - oficiāli paziņot , ka cūkas ir nelimitētie (kas būtībā jau ir ).
tikai un vienīgi privātas ambīcijas...
Bet Tev laikam ieteikšu pārvākties tuvāk skolai:)
a- to ka mežacūkas ir jasamazina pat vairāk nekā PVD ieteica???
b. to ka MC varēs medīt no lidmašīnām, indēt, spridzināt, utt ???
c. to ka uz platībām , kurām nav līgumi - varēs medīt VMD nozīmētas personas un nevis Medību koordinācijas komisijas (kas reāli būtu to kompetence) izvēlētie?
Kas pēkšņi ir noticis, ka visiem jāmetas MC iznīcināt???
Mums VMD nekādus aicinājumus nav nodevis, un kā jau minēju , kolektīvs jau vairāk kā 70% licenču ir izmantojis..
Kādreiz visa Latvijas zināja par problēmām Madonā un apkaimē- bet kur tagad ir tie MC rezervāti , kur nu viņas ir tā , mežā bail iet?
pašlaik it kā lielākā medniekus pārstāvoša organizācija lielās , ka ir stāvējusi cieši klāt šim likumprojektam.
Nu ko lai saka..
Atceros, ka VMD izcēlās liels skandāls, kad pie Mednieku apliecībām tika PAREIZIE cilvēki. katrs no medniekiem parastajiem to izjuta uz savas ādas, lai saņemtu sezonas karti , viss tika vēlreiz pārbaudīts, VMD un katru skatījās ar aizdomām utt.
Un pareizi skatījās , jo krietni daudz "blatņiku " tiak pie ieročiem , berz jebkādām zināšanām, paveicās , ka neviens no šiem kādu cilvēku nenošāva..
Un pie vainas bija VMD darbinieki , ko kuriem daži paši aizgāja no dienesta..
un tagad viens no aizgājējiem sekmīgi pārstāv mednieku intereses- jautājums vai mednieku PARASTO- vai to , kuriem kādreiz palīdzēja tikt pie mednieku apliecībām...
Pamatojuma un VAJADZĪBAS šim likumam nav nekāda- jo ja kolektīvs pašlaik nemedī-tad var Medību koordinācijas komisija rīkoties.
Mums jau sen 70 % no licencēm ir izlietotas, tā kā vienkārši kādam personīgi ir problēmas, vai ambīcijas un tās tiek risinātas ar atševišķa likuma palīdzību . Skumji, lai neteiktu vairāk...
Apbrīnoju darboņus par nekaunību, un sabiedriskaš organizācijas, kas it kā pārstāv medniekus pasivitāti.
Lasu un vienkārši kaifoju par:
Savulaik PVD ierosināja , ka vajadzētu samazināt līdz 10 mežacūkām uz 1000 hektāriem, tagad paliks 5 uz 1000 ha.
Bet vai tiešam tā VAJAG????
Te nu būs jautri- ja man būtu 150 hektāri un es būtu "zaļais un pacifists", tad es atrastu kādu juristu un sāktu saimniecisko darbību- noteiktu piemēram samaksu par mana īpašuma apmeklēšanu ar ieroci- viens cilvēks- viena reize 5EUR.
Par automašīnas iebraukšanu manā īpašumā- 50 EUR.
Par automašinas nobraukšanu no ceļa uz lauka- 100 EUR.
Par katru šavienu, kas izbiedē manus zvirbuļus - 3 EUR utt, utjp.
PRIVĀTĪPAŠUMS ir svēts- un pagaidām es neredzu likumu ar kuru man būtu jāļauj pārvietoties pa manu zemi svešām personām, izņemot dažādos dabas liegumus un tauvas joslu pie publiskajām ūdenskrātuvēm.
Kā reizi tieši Auces un Dobeles novados MAZIE un KAŠĶIGIE iecirkņi, bet ar blatiem Rīgā , bļaustijās mēdijos ( Uz meža takas , MMD,uc.) , ka viņi nevar medīt savos mazajos iecirkņos un medību koordinacijas komisija viņus ignorējot.
Un laikam jau ignorēja pareizi, ja jau visi pārējie kolektīvi varēja vienoties par koplīgumiem izņemot šos, kas pie šiem mazajiem iecirkņiem laikam jau tika , ne tajā loģiskākajā veidā.
Redzot , ka ne vienmēr var ietekmēt VIETĒJO Medību koordinācijas komisiju, tiek pieņemts lēmums ka visu regulēs tikai un vienīgi Valsts mežu dienests..
Domājiet paši , kam tas ir izdevīgi..
Šī ir vispār PĒRLE!!!!!
12.6.1. atvieglotus nosacījumus attiecībā uz šajā likumā un medību noteikumos noteiktajiem medību veidu, līdzekļu, rīku, metožu vai paņēmienu ierobežojumiem meža cūku medībās;
Vai kādam normālam medniekasm šodien kaut kas no minētā saraksta palīdzētu nomedīt mežacūku???
Medību likumā šodien ir aizliegts medīt mežacūkas ar šadiem rīkiem un paņēmieniem
a) "putnu" līmi, aklus vai sakropļotus dzīvniekus kā ēsmu,
b) skaņu ierakstus,
e) spoguļus un citas apžilbinošas ierīces,
f) lāzertipa tēmēkļus,
g) tīklus, kas darbojas neselektīvi saskaņā ar lietošanas nosacījumiem vai izmantošanas apstākļiem,
h) kājķeramos slazdus un slazdus jeb lamatas, kas darbojas neselektīvi saskaņā ar lietošanas nosacījumiem vai izmantošanas apstākļiem,
i) arbaletus, lokus,
k) lidaparātus, motorizētus braucošus sauszemes un ūdens transportlīdzekļus,
l) ieročus, kas nav klasificēti kā medību šaujamieroči,
m) siltumu uztverošos (termālos) tēmēkļus;
10) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus vispārbīstamus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
a) ķerambedres, cilpas, āķus, asu priekšmetu uzstādīšanu uz dzīvnieku takām,
b) elektriskas vai elektroniskas ierīces, kas spēj apdullināt vai nogalināt dzīvnieku,
c) sprāgstvielas, patšāvējus,
d) indes un saindētu vai imobilizējošu ēsmu,
e) gāzes vai dūmus;
ko es redzu- loki un termālās kameras... laikam jau biezais gals ir sapircies tās un dikti gribās legāli izmēģināt...