Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebri.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 97 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.03.2016. 07:45

Slēpts
06.03.2015. 10:35
nevajag čakarēt dambi. Man bija tieši tas pats kā nojauca dambi tā klusums. Uzskatu, kad vieta iztīrīta, tad var jaukt nost dambi, lai lieki viņus netramdītu, nu vienīgi,ja ar suni operē, tad cita lieta
Slēpts
06.03.2015. 10:40
Ģirt.
Nu nezinu gan- saimniekam pirmām kārtām vajag , lai mežs nepārpurvotos un lai ūdens pa grāvi tek prom...
Un es nebūtu lamatas licis, ja dambis pa nedēļu nebūtu atjaunots.
Tagad saimnieks apmierināts- ūdens tek :)
Gan jau arī tos bebrus novaktēšu:)
Slēpts
06.03.2015. 11:01
ja nav uzreiz plānā vietas attīrīšana no bebra, tad jau cita varianta nav kā dambi ik pa laikam nojaukt.
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2021-01-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Aprīkojums: Baikal MP155, Sako A7 (3006)
06.03.2015. 11:11
Man pieredze arī tāda, ka, ja vēlas bebru uz gaidi, tad dambi labāk nejaukt, jo 2-3 dienas pēc pajaukšanas ir klusums un tad, tas tiek atjaunots laikā, kad neviens to negaida. Pēc dambja jaukšanas viņi paliek daudz tramīgāki un iznāk laukā tikai tumsā. Tādi mani novērojumi.
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2024-06-25 12:06
Mednieku organizācija: Ir
Atrašanās vieta: LV
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: Baikal MP-153
Suņi: Ir
Medību trofejas: 19
07.03.2015. 09:37
Pirmais izlīda 17:50 pēc piecām minūtēm iznira vēl viens bet aizpeldēja uz otru pusi.Bet otru izdevās nomedīt 18:30.Abi nomedīti grāvī,pilnmēness dara savu-lien agrāk.
Alvis
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
07.03.2015. 10:19
Šodien biju aizbraucis 6:30 uz bebru vietu, aktivitāte jau bija, izpeldēja ap 7 rīta, bet uzreiz ienira pat nepaspēju pietēmēt! Nācu pie secinājuma ka jābūt uz bebru vietas agrāk, tas ir vēl pa pilnīgo tumsu.
Slēpts
07.03.2015. 12:08
Man pieredze arī tāda, ka, ja vēlas bebru uz gaidi, tad dambi labāk nejaukt, jo 2-3 dienas pēc pajaukšanas ir klusums un tad, tas tiek atjaunots laikā, kad neviens to negaida. Pēc dambja jaukšanas viņi paliek daudz tramīgāki un iznāk laukā tikai tumsā. Tādi mani novērojumi.

Ja dambis ir uz mazajām upītēm un jau laiciņu pastāvējis, tad bebruki dikti labi nāk uz pajauktu. Pērn sezonu noslēdzu kā reiz tieši tā, pēc 2 nedēļu cīņas pa kolektīva problēmgrāvjiem, nolēmu atpūsties un baudīt dabu - pajaucu mazā upītē dambi un 15min laikā 3 bebri (vienu gan neatradu). Otru vakaru tajā pašā upītē kādus 500m augstāk pajaucu citu dambi - nepaguvu pat krastā iekārtoties kad pirmais bebrs peldēja skatīties, nobliezu, izķeksēju, piesēdos, skatos, jau nākamais tieši pa to pašu vidus straumi mauc šurp, arī tam skrošu deva un tad smagais gājiens uz auto, pietiek...
Meliorācijas grāvjos jā, tur bebram stress uz līmeņa svārstībām, vai kas, bet ir viņi stipri uzmanīgāki nekā dabiskās ūdenstilpnēs.
Gundars
Pēdējo reizi manīts 2015-11-29 20:00
Mednieku organizācija: SAB Mednis, LMS
Atrašanās vieta: Līvānu novads
Medību stāžs:
Aprīkojums: never enough guns
Suņi: somu- karēļu laika
Medību trofejas: 5
07.03.2015. 12:53
Es vakar nosēdēju uz avotiņa grāvja līdz 18:30. Rezultāts nulle.
Aktivitāte(grauzumi,svaigi barošanās galdi) ļoti liela. Vainu noveļu uz stipro vēju.:D
Krišjānis
Krišjānis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-01 20:46
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 12 gadi
Medību trofejas: 12
07.03.2015. 15:19
Pēc maniem novērojumiem bebram nepatīk vējains laiks. Pagaidām cik esmu novērojis aktivitāte ir laba un jau pa gaismu lien ārā, bet pēdējas dienas ir diezgan ass vējš un tas kaut kā to lietu negatīvi iepaido.
Vēl no pieredzes vēlos piebilst, ka citu reizi, ja grib mierīgi pasēdēt uz gaidi vietā, kur bebri nav daudz traucēti, tad dambi nevajag vardarbīgi izjaukt un laist nost to šausmīgo kubatūru, bet pietiek uztaisīt mazu tērcīti un tas dzīvnieks to sajūt, un lien skatīties, kas tur īsti notiek.
Ir gadījies arī netraucētā vietā pievilināt bebru pamētājot akmentiņus ūdenī, daudz un smagus nevajag lādēt, vienkārši ik pa laikam kādu olīti iesviest.
Ideāli, ja ir kāds bebru dziedzeris. Uztaisa smaržīgu un garšīgu dziedzeru tēju un palaista gar krastu, kur viņš lien ārā, un tas arī savu plusiņu iedod.
Pašam šogad vēl nav gadījies nopietni pasēdēt uz bebru, jo daudz jāstrādā un brīvdienās laiks arī ir ļoti nelabvēlīgs patīkamai bebru jaktei. :)
Ne pūkas :) :)
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-03 17:09
Mednieku organizācija: Pabaži Jaunbērze
Atrašanās vieta: Ozolnieki
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Mauzers
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
07.03.2015. 17:05
Jāni, kopš kura laika Tu sācis skrotējamo lietot:)