Bija ideja atļaut šaut nelimitētos - visus - publiskajā ūdenstilpē un tikai ūdnsputnu medību laikā, bija arī ierobežojums uz munīciju un ieroču veidu...bet...Visskaļāk brēca mednieki - izrādās, viņiem, nabadziņiem, tikai tur, kur tā publiskā ūdenstilpe, ir vienīgā vieta, kur baurā briedi gaidīt un so on...
Tā kā, ir trīs organizācijas - ja tikai viena iestājas par kaut ko, bet pārējie brēc, tad rezultāts ir likumsakarīgs...un nevajag liriku par šo tēmu, joprojām nesaprotu tos tirliņus no citām organizācijām, pateicoties kuriem, ūdeles ar nakts optiku (un arī lukturi) medīt aizliegts.
Nez. Kādreiz, sen Gaujā ķēru viņas ar kājķeramām+makšķerēju. Un gaismā tik 2X esmu redzējis. Slazdos bija pa nakti diezgan regulāri. Medījot bebrus arī - ondatras un ūdri ir daudz redzēti, bet ūdeles - uz rokas pirkstiem var saskaitīt. Bet uzspīdinot ar lukturi pavasarī, pirms iet no objekta nost - šad tad ačeles turpat tuvumā vien skatās. Nu, bet šaut ta nedrīkst...
Bruno. nu pasaki man lūdzu ,kur tev tās ūdeles skraida,man citu neko nevajag, tikai rajonu.....[man neder audzētavas sēta], ūdri gan ir pilns,kad krievu laikos Gaujas zvēraudzētava plauka, tad ūdeles čupām bij visā gaujmalā un mazajās upītēs, un visādās krāsās,Lorupē,lojā Desupē ķērās ļoti labi, nu kad sniegs būs izej Lorupi un Desupi, vieni ūdri , reti kāda ūdele,Nagļu dīķos ūdeļu ir 10 reiz vairāk, toties Gaujas kraukļi gan ir vājprātā, tie katru vakaru gonko uz Allažiem gulēt,
redz ku forši.izradās lielāks posts ir no nemedījamā sanitāra un stārķu populācijas nevis ūdelēm. :D Nevar protams te smieties ar dzirksteliti acīs, jo dažādi kukaiņi visur sagadā neērtības-aizverot aizslēgu tomer jāvadās pēc intuīcijas.
Ūdeles skraida gan gar fermas sētu, gan tālāk - lielie grāvji pilni. Vīņas mierīgi dzīvo dīķos, kūtīs labprāt dzīvo (tāpēc arī trušus un vistas te nav iespējams turēt), mitinās bebru alās. Ja īpaši gribas saķert, tad audzētavas otrā pusē ir celš uz Inčukalnu, pie tā liels grāvis - tur viņas ir ļoooti daudz.
Ūdeles ir tur kur ūdens ,upes ,ezeri , KARPU dīķsaimniecībās tur ja neviens necīnās ar viņām tad tā zivju audzēšana var beigties bēdīgi,pats jau esmu patsmit šogad gar upēm un citām ūdeņainām vietām saķēris ,un sāku lik kastītes ar slazdiem decembra sākumā ,ir dažas vietas kur pa trešo reizi jau atkal amerikāniete iekšā.
Zinu Bruno to ceļu un grāvi ,un ja tu to sauc par daudz... nu ko teikt ,ko lai saka Nagļu dīķi,Skrundas dīķiun pārsvarā visas ūdenstilpnes ,kur daudz zivju, man šodien ar pārbaudot kapkanus visāds sbrots no visa, bet ūdele nav.
Tā kā, ir trīs organizācijas - ja tikai viena iestājas par kaut ko, bet pārējie brēc, tad rezultāts ir likumsakarīgs...un nevajag liriku par šo tēmu, joprojām nesaprotu tos tirliņus no citām organizācijām, pateicoties kuriem, ūdeles ar nakts optiku (un arī lukturi) medīt aizliegts.