Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
21.01.2015. 13:58
Tagad pamēģini iztēloties, ka Tevis uzrakstītais darbotos reālajā dzīvē
Mēģinājums Nr.2
Iztēlojos, kā manis uzrakstītais darbotos dzīvē un nesaskatu būtiskas atšķirības starp to, kā notiek tagad. Katrā ziņā, ne medību norises gaitā. Vienīgi suņu īpašnieki vai lietotāji, medībās drīkstētu izmantot, tikai tādus suņus kuriem ir ciltsraksti. Un tas jau būtu viņu atbildības slogs.
Ja Tu saskati vēl kādas citas problēmas, tad apskaidro man kādas?
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
21.01.2015. 14:17
Mēģinājums Nr.2
Iztēlojos, kā manis uzrakstītais darbotos dzīvē un nesaskatu būtiskas atšķirības starp to, kā notiek tagad. Katrā ziņā, ne medību norises gaitā. Vienīgi suņu īpašnieki vai lietotāji, medībās drīkstētu izmantot, tikai tādus suņus kuriem ir ciltsraksti. Un tas jau būtu viņu atbildības slogs.
Andri esmu medību vadītājs un, ja atnaktu tu uz medībām, ar tipa Latvijas dzinēju un no šā portāla izdrukātu Broka ciltsrakstu es tevi varētu pielaist medībām vai nē? Vienīgā problēma ir medību vadītājam noteikt papīru īstumu un atbilstību dotajam sunim. Aigars uzrādīja Igaunijā nepieciešamo dokumentu, lai suns varētu piedalīties medībās atšķirību redzi? Tur ir bilde ar suni un noteikti arī šādu papīru izdod kāda noteikta biedrība nevis daudz un dažādās kā Latvijā. Mana sāpe ir tur, ka starpautiski atzītie dokumenti arī dažādi un kā, lai medību vadītājs to visu saprot mēs nēsam kinologi.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
21.01.2015. 15:04
Tas nav jautājums, bet gan Tavs viedoklis.
Nevajag izraut no konteksta! Bija vēl pēdējais teikums (Ja Tu saskati vēl kādas citas problēmas, tad apskaidro man kādas?) un tur ir šāda zīme "?" Tā ir jautājuma zīme, attiecīgi, ja atrodas teikuma beigās, tad tas ir jautājuma teikums(jautājums).
Int, Tu pārbaudi mednieku apliecības un ieroču atļaujas? Tikai piemērs, atbrauc pie tevis viesmednieks ar pilnīgi kreisiem dokumentiem. Mūsu laikmetā taisa kreisos papīrus, kuru īstumu bez ekspertīzes, nemaz nevar noteikt. Vēl jo vairāk tādus, kādi ir mednieku apliecība vai ieroču atļauja. Skeners, printers, zīmogs... Tā būs tava atbildība, ka nebūsi pamanījis viltojumu?
Jā piekrītu, ka tāda apliecība sunim būtu ideāla. Un izsniegt tās drīkstētu tikai VMD, kuri arī veidotu savu medību suņu datubāzi.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
21.01.2015. 15:12
Int, ko dos suņa fotogrāfija? Es vēl saprotu, ka var atšķirt vienu no otra bīglu vai raibu laiku, bet visi LVDz vai jagdi ir diezgan līdzīgi. Sunim ir mikročips un tas ir vienīgais identifikācijas veids ES.
Jā piekrītu, ka tāda apliecība sunim būtu ideāla. Un izsniegt tās drīkstētu tikai VMD, kuri arī veidotu savu medību suņu datubāzi.
Nu ja būtu šāda kārtība es esmu tikai par to , bet līdz tam, lai iet kaut ar Krančiem medīt. No sākuma jāsakārto dokumentu kārtība no suņu puses un tad tas jāievieš medību likumā nevis kā parasti vis caur otru galu. Jo uz šo brīdi ne Aigars ne Žana kuri šeit ir suņu eksperti vizuāli nepateiks tas ir šķirnes suns vai Krancis, un vai šie ciltsraksti atbilst tieši tam sunim, bet lai medību vadītājs to spētu visi grib. Nu sāk parādīties arī jēdzīgas idejas:
-dokumetus un uzskaiti veic 1 valsts institucija,
- medību šķirnes suņus pavairo un tirgo mednieki,kuri var pierādīt vecāku darbu spējas,
- kāda kinoloģiska organizācija seko līdzi cilstsdarbam un kucēnus kuri neder vaislai tirgo sterilazētus.
Un tad medību šķirnei līdzīgus suņus nebūs iespēja iegādāties, jo būs vai nu šķirnes vai nemaz līdzīgs.
Formulē vēlreiz savu vienkārso jautājumu.... vai apskaidro, ko man Tev vajag apskaidrot.
Mēģinājums Nr.2
Ja Tu saskati vēl kādas citas problēmas, tad apskaidro man kādas?
Tas nav jautājums, bet gan Tavs viedoklis.
Nevajag izraut no konteksta! Bija vēl pēdējais teikums (Ja Tu saskati vēl kādas citas problēmas, tad apskaidro man kādas?) un tur ir šāda zīme "?" Tā ir jautājuma zīme, attiecīgi, ja atrodas teikuma beigās, tad tas ir jautājuma teikums(jautājums).
Int, Tu pārbaudi mednieku apliecības un ieroču atļaujas? Tikai piemērs, atbrauc pie tevis viesmednieks ar pilnīgi kreisiem dokumentiem. Mūsu laikmetā taisa kreisos papīrus, kuru īstumu bez ekspertīzes, nemaz nevar noteikt. Vēl jo vairāk tādus, kādi ir mednieku apliecība vai ieroču atļauja. Skeners, printers, zīmogs... Tā būs tava atbildība, ka nebūsi pamanījis viltojumu?
Bruno, bilde speciāli Tev :)
-dokumetus un uzskaiti veic 1 valsts institucija,
- medību šķirnes suņus pavairo un tirgo mednieki,kuri var pierādīt vecāku darbu spējas,
- kāda kinoloģiska organizācija seko līdzi cilstsdarbam un kucēnus kuri neder vaislai tirgo sterilazētus.
Un tad medību šķirnei līdzīgus suņus nebūs iespēja iegādāties, jo būs vai nu šķirnes vai nemaz līdzīgs.