Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ūdeļu fermas-drauds dabai un atbals nākotnei....

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.12.2014. 07:38

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-09 15:40
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
09.12.2014. 16:24
Un kāpēc par kaijām jāsūdzās?
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
09.12.2014. 17:29
Andri, ja Tu būtu redzējis kaiju, kraukļu un citu plēsīgo putnu skaitu zvēraudzētavas tuvumā, tad saprastu. Te nevar pateikt, ka kraukļi parādīs kritušu zvēru - viņi vienkārši ir visur.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
09.12.2014. 17:34
Ja to kaiju tur simtiem tad arī visas malas (mašīnas, mājas,sētas un izkārtā veļa ir nopļ....ta)baltas nokaļķotas, to vajag uzprasīt Rīgas ķīru kolonijas likvidētājiem no jumta, viņi paskaidros kā ir ja tādi kaimiņi blakus tusē.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.12.2014. 07:59
Andri, atbrauc vasarā pie manis ciemos, parādīšu kaiju koloniju, kas apsēdusi pārpurvotu dīķi netālu no manas mājas, tad sapratīsi, kāpēc cilvēkiem nepatīk maitasputnu kolonijas māju tuvumā! Kādreiz, kad sīkais bija sīks, vedu viņu uz to dīķi pacopēt, jo viņam jau bija vienalga, kas ķeras, ka tik cope ik pēc 5 min. ;) Tad saskaitīju tai dīķī 12 (divpadsmit!!!) sugu pīles, t.sk. arī aizsargājamas sugas, tagad tur vairs nav pīļu, tik gulbju pāris izdzīvojis, bet arī tiem bērni biežāk nav, nekā ir :(
Andris
Andris
10.12.2014. 14:59
Tici man, es kaiju kolonijā iekšā esmu pavadījis pietiekami lielu daļu no savas dzīves. Un tieši kaijas ir priekšnoteikums, lai tās pīles vispār tur dīķī / ezerā būtu. Ūdeļu fermas ir viens no barības avotiem kaijām. Tas ir praktiski vienīgais pozitīvais (ja neskaita IKP pieaugumu), ko šīs fermas dod :) Kā sauc dīķi, ja nav noslēpums?
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.12.2014. 15:39
Man liekas, ka to dīķi nekā nesauc, tas ir Aizputes pilsētas teritorijā, netālu no manas mājas.
Un kur tad tās pīles palikušas? Kaijas neizēd ligzdas? Tur kur kaiju nav, pīles nedzīvo?
Andris
Andris
10.12.2014. 15:58
kaijas ligzdas neizēd, bet gan darbojas kā kolektīva aizsardzība pret visiem lidojošajiem plēsējiem. Tieši tāpēc arī ir ūdensputnu medību saimniecībai tik nozīmīgas.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
10.12.2014. 16:06
Sudrabkainas pīļu ligzdas un mazuļus izēd. Tā kā jāsprot, kas tās par kaijām tur ir. Ķīri - viennozīmīgi, absolūti pozitīvi. Sudrabkaijas - pilnīgi cits efekts. Esmu redzējis Rīgā kā sudrabkaijas nosit pusauga kaķēnu un apēd. Bija vēlme šos putnus atļaut medīt noteikumu izskatīšanas laikā, taču, ar samērā demagoģiskiem argumentiem to tā arī neizbīdīja. Tātad, ierobežot šo dzīvnieku skaitu šaujot var tikai ar ikreizēju DAP atļauju...
Andris
Andris
11.12.2014. 09:44
Ir vietas, kur sudrabkaijas ir pēdējais atbalsts tur ligzdojošām pīlēm. Pāris apēsti pīlēni ir nieks salīdzinot ar pieaugumu ligzdu izdzīvotībā. Un šis ir pamatots ar datiem, nevis ar pliku emocionālu brēkšanu par kaķēniem.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.12.2014. 10:13
Vai tad es emocionāli brēcu? (pa manam visus klejojošos kaķus Rīgā kāds vai kaut kas varētu apēst :)) Izsaku viedokli, kuru balstu subjektīvos novērojumos, kas var būt arī kļūdaini - taču, ja ir pētijuma dati, viņi noteikti ir publiskoti - lūgums ielikt saiti, nevis tēlot Austurmu gudro (tipo man ir pētījums atvilknē, es esmu baigais kings:D).
Ko, piemēram, pētījumā nozīmē ligzdu izdzīvošana? Tas ir brīdis, līdz no olām izšķiļas pīlēni un pamet ligzdu? Ja tā, tad pētījums ir pārāk sekls - jo tad bija jāpēta arī - cik no pīlēniem sasniedz lidotspēju un cik daudz aprij tās pašas sudrabkaijas. Ja tas ir pētījumā ietverts un bilance ir pozitīva, tad jā - tas ir ar zinātniskiem faktiem pierādīts apgalvojums, ka sudrabkaiju ietekme uz pīļu populāciju ir pozitīva.
Līdz ar to, lūdzu avotu, kur ir atrodams pilns pētījums ar ietverto pētījuma metožu un aprobežojumu skaidrojumu. Un, ja pētījums nebūs pilnīgs, bet būs tikai par ligzdām, līdz pīlēni no tās izpeld - tas es gribu teikt, ka Tava tēze ir nezinātniska un tātad, tieši tikpat emocionāla ;)