Int;
Bet ko dod tā sterilizācija nederīgam vaislas šķirnes kucēnam?Ir dzirdēti gadījumi kad kuci aplec svešais un papīrus taisa pēc "vajadzīgā" suņa.Nu rupji ņemot var arī tos kas neatbilst jau kucēna vecumā šķirnes aprakstam - aizsūtīt tālāk kursos uz jūrskolu.Netaisīsi tak DNS katram kucēnam.
Jo pa lielam te vienkāršs loģiski domājošs mednieks saprot kas ir medību šķirnes suns.Bet uzrodas tādi gudrīši kas visur meklē problēmas un trūkumus.Un līdz ar to ir jaizslēdz loģiskā domāšana un viss sīki un smalki jaapraksta likumos un citos penteros.Tur tā visa problēma sākas,visi grib būt tik gudri ka nav ko pasūtīt d...t.
Nu tas mans viedoklis.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
21.01.2015. 17:38
Int, nu runājot par kucēnu derēšanu vai nederēšanu vaislai, to visbiežāk nemaz kucēna vecumā nevar pateikt, jo, kucēnam augot var rasties kādi būtiski trūkumi, mainīties apmatojuma struktūra, neizaugt kāds zobs, suns var pāraugt standartu un galu galā var neparādīt pietiekami labas darba spējas, lai viņu izmantotu vaislai. Sterilizēt mazus kucēnus- tas ir strīdīgs jautājums, pat vetārstu vidū nav vienotas nostājas, bet vairums vetārstu tomēr uzskata, ka, ja suns ir jāsterilizē, tad viņam vispirms ir jāļauj izaugt. Mēs, protams, varam iekļaut kucēna atsavināšanas līgumā punktu par to, ka, ja suns izrādīsies vaislai nederīgs, saimniekam tas ir jāsterilizē, bet šāds punkts, kā saka juristi, būtu pretrunā ar likumu.
nu redz,nonākam pie tā paša aktuālā jautājuma,kāda velna pēc lai neļautu sunim bez ciltsrakstiem piedalīties medībās,kurš ir izbrāķēts dēļ sakodiena vai citas krāsas spalvas kušķa.
Slēpts
21.01.2015. 18:13
brāķim jau arī ir ciltsraksti, tikai neder vaislai
labi ciltsraksti ir,un šādai izbrāķētai kucei tādas pašas šķirnes suns tiek klāt un sadzimst kucēni,vai šie kucēni praktiskās medībās strādās sliktāk kā tie kam būs ciltsraksti.
21.01.2015. 20:00
Andri, var būt, ka strādās labi, bet var būt, ka nē, jo mēs jau nezinam, kāpēc ir izbrāķēta tā kuce- dēļ neizauguša zoba vai dēļ vāji izteiktiem medību instinktiem.
Protams, izbrāķētiem kucēniem ir jāļauj piedalīties medībās, par to, lai aizliegtu nevar būt ne runa!
Bet ko nozīmē: " šādai izbrāķētai kucei tādas pašas šķirnes suns tiek klāt un sadzimst kucēni"??? Tā ir totāla saimnieka bezatbildība! Un jā, ja var tikt klāt tādas pašas šķirnes suns, tad klāt var tikt jebkurš krancis! Kāda garantija, ka tad kucēni strādās?
21.01.2015. 20:08
Intam P.
Nu, sen jau mums ir skaidrs, ka tur, kur ir 2 latvieši, ir 3 partijas :(
Protams, ka suņu biedrību ir par daudz, bet tās visas ir legāli reģistrētas likuma paredzētā kārtībā. To biedrību, kuras ir tiesīgas veikt ciltsdarbu un izsniegt ciltsrakstus, saraksts ir pieejams brīvi jebkuram (arī medību vadītājam)LDC mājas lapā. Redzu, ka internets Jums ir pieejams ;)
Sunim ir veterinārā grāmatiņa, ciltsraksti, kuros ir ierakstīts mikročips. Ciparus taču Jūs pazīstat? Jums, kā medību vadītājam, pilnīgi pietiek salīdzināt šajos dokumentos esošos ciparus ar LDC suņu reģistru. Vai tad Jums katrās medībās nāk klāt 20 jauni suņi? Tiem, kas medī ne pirmo gadu nekas nav pirms katrām medībām jāsalīdzina! Neredzu, kur ptoblēma? Vienīgi redzu, ka tie, kas grib, meklē iespējas, bet tie, kas negrib, meklē iemeslus.
21.01.2015. 20:11
Bruno, paldies! :)
Īstenībā, fotogrāfija ir 2 nedēļas veca un es neesmu droša, vai tā ir tā meitene vai viņas brālītis, kas aizbrauca uz Igauniju. Tas tā, runājot par suņu fotogrāfijām pasē :D Te jau brīžam savējos neatpazīst :) FB bija bilde no Dālderiem, es ilgi domāju, kas tas viens tāds smuks jagdu puika? Beigās pieleca, ka manējais :D :D :D
esmu redzējis pietiekoši daudz jaukteņu kas strādā nevainojami,ir protams ar kas nestrādā bet domāju ka tas vairāk atkarīgs no saimnieka kas suni ir izaudzinājis un apmācijis,un to pašu var teikt par šķirneniekiem ir kas stādā un ir kas nestrādā.bij mums medībās veimārieši kas atvesti no vācijas jau apmācīti par entām štukām,palaiž sašautam suķim pakaļ rezultāts 0 aiziet pēctam tas pats jauktenis atrod notur vis kārtībā.
Slēpts
21.01.2015. 22:09
gribi teikt, ka vācietis veimārieti bija apmācījis cūku turēt?
Nu jā kaķi maisā ir zolīdi pirkt, tik nezin kapēc pērkot autiņu nopēta to, izlaiž testu utt, bet suni pofig, pēc nostāstiem. :D
Es pērkot suni ar papīru zinu, ko es nopirkšu
A tas ka papīrus ķēpā ir cita opera
Bet ko dod tā sterilizācija nederīgam vaislas šķirnes kucēnam?Ir dzirdēti gadījumi kad kuci aplec svešais un papīrus taisa pēc "vajadzīgā" suņa.Nu rupji ņemot var arī tos kas neatbilst jau kucēna vecumā šķirnes aprakstam - aizsūtīt tālāk kursos uz jūrskolu.Netaisīsi tak DNS katram kucēnam.
Jo pa lielam te vienkāršs loģiski domājošs mednieks saprot kas ir medību šķirnes suns.Bet uzrodas tādi gudrīši kas visur meklē problēmas un trūkumus.Un līdz ar to ir jaizslēdz loģiskā domāšana un viss sīki un smalki jaapraksta likumos un citos penteros.Tur tā visa problēma sākas,visi grib būt tik gudri ka nav ko pasūtīt d...t.
Nu tas mans viedoklis.
Protams, izbrāķētiem kucēniem ir jāļauj piedalīties medībās, par to, lai aizliegtu nevar būt ne runa!
Bet ko nozīmē: " šādai izbrāķētai kucei tādas pašas šķirnes suns tiek klāt un sadzimst kucēni"??? Tā ir totāla saimnieka bezatbildība! Un jā, ja var tikt klāt tādas pašas šķirnes suns, tad klāt var tikt jebkurš krancis! Kāda garantija, ka tad kucēni strādās?
Nu, sen jau mums ir skaidrs, ka tur, kur ir 2 latvieši, ir 3 partijas :(
Protams, ka suņu biedrību ir par daudz, bet tās visas ir legāli reģistrētas likuma paredzētā kārtībā. To biedrību, kuras ir tiesīgas veikt ciltsdarbu un izsniegt ciltsrakstus, saraksts ir pieejams brīvi jebkuram (arī medību vadītājam)LDC mājas lapā. Redzu, ka internets Jums ir pieejams ;)
Sunim ir veterinārā grāmatiņa, ciltsraksti, kuros ir ierakstīts mikročips. Ciparus taču Jūs pazīstat? Jums, kā medību vadītājam, pilnīgi pietiek salīdzināt šajos dokumentos esošos ciparus ar LDC suņu reģistru. Vai tad Jums katrās medībās nāk klāt 20 jauni suņi? Tiem, kas medī ne pirmo gadu nekas nav pirms katrām medībām jāsalīdzina! Neredzu, kur ptoblēma? Vienīgi redzu, ka tie, kas grib, meklē iespējas, bet tie, kas negrib, meklē iemeslus.
Īstenībā, fotogrāfija ir 2 nedēļas veca un es neesmu droša, vai tā ir tā meitene vai viņas brālītis, kas aizbrauca uz Igauniju. Tas tā, runājot par suņu fotogrāfijām pasē :D Te jau brīžam savējos neatpazīst :) FB bija bilde no Dālderiem, es ilgi domāju, kas tas viens tāds smuks jagdu puika? Beigās pieleca, ka manējais :D :D :D
Nu jā kaķi maisā ir zolīdi pirkt, tik nezin kapēc pērkot autiņu nopēta to, izlaiž testu utt, bet suni pofig, pēc nostāstiem. :D
Es pērkot suni ar papīru zinu, ko es nopirkšu
A tas ka papīrus ķēpā ir cita opera