Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - sezonas kartes

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.01.2023. 10:17

Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-09 16:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
24.02.2022. 23:10
un ja inspektors parbauda sistēmu un tur nav, tad tavs papīrs ar zieģeli tāpat ir uz nagliņas uzdurams :D

Elektroniska datu bāze un papīrs makā viens otram nemaisa, tad kad bez papīra nevarēja un pēc viņa bija jābrauc uz mežniecību tad bija gemorojs, bet kad samaksāt var internetbankā un sezonas karte atnāk uz e-pastu nu tad viņu izdrukāt jau nu diži daudz laika neaizņem. Mazums kas sistēmai notiek un meža vidū datu bāzei klāt netiek, vismaz var inspektoram iedot lapeli palasīt lai jau naktī nabadziņam labāk miegs nāk savādāk murgos līdz mirklim kamēr internets neatgriezīsies.
Slēpts
25.02.2022. 09:31
"Kad man nav naudas, tad es nevaru dzert. kad man ir nauda, tad es nedrīkstu! Kad tad, lai es dzeru?” (Emīla nedarbi, 1985)
Kad viss bija ''papīriski'' - slikti, neērti, birokrātija.
Kad viss ir elektroniski- arī slikti, tomēr labāk pa vecam, papīrs ir papīrs..
Kā tad, lai es medīju!? :)
Tiešām viss ir tik slikti? Tas, ka paši esam nezinoši , nepārzinām savus pienākumus un tiesības- te vainīgi esam tikai mēs paši. Visi inspektori p*peles, tikai čakarē, čakarē un čakarē? Nezinu, man visa saskarsme ir bijusi tikai pozitīva. Neviens ne par ,ko nav aiztikts. Bet, ja inspektoram jāpārbauda glūņa, kurš pukst- iespējams, arī inspektoram var sabojāties garastāvoklis? Smaidi un pasaule smaidīs, labais vairo labo!
p.s. man pašam h2o drošā maciņā, pie dokumentiem, ir bankas kartes izmēra sezonas karte...bet tikai tāpēc, lai redzētu datumu sezonas kartei un neaizmirstu nopirkt jauno. :)
Slēpts
25.02.2022. 10:59
Kurā portālā var pieteikt un apmaksāt sezonas kartes, kā manā gadījumā, vēl 6 medniekiem? Kā to izdara gis.vmd.gov.lv?

1. Tātad ielogojamies portālā.
2. Augšā labajā pusē atrodam "MEDNIEKI"
3. izvēlamies "Mana mednieka informācija"
4. Atveram sadaļu "PAKALPOJUMI"
5. Nospiežam "JAUNS PAKALPOJUMS"
6. izvēlamies ko gribam- sezonas karti sev , vai kaimiņam.
7. droši vien tālāk būs apmaksas veidi utt, tik tālu vēl nepildīju.
Slēpts
Slēpts
25.02.2022. 11:02
Un šajā portālā skaisti var redzēt visu info par sevi- gan aktuālo mednieka apliecību, gan vēsturiskās.
Kā arī visas sezonas kartes ir ievadītas- izrādās man tādas jau ir 15...
Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2025-06-17 13:19
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
26.02.2022. 08:11
Paldies par skaidrojumu! Bet tā īsi, kā kļūt par čļenu tajā portālā, man jāsāk ar to vispirms.
Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2025-06-17 13:19
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
26.02.2022. 08:18
Nu atradu pamācību, tā kā tikšu galā pats, varbūt
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-30 12:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Bikavieši
Atrašanās vieta: Rezekne
Medību stāžs: 35
Aprīkojums: Winchester SX4 12cal,Winchester wildcat 22LR,H&K SLB 2000 223Rem,Winchester SXR 308WIN
Suņi: velsas terjers
Medību trofejas: 61
28.02.2022. 00:02
Bija vēl viss pa vecam
Slēpts
28.02.2022. 08:50
Ints Freibergs
26.02.2022. 08:11
Paldies par skaidrojumu! Bet tā īsi, kā kļūt par čļenu tajā portālā, man jāsāk ar to vispirms.Citāta teksts

Pats es šo portālu, kluba vajadzībām lietoju jau kādu laiku, tā kā jautājums samulsināja.
Šodien atvēru datorā- nu pilnīgi nekādu problēmu jebkuram latvijas iedzīvotājam nevajadzētu būt- tur ir ielogošanās caur latvija .lv- kurā var izmantot katram pašam iecīenītās bankas, eparaksts utt.
Jo šis portāls ir domāts ikvienam, kas ir saistīts aar Mežu nozari.
Slēpts
28.02.2022. 09:03
Paturpināšu, šodien nolēmu izņemt nākamajai sezonai.
Sezonas kartes nr jau ir 22/23-00672.
Cena nav mainījusies.
Apmaksai piedāvā banklinkus uz kādām 7 bankām.
Ar karti nevar apmaksāt.
Lai arī no Citadeles vajadzētu būt zibmaksājumam, apmaksas info uz VMD portālu uzreiz neaiziet- paskatīšos, cik stundu laikā tas notiks.
Labots- kādās 5 minūtēs statuss nomainījās.
Un šobrīd Mednieka sezonas kartes ši jaunā karte ir ar temiņu, un statusu NEAKTĪVS- tā tam vajadzētu būt- ka uz satusu aktīvs vajadzētu mainīties 1.04.2022.
Slēpts
14.03.2022. 10:40
Akmentiņš VMD lauciņā.
Mēģināju noformēt sezonas karti pensionārām, bet izrādās dati par pensionāriem, invalīdiem NAV ievadīti sistēmā- savāziņā stulbi- jo apliecību bildes sen jau ir iesniegtas VMD, bet tagad katram pensionāram tās ir jāpievieno pie sava profila- ej nu tagad katru pensionāru pieliec pie datora un lai dievs dod, ka katram ir internetbanka...
LŪDZU ŅEMT VĒRĀ - ja personai, kuras vārdā piesaka sezonas karti rezidentam, pienākas atvieglojuma piemērošana valsts nodevas apmēram, informācija par atvieglojumu sistēmā ir jāievada pašai personai, kurai pienākas šis atvieglojums, vai VMD darbiniekam. Ja pakalpojuma pieteikšanas brīdī sistēmā šī informācija nav ievadīta, tad valsts nodeva tiks aprēķināta pilnā apmērā.