Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
27.01.2015. 23:15
No tiem dažiem , kas tiešām deva padomus, esmu secinājis-ja velk stobru līdz pēc šāviena ,tad sāk mērķet no pakaļas velk pāri un kad ir pie korpusa priekšas izšauj .Ja šauj ar apstādinājumu tad atkarībā no tāluma un ātruma ,velk kādu gabalu priekšā paralēli un tad šauj .Ja kļūdos palabojiet .
Slēpts
27.01.2015. 23:31
Labi saku kā es šauju, velku no pakaļas uz degunu un tad atkarībā no ātruma un attāluma neapstādinot stobru izšauju priekšā vai deguna ilkņa rajonā. Ja šaušana jāveic sarežģītos apstākļos, daudz koku vai citi šķēšļi, tad māģinu noteikt aptuveno dzīvnieka kustības virzienu un gaidu ar nekustīgu stobru, kad dzīvnieks ienāk vai ieskrien šaušanas vietā izšauj drusku ātrāk vai virsū atkarībā no apstākļiem.
...lūk,vēlreiz pārkopēju Raivja "kino" ,tur viss ļoti labi un pareizi parādīts . to kino vajag skatīties ilgi, tik ilgi ,kamēr tās situācijas iekopējās pelēkajās šūnās . tālāk ir darbs ar plinti. ir jāatstrādā ātra,ļoti ātra un precīza ieplecošana. tēmēšanas punktam vai optikai ieplecošanas mirklī ir automātiski jāatrodās konkrēta un pareizā vietā pretī tēmējošai acij. nav laika grozīt kaklu un galvu un meklēt stiklu un bildi.,:)). tālāk ir jābūt savai sapratnei un iekšējai atskaitei par mērķa,medījuma kustības ātrumu konkrētā attālumā. mana pieredze- par atskaiti ņemt skrejošo alni šautuvē 100 metros, 4m/s. (apsteigums ap 45cm 30-o6 kal). tālāk medību situācijās- pieredze un pelēko šūnu zibenīgi aprēķini :attālums , ātrums, kustības lenķis pret šāvēju. ieroci uz mērķa virza 1.variants:pleco plinti,no aizmugures apdzen vajadzīgajā apsteigumā ,izlīdzina ātrumu , vienmērīgi nospiež sprūda mēlīti,savāc medījumu.2.var.:pleco mērķim plinti nedaudz priekšā ,uzsāk kustību, īsā posmā izlīdzina ātrumu un apsteigumu,vienmērīgi nospiež sprūdu,savāc medījumu. ir arī variants sagaidīt mērķi ar ieplecotu plinti,tālāk darbības iepriekšrastītās. ir medību literatūrā aprakstīts paņēmiens šaut uz piemetienu mērķa priekšā ievērtējot apsteigumu.manuprāt grūti izpildāms ,daudz trenniņus un pieredzi vajag šim paņēmienam it īpaši šaujot ar lodi. kaut kā tā.,:)
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
28.01.2015. 00:01
Gunti-nu beidzot arī Tu pateici kā pats šauj.Paldies ! Vel gribu pateikt par briežiem un 200 m .Man pašam bija šogad gadījums .13 žuburnieks riksītī gāja garām paralēli mednieku līnījai ap 25 m .Priekšā nelielas ievas ,lazdiņas.Atradu tīrāku vietu kur vismaz puse bija labi redzama un izšāvu ar 32 mon.magnumu .Trāpīts bija kādi 6-8cm uz 5ciem no 10nieka .Cauršauts .Gandrīz 10 ,bet dabūjām viņu pēc 1.5 km. Morāle - arī itkā ideāls šāviens (pēc teorijas) negarantē ka dzīvnieks kritīs uzreiz .
Tikai žēl ka neviena man zināma šautuve nepiedāvā to skrejošo vienādi primitīvo pacaurumot tālākā gabalā kā 100m. Man būtu interesanti pamēģināt. Par savu aprakstīto gadījumu tomēr sliecos domāt ka apsteigums bija par mazu, tas par to 180m sivēnu.
uztaisi mērķi 2x mazāku un būs aptuvenais modelis priekš 200m, kad varēsi pārliecinoši sacaurumot papīra cūku, gan jau medībās arī kritīs.
priekša ņemšanu var aptuveni pateikt, sarēķinot pēc bal kalkulatora lodes lidojuma ilgumu līdz mērķim un mērķa kustības ātrumu
28.01.2015. 09:03
Ģirt - vot par to samazīnāto mērķi gan Tev paldies !Nebīju iedomājies .
Slēpts
28.01.2015. 09:12
Kādreiz kad vēl nebija tā pieejams internets ar visādām ballistiskajām tabulām, es sevi pārliecināju par to, kā te saka "šaušanu tukšumā", ar papīru, zīmuli un kalkulatoru. Paskaidroju: karabīnes lodes ātrums +- 900 m/s. Tātad pirmos 100 metrus lode nolido 0.111 sek (1:9). Ja punkts A, kurā gribam trāpīt, atrodās no mums 100 m attālumā un pārvietojas ar ātrumu 4m/s(šautuves variants kas nav nemaz tik ātri), lodei sasniedzot mērķi punkts A būs novirzījies par 44 cm ( 0.111x4). Attiecīgi visi skaitļi paliek lielāki palielinoties attālumiem un punkta A kustības ātrumam. Tādi bija tie neapstrīdamie fakti, kas mani pārliecināja pa skrejošu medījumu "šaut tukšumā". + tam vēl treniņos jānoslīpē stāja,ieroča ieplecošana, vienmērīga stobra "vilkšana" līdz šāvienam, mēlītes nospiešana kustībā bez rāvieniem un tad jau rezultāts arī būs.
Slēpts
28.01.2015. 09:43
nu ja un 200m visas kļūdas, kas rodas 100m varam pareiznāt ar vismaz 2, ja ne visas 3 reizes
Slēpts
28.01.2015. 10:08
Vienmēr taču pastāv iespēja arī nešaut ja neesi pārliecināts un kļūdas nebūs!
Raivis Krūmiņš
Calendar Šodien, 09:06
https://www.youtube.com/watch?...
...lūk,vēlreiz pārkopēju Raivja "kino" ,tur viss ļoti labi un pareizi parādīts . to kino vajag skatīties ilgi, tik ilgi ,kamēr tās situācijas iekopējās pelēkajās šūnās . tālāk ir darbs ar plinti. ir jāatstrādā ātra,ļoti ātra un precīza ieplecošana. tēmēšanas punktam vai optikai ieplecošanas mirklī ir automātiski jāatrodās konkrēta un pareizā vietā pretī tēmējošai acij. nav laika grozīt kaklu un galvu un meklēt stiklu un bildi.,:)). tālāk ir jābūt savai sapratnei un iekšējai atskaitei par mērķa,medījuma kustības ātrumu konkrētā attālumā. mana pieredze- par atskaiti ņemt skrejošo alni šautuvē 100 metros, 4m/s. (apsteigums ap 45cm 30-o6 kal). tālāk medību situācijās- pieredze un pelēko šūnu zibenīgi aprēķini :attālums , ātrums, kustības lenķis pret šāvēju. ieroci uz mērķa virza 1.variants:pleco plinti,no aizmugures apdzen vajadzīgajā apsteigumā ,izlīdzina ātrumu , vienmērīgi nospiež sprūda mēlīti,savāc medījumu.2.var.:pleco mērķim plinti nedaudz priekšā ,uzsāk kustību, īsā posmā izlīdzina ātrumu un apsteigumu,vienmērīgi nospiež sprūdu,savāc medījumu. ir arī variants sagaidīt mērķi ar ieplecotu plinti,tālāk darbības iepriekšrastītās. ir medību literatūrā aprakstīts paņēmiens šaut uz piemetienu mērķa priekšā ievērtējot apsteigumu.manuprāt grūti izpildāms ,daudz trenniņus un pieredzi vajag šim paņēmienam it īpaši šaujot ar lodi. kaut kā tā.,:)
uztaisi mērķi 2x mazāku un būs aptuvenais modelis priekš 200m, kad varēsi pārliecinoši sacaurumot papīra cūku, gan jau medībās arī kritīs.
priekša ņemšanu var aptuveni pateikt, sarēķinot pēc bal kalkulatora lodes lidojuma ilgumu līdz mērķim un mērķa kustības ātrumu