Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
14.01.2015. 16:34
Ar to nulles ciltsraksu, jau nekādi ciltsdarbi nesanāk. Tas nu tā, tikai papiruļka, ka ir taksis. Es personīgi atbalstu Tavu augstāk minēto ideju. Pat nesaprotu iemeslus, kādēļ tāda kārtība nebūtu ieviešama. Kādi argumenti?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
14.01.2015. 16:10
JO man nevajag suni ciltsdarbam! Man vajag medību palīgu! Un, viņš to vai nu spēs (kā reizi tagad paliks 1/2 gads, sākšu vadāt apmācīt - praktiskajās medībās gan viņu sāku vest jau 2 mēnešu vecumā :D), vai nu nespēs - un tad viņš paliks vnk par mājas mīluli.
Bet, tā, eventuāli, esmu par to, ka visa tā padarīšana tiek sakārtota un turklāt ne tikai medībās, bet vispār - par nesterilizētas kuces, kura nav ar vaislas atļauju - likt saimniekiem maksāt milzīgu nodokli gadā. Vajag vispār to bezpriģelu ar suņiem beigt un labākais variants ir - maks. Medībās - piedalīties atļaut tikai reģistrētajiem suņiem - domu pareizi saprati, viens gads, kurā var reģistrēt visus suņus, kas piedalīsies medībās (turklāt, sunim vismaz +/- šķirnei jaatbilst) un vēl 15 gadi, kuros šie visi suņi piedalīties drīkst. Bet pēc tā pirmā gada - reģistrā iekļaut tikai papīrotos - pierādāmās izcelsmes suņus. Un pēc 15 gadiem, pat, ja kāds seniors vēl būs palicis - medībās piedalīties drīkstēs tikai un vienīgi suņi ar pierādāmu izcelsmi=papīriem. Bet, lai viss būtu korekti, suņu organizācijām - jāievieš ISO standarti un idejiski regulāri neatkarīgi auditi. Nu, lai neļepī papīrus.
Rekur ir algoritms, kā sakārtot gan medību suņu jautājumu, gan arī vienreiz pieķerties klaiņojošo suņu problēmas risināšanai saknē. Šo, ja kas, esmu jau gan rakstījis forumā, gan klātienē teicis - īsti neviens neatbalsta kkā. Varbūt tagad ir pienācis brīdis? Ko, kinologi, būs atkal 100 argumenti, kādreiz sāpīgo jautājumu vienreiz neatrisināt?
Andris
Andris
14.01.2015. 15:59
Arni, ja jau "rubļi" kā dubļi, ko tad neuztaisi savam mīlulim oficiālus papīrus, "0 ciltsrakstu"(tas kādā izstādē maksās ap 30eur). Un medī laimīgs atbilstoši likuma prasībām. Neredzu cepienam pamatu.
Es atbalstu Tavu ideju, ka viena gada laikā vajadzētu atļaut reģistrēt esošos medību suņus (ja pareizi sapratu Tavu ideju), bet pēc tam "lavačku" ciet!
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
14.01.2015. 15:50
Andri B. :) nu nevajag trenēties retorikā LDz no Čehijas sakarā...tur pat man (kas neko tipo no suņu lietām nesaprot), ka dokuments ir ļepīts. Un to faktu vajadzētu konstatēt juridiski korekti nevis tādēļ, lai kādam, kas enģelizējies, kko piesietu, bet gan lai parādītu, ka suņu saimniecība (tā oficiālā, papīriskā) ir diezgan izkurtējusi.
Žanna - ja vajadzēs, noskaitīšu arī 500EUR. Un? Vai Tu domā, ka es suni ņēmu tādēļ, ka nevarētu atļauties nopirkt taksi ar papīriem? :))) ja man izveidojas konekšns ar mazu kucēnu, tas ir tāpat kā ar sievieti - tu ieraugi un zini, ka tas ir tas, ko Tev vajag...un var būt 100 un 1000 citas, objektīvi labākas (gan kuces, gan sievietes:D), bet tas konekšns ir tikai ar to 1...tas arī bija patiesais iemesls, kādēļ man ir šis, konkrētais sunītis...
Andris
Andris
14.01.2015. 15:43
Arni, var būt Latvijas dzinējs ar izcelsmi Čehijā un pie tam iespējams pat ļoti labs. Protams tas ir teorētiski, neesmu suņu šķirņu pārzinātājs. Tomēr zinu nonsensu kaķu audzēšanā. Ir tāda šķirne krievu zilais, šī šķirne pašā Krievijā bija praktiski izzudusi. Bet ja nemaldos, tad anglijā, bija saglabājušies ļoti kvalitatīvi šīs šķirnes īpatņi. Tad nu krievi sāka vest iekšā savu šķirni no ārzemēm un atjaunoja to.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.01.2015. 15:40
Arnis Puksts raksta:
"piemēram, mans suns ēd medījumu gaļu"
Man arī! Ja MEDĪBU sunim vēl gaļa veikalā jāpērk...
BET! Lai Tev nekad nav jāpiedzīvo to, ko es esmu piedzīvojusi, kad vienā dienā 300 Ls (vēl latos) bija jānoskaita vetārstam...
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.01.2015. 15:36
Māris Markovs raksta:
"Rezumē-Ja Tev, medniek, ir 300-500EU naudiņas,tad tas vēl nenozīmē,ka nopirksi tīršķirnes medību suni.:(."
Nu tik traki jau nav! 99.99% pārdoto kucēnu ir normāli šķirnes suņi ar zināmu izcelsmi. Problēma ir tāda, ka mums ir pārāk daudz organizācijas, kas izsniedz ciltsrakstus, visādi baltie ilkņi, favorīti (vienu aizklapē, otrs vietā, saucas Favorīts+) F.C.I. (ar punktiņiem! Speciāli noreģistrēts, lai maldinātu, štābeļiem pēc tam cilvēki nāk pēc ciltsrakstiem uz FCI klubiem!!!)
Laikam ir jāizvēlas kāda nopietnāka organizācija.
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2015-01-22 22:54
14.01.2015. 15:32
Arni kam tu to pantu piesiesi, bijušajam LMKA vadītājam M Kalniņa kungam, domāju ka viņam ne silts ne auksts par to.
Arnis
Arnis
14.01.2015. 15:19
Drusku iestarpināšu šajā lieliskajā informācijas avotā, kurš vēl tiks smalki analizēts, jo, cienītie, te taču ir informācijas Klondaika :)
Es savu suni nepirku, ja būtu pircis, diez vai ar ss.lv sāktu. :) Ar sava suņa vecmāmu un māti jau daudzus gadus kopā medīju. Tēvu pats nezinu, bet toties ļoti labi pazīstu saimniekus - nu tie nav tādi cilvēki, kas stāstītu pasakas, jo īpaši tādēļ, ka naudu nemaksāju. Ir vēl daudz labu cilvēku Latvijā, ir!
Žanna rakstīja, ka nekas krimināls mums neesot - tad lūdzu paskaidro, kā var būt LDz ar izcelsmi Čehija?!!! Kā tā var būt???! :D Šeit reāli gribētos saprast vai tur neož pēc panta par dokumentu viltošanu, īstenībā. Tikai, atšķirībā no Kates, man nav laika ļepīt iesniegumus.
Par suņa barošanu un kaut kādu mistisko saiti ar suņa pirkšanu un tā cenu - piemēram, mans suns ēd medījumu gaļu.
Sūdīgs tas mednieks, kuram ir tik maz gaļas, ka suņiem samazgas jādod :) takš aizej noklapē kaut bebri, ja tik čābīgi ir. Granulas savukārt var būt tikai kā papildus barība (un tas ir mans uzskats, kuru neviens napgāzīs - nevar būt nekas labāks par naturālu produktu!), kaut gan, brīžiem jau šķiet, ka suņiem un kaķiem domātā barība ir kvalitatīvāka par cilvēkam paredzēto...
Andris
Andris
14.01.2015. 15:03
Visam, ko raksta Andris Bērziņš varu piekrist par 100%

Žanna neko nesaprot suņu lietās!!!
P.S.Tas protams ir joks, tā lai dzīve neliktos pelēka! :)