Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
15.12.2014. 18:11
Finieris no egles? Tas man ir kaut kas jauns.
Pašas labākās lāvas pirts saunā ir no egles finiera.
Slēpts
15.12.2014. 19:56
Arī es pameklēju informāciju ārzemju literatūrā. Bija arī pretrunas, bet galvenie secinājumi ir šādi:ragu tīrīšanas pirmajā dienā tie vēl asiņo, ja šajā laikā tie tiek berzti pret priedes (ciedru) koku, tad koka sula un sveķi kopā ar asinīm to nokrāso tumšāku nekā gadījumā, kad tiek berzts pret lapu kokiem vai krūmiem. Krāsas tumšumu pastiprina arī purvaina un kūdraina augsne, kas ragu tīrīšanas laikā nokļūst uz tiem. Tas arī izskaidro Hijumaa salas tumšos ragus, jo tur ir galvenokārt priedes.
Valdi Burvi lūdzu pasaki uz kādu zinātnieku pētijumiem, kad un kur veiktiem, balstās tavi apgalvojumi, ka ragu krāsu nosaka tikai iedzimtība, pirms mūs ar Māri Bērziņu sauc par demagogiem.
Starp citu esmu redzējis trīs gadus pēs kārtas viena un tā paša Rumāņu buļļa nomestos ragus un visiem ir bijusi atšķirīga ragu krāsa, kura variēja no gaiši brūnas līdz ļoti tumši brūnaibet ne melnai.
Līdz šim neviens mūsu pusē nomedītais Rumānis nav augumā bijis lielāks par labi attīstītiem vietējajiem buļļiem un arī Cīravas valsts medību saimniecībā nomedītais no vietējo buļļu puses bija pamatīgi sabadīts. Man pašam divas reizes riesta cīņās nācies novērot, ka svešžemnieki vietējiem buļiem zaudē pārliecinoši.
Slēpts
15.12.2014. 23:23
Gint, nestreso! Patreiz visus jautājumus forumā nekomentē gudrais Kecs, tagad komentē "gudrais" Burvis. Nu, lai tak izpaužas!
Man uz Rumāniju nav jābrauc, lai briedi šautu, bet manā trofeju klāstā nomedītie visi Kurzemes[Saldus, Kuldīgas,Dundagasnov.] briežu ragi ir stipri,pat cits izteikti , tumšāki nekā nekā Vidzemē, tāpat kā buku ragu krāsa stipri atšķiras no reģioniem,. tāpat atšķiras arī dzīvnieku augumi , latgalē stirna,briedis, alnis ir spēcīgāks un lielāks nekā Pierīgā...[briedis kurzemē]
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.12.2014. 01:59
Jā Māri, taisnība.... Bet redz arī rietumu avoti izsakās par labu tam , ka tomēr arī iedzitība kombinācijā ar tevis pieminētajiem faktoriem varētu būt ņemama vērā. Par kūdraino augsni arī varētu būt taisnība, jo nomedīts konkrētais bullis tika Olaines kūdras purvā. Taču pirms nepilniem diviem gadiem manis nomedītais bullis tajā pašā teritorijā bija ar izteikti gaišākiem ragiem un trauslāku ragu struktūru. Par iedzimtī as faktoru sāku runāt, jo otrā kūdras purva pusē ir divi lieli briežu dārzi, attiecīgi ar dažādu izcelsmju briežiem. Par labu rumāņu versijai liecina arī buļļa ķermeņa uzbūve. Neskatoties uz ragu masivitāti ķermenis nemaz tik "štengrs” nav. Būs laikam Gatim Bērziņam foto jāparāda, vai atpazīs savējo "rokrakstu" .....:D
Pašas labākās lāvas pirts saunā ir no egles finiera.
Starp citu esmu redzējis trīs gadus pēs kārtas viena un tā paša Rumāņu buļļa nomestos ragus un visiem ir bijusi atšķirīga ragu krāsa, kura variēja no gaiši brūnas līdz ļoti tumši brūnaibet ne melnai.
Līdz šim neviens mūsu pusē nomedītais Rumānis nav augumā bijis lielāks par labi attīstītiem vietējajiem buļļiem un arī Cīravas valsts medību saimniecībā nomedītais no vietējo buļļu puses bija pamatīgi sabadīts. Man pašam divas reizes riesta cīņās nācies novērot, ka svešžemnieki vietējiem buļiem zaudē pārliecinoši.