Maz jau laikam zini par krievu medību ieroču klāstu ko ražo mūsdienās, šiet LV ko tirgo (čupām) ir parasto mazturīgo sapnis,bet ir arī mantiņas viņiem kuras tiek vērtētas pasaules tirgū ļoti augsti un ar apbrīnojamu māksliniecisko un kvalitatīvo izpildijumu ,cenas tādiem nav zem 2k jurīšos,un beidzam noniecināt mantu tikai tamdēļ ka to ražojis vai izgudrojis ne tas jūsu ideāls....
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
01.04.2015. 13:25
Es gan neuzskatu, ka mani ieroči ir paši labākie, ir labāki! Taču neviens mani nepārliecinās, ka krievu ražojums (da jebkas, kas tiek ražots mūsdienu Krievijā) ir labāks par eiropā ražotu preci, tīri subjektīvs viedoklis. Kad tiko parādijās Jahti-šmahti, es arī biju nopircis un lietoju gadus četrus, sēdēju arī virs -20'c. Tagad ir cits apģērbs un šoziem nevienā brīdī zem biezās jakas netiku uzvilcis mugurā ko vairāk, kā tikai silto veļu ar augsto kaklu, arī sēžot uz gaidi. Pufaika otdihajet.
Šeit var palasīt un saprast kāds ierocis medībām katram ir ,jo tas jau ir tas labākais, bet to ka gadi iet un nedzīvojam 70 vai 80 gados kautkā aizmirsuši, tais laikos ražoja kvalitatīvākus ieročus medībām ,jo eiropā bija jāizcīna sava vieta un noiets precei ,bet krievijā jeb pssrs bija part kom kas sekoja visiem procesiem valstī ,brāķis nozīmeja sabatāža ,cerams ka kāds to saprot kas par to draudēja ,un ja runa par šo laikmetu -atvērās taču eiropai amērikai lielais tirgus ar sajuza sabrukumu, var palielināt ražošanu un kvalitātei nepievērst vairs tādu uzmanību gan jau ivans vai jānis paņems un nopirks ,jo tik izslavēta brenda preci viņi tur sajuzā nebija redzējuši kā tik dzirdējuši. tad lūk rūsē visi ja pats nekop to plinti, un katrs ierocis ir paredzēts notiektam pielietojumam, ja ne tā tad kāda vella pēc ražot 22lr vai 7,62 * 54 , šeptē ar vienu kalibru visus, un ar šmahti-jahti drēbīti nenosēdēsi 20grādi salā ,bet krievu pufaiku mierīgi....
01.04.2015. 12:59
Par 65 gadiem tu, protams, pajokoji.
Es rakstīju par IŽ!!!
izskatās labāk par tavu fabarm 2010 gada.
Gaumes lieta.[youtube::zdr0JTgka88]
Slēpts
01.04.2015. 12:47
Sekoju Gunāra loģikai uz iegaju SS.lv... Sapratu, ka pati sūdīgākā mašīna pasaulē ir VW (to meģina pārdot, tatad - tikt vaļā no grabažas, 4569 sludinajumos) tālāk seko BMW un AUDI, un pati krutākā mašīna ir IŽ (moskvičš), jo to praktiski nepārdod - tikai 6 sludinajumi (neies jau labu mantu laist no rokām ārā)!!! :D
Tālākās ''loģiskās'' atziņas - ''jebkurš kombinētais principā ir bezjedzīgs un s**s'' - bet, ja cilvēks ļoti to grib, tad kāpēc pirkt dārgo un maksāt vairāk?? Vienalga taču ''kombinētais ir m**ls''!
Apbrīnojami ir tie eiropas ieroču meistari, kuri lielākoties pēc pasūtijuma gatavo tikai kombinetā tipa ieročus (drillingus) vai štucerus (arī s*ds - jēga no tadas pagales, ja nevari šaut kārtām?!?) un vēl stūlbaki noteikti ir viņu klienti, kuri par tiem bezjedzīgajiem lūžņiem maksā naudu (turklāt lielu!) :D
Un vēl - jebkurš tirgotājs Jums pateiks - s*ds (brāķis) gadās visiem, arī Blasseriem, Zeisiem un Swarowskiem... tikai samierinaties ar ''s*du'' kurš pirkts par 3000 EUR ir stipri grūtāk, nekā tad, ja tas pirkts par 600 EUR.... Un neviens ar to nelielās... viņi, tāpat ka IZH, paradās SSā, kur, starp citu, uz šo brīdi ir aptuveni 20 IZHi un 5 Blasseri - attiecība 4/1.... interesanti kāda ir īpašnieku attiecība kopumā? Mums kolektīvā 30 biedri, nezinu neinu kam būtu Blasseris... bet kāds IZH vai TOZ, domāju, ka ir katram... ko darīt - bomžu kolektīvs laikam....
Ir TOZ BM 1952.g, vari atbraukt paskatīsies, ka ierocis, kuram 63 gadi, izskatās labāk par tavu fabarm 2010 gada.Par 65 gadiem tu, protams, pajokoji. Tozam ja 3 gadsimti!
Aprīkojums: esmu nobruņojies priekš visām dzīves situācijām
Suņi: viena nekaunīga taxene
Medību trofejas: 20
01.04.2015. 11:38
Es negribētu piekrist apgalvojumam, ka krievu ražotais ierocis baigi rūsētu. Man joprojām ir TOZ "pagalīte", par kuru es nesūdzos rūsēšanas jautājumos. Tie ārzemnieku izgudrojumi ir mazāk imūni pret rūsu, tie ķer to klāt ātri! Bet ja runājam par tēmu, tad U.Spārna komentārs ir kā āmurs naglai uz galvas!
01.04.2015. 11:20
bet, ko tu vari pateikt par savu fabarm?
Fabarm ieročus ražoja vēl tajā laikā, kad cariskā krievija praktiski visus šaujamieročus iepirka ārzemēs. Un Fabarm vismaz negrab un neizskatās kā no pagales tēsts!
tāpēc, ka tu to gadu lieto un tikai divas reizes izšāvi!
Lietoju gan es ilgāk un izšāvis esmu reizes 500 vairāk!
Es tev varu pateikt, ka no paaudzes paaudzē šauj
Pa 65 gadiem kopš ražo Ižikus nežēlīgi daudz paaudzes nomainījušās:) Protams, ka mums nav ar ko salīdzināt, jo padomijas laikos nekādu citu ieroču nebija. Būtu interesanti paskatīties, kāds pēc 50 gadiem būs Tavs 2010 gada ražotais Iž un mans 2010 gada Fabarms.
Gunār,protams, jaunie iži ar veciem blakus nestāv,bet par savu naudu tie nav slikti,pārdod tos tāpēc, ka ,piemēram, iž 27 pārdots tautā 1,5 miljoni, un cilvēki pārdod tos dažādu iemeslu dēļ.
Ižam 2 gadsimti!
Tālākās ''loģiskās'' atziņas - ''jebkurš kombinētais principā ir bezjedzīgs un s**s'' - bet, ja cilvēks ļoti to grib, tad kāpēc pirkt dārgo un maksāt vairāk?? Vienalga taču ''kombinētais ir m**ls''!
Apbrīnojami ir tie eiropas ieroču meistari, kuri lielākoties pēc pasūtijuma gatavo tikai kombinetā tipa ieročus (drillingus) vai štucerus (arī s*ds - jēga no tadas pagales, ja nevari šaut kārtām?!?) un vēl stūlbaki noteikti ir viņu klienti, kuri par tiem bezjedzīgajiem lūžņiem maksā naudu (turklāt lielu!) :D
Un vēl - jebkurš tirgotājs Jums pateiks - s*ds (brāķis) gadās visiem, arī Blasseriem, Zeisiem un Swarowskiem... tikai samierinaties ar ''s*du'' kurš pirkts par 3000 EUR ir stipri grūtāk, nekā tad, ja tas pirkts par 600 EUR.... Un neviens ar to nelielās... viņi, tāpat ka IZH, paradās SSā, kur, starp citu, uz šo brīdi ir aptuveni 20 IZHi un 5 Blasseri - attiecība 4/1.... interesanti kāda ir īpašnieku attiecība kopumā? Mums kolektīvā 30 biedri, nezinu neinu kam būtu Blasseris... bet kāds IZH vai TOZ, domāju, ka ir katram... ko darīt - bomžu kolektīvs laikam....
Fabarm ieročus ražoja vēl tajā laikā, kad cariskā krievija praktiski visus šaujamieročus iepirka ārzemēs. Un Fabarm vismaz negrab un neizskatās kā no pagales tēsts!
Lietoju gan es ilgāk un izšāvis esmu reizes 500 vairāk!
Pa 65 gadiem kopš ražo Ižikus nežēlīgi daudz paaudzes nomainījušās:) Protams, ka mums nav ar ko salīdzināt, jo padomijas laikos nekādu citu ieroču nebija. Būtu interesanti paskatīties, kāds pēc 50 gadiem būs Tavs 2010 gada ražotais Iž un mans 2010 gada Fabarms.