Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
15.01.2015. 20:56
Ints Pelnis rakstīja:
Vīri sekli rokam medību šķirnes suņus drīkst pavairot tikai mednieki, jo kā gan savādāk vaislas materiāls var tikt pārbaudīts. Tā kā Latvijā būt labi, ja kucēnus reģistrējo, kā medību šķirnes suņus tiks norāditi kuces un suņa īpašnieku medību apliecības un apstiprinājums, no mednieku biedrības kurā īpašnieki atrodas, ka suņi ir reāli strādājoši mežā.
tad jau varētu ieteikt veidot arī ciltsgrāmatas, kādas fričiem un tagad arī baltkrieviem ir noteikts. kas tās veidos ? :) :) :)
p.s. Puksta kungam. Baltkrievi nevis taisās, bet jau ir pieņēmuši jaunos noteikumus. pērn maijā. informācija pa tiešo no BY ministrijas
Kate
Kate
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
15.01.2015. 22:09
pielieku jaunos BY noteikumus, ja kadam interesē.
Krievu valodā! :)
Kate
Kate
15.01.2015. 22:11
kā var pievienot word failu? mēģināju. tas pazūd
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
16.01.2015. 10:42
Man rodās iespaids, ka kungiem prātos virmo doma par kārtējās starptautiski neatzītās organizācijas veidošanu!
Kate
Kate
16.01.2015. 10:54
labi dievs ar organizācijām. katrā no tām ir darba suņi un skaistuma suņi. kur vairāk kur mazāk.
bet paskaidrojiet man vienu lietu (attiecās uz tiem, kam tāds uzskats), kāpēc eksterjērs, iemaņas/instinkti un raksturs/paklausība tiek atdalīti, runājot par šķirni? vai tas nav šķirni raksturojošo pazīmju kopums???
ja tiek atdalīts jēziens medību suns, kas interesējas par medībām, definējot to kā pāri cr un šķirnīgumam stāvošu,tad par ko laužam šķēpus? lietuvieši tieši paver iespēju medīt ar šādiem medību "šķrnes" suņiem. tikai prasa, lai tos apmāca. minimāli, uzsveru.
tad runa ir par... ko? nevēlēšanos kāŗtot pāŗbaudes?
Jā, Lietuvā diskusijas ir vēl karstākas, ticiet man. jau ir jautājumi par diplomu prikšānu. kā viņi visu organizēs, redzēsim. varbūt kaut kas tiks mainīts pieņemtajos noteikumos. galvenais, ka šādas izmaiņas radīs sekas arī LV. ar ko jārēķināš. tāpēc arī informācijai ir nozīme! tas tā, mājiens uz manu darba pienākumu ;)
ja kādam in oficiāli un atklāti paužāms viedoklis, lūdzu, rakstiet man. uz martu būs lielāks raksts par tēmu.
Jānis
16.01.2015. 11:24
eksterjērs, iemaņas/instinkti un raksturs/paklausība - tie ir neatdalāmi šķirni raksturojuši lielumi, un kautkāds mistiskais apzīmējums "medību suns", navear būt par iemeslu izņēmumiem.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
16.01.2015. 12:44
Man rodās iespaids, ka kungiem prātos virmo doma par kārtējās starptautiski neatzītās organizācijas veidošanu!

Jāni - starptautiski neatzītā un FCI neatzītā, ir divas dažādas lietas....
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
16.01.2015. 12:51
paskaidrojiet man vienu lietu (attiecās uz tiem, kam tāds uzskats), kāpēc eksterjērs, iemaņas/instinkti un raksturs/paklausība tiek atdalīti, runājot par šķirni? vai tas nav šķirni raksturojošo pazīmju kopums???

Es jau citās tēmās, par canis lupus familiaris esmu minējis, ar canis lupus familiaris izcelsmes dokumentu ir par maz, lai tā īsti sauktos par "šķirnes canis lupus familiaris", vēl būtu, VISMAZ,jābūt eksterjēra vērtējumam.
Aigars
Aigars
16.01.2015. 13:02
Jā, Lietuvā diskusijas ir vēl karstākas, ticiet man. jau ir jautājumi par diplomu prikšānu. kā viņi visu organizēs, redzēsim. varbūt kaut kas tiks mainīts pieņemtajos noteikumos. galvenais, ka šādas izmaiņas radīs sekas arī LV.

Cīņa ir tikai par piķi. Nožēlojami ir tas, ka tajā ir iesaistīta LT "Mednieku un makšķernieku" org. ... ne no tās labākās puses.
LV arī velk iekšā šai borģelē, un to dara mūsu pašu bāleliņi, aicinot" mācību semināros " padalīties pieredzē suņu lietu sačakarēšanā.
Runa ir par LT "Mednieku un makšķernieku" biedrības vadošõ spec. J.Ttušķi un LT vietējo LMKA darboni Albertas Dzjadas. Albertas LV ticis jau tiktāl, ka atestē medību suņu ekspertus....
Jānis
16.01.2015. 13:40
Aigar, FCI - tas arī ir starptautiski un piedevām ar oficiālu dokumentu, kuru atzīst visur. Viss pārējais ir liriska atkāpe; "Jā mēs zinām, ka ir tāda organizācija LV un Jums ir lieliska kucīte, kas labi strādā, bet pārošanai savu kobeli (kas arī lieliski strādā un ir lielisks ģenētiskais materiāls) nedosim, jo Jūsu suņa ciltsrakstus starptautiski oficiāli neatzīst neviens".......