Arī es datu tieši tāpat - izdrukāju māzu štruntiņu:)
Un praktiski tas papīra gabals ir PILNĪGS S*ds- jo viņam pat NAV nr.
Reāli- ja nav piekļuves pie reālās datubāzes MSK derīgumu pārbaudīt NAV iespējams.
Mežniecībā teica ka mednieku apliecības formāta pāriešanai uz vadītāja apliecības formātu aprīkojums ir iepirkts..... bet vai šogad būs, nevarēja apgalvot!
Kaut ko jau ar sezonas kartēm ar var darīt, ja grib, protams!
Suņi: Latvijas Dzinējs Reds (Students), Jorkšīras terjers Ralfs (Barvedis)
Medību trofejas: 104
21.09.2015. 22:41
NO 18
Slēpts
22.09.2015. 07:13
kur tas ir rakstīts?
Slēpts
22.09.2015. 09:46
Nepareizi! Nekādi 18. No 18 var sanemt ieroča glabāšanas atļauju. Medīt ar slazdiem var arī būdams nepilngadīgs, tikai gribētos studijā dzirdēt kāda VMD speciālista viedokli, kā dienests šo kāzusu var sagremot... :o Zinu rajonu, kurā nav atbildes pašiem skaidras.
Slēpts
22.09.2015. 10:03
Agrāk medību likumā bija rakstīts
Mednieka apliecību var iegūt personas, kas sasniegušas 18 gadu vecumu un izgājušas veselības stāvokļa pārbaudi.
Tagad:
Mednieka apliecība ir dokuments, kas nepieciešams, lai saņemtu medību atļauju, mednieka sezonas karti un medību šaujamieroča iegādes atļauju, kā arī drīkstētu medīt šajā likumā un citos medības reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
Lai saņemtu medību šaujamieroča iegādes atļauju gan vajag 18.
Nokārtot var arī zem 18. Par saņemšanu cits jautājums. Pats kādreiz kārtoju, būdams nepilngadīgs, mēnesi pagaidīju un gāju dokumentam pakaļ.
Slēpts
22.09.2015. 16:28
kapēc, lai nevarētu saņemt? nekur nav rakstīts vecuma ierobežojums, tātad eju, kad gribu un tā apliecība man ir jādod
Slēpts
22.09.2015. 17:30
Medību likumā rakstīts ir:
...lai saņemtu medību atļauju, mednieka sezonas karti un medību šaujamieroča iegādes atļauju...
... ja tulko burtiski- tur ir vārds UN, tātad iegādes atļauju var dabūt no 18gadiem, tātad mednieka apliecību arī. Bet nez kāpēc man liekas, ka mednieka apliecību nedod arī tikai pēc gludā eksāmena- tātad no 18gadu vecuma?
Un praktiski tas papīra gabals ir PILNĪGS S*ds- jo viņam pat NAV nr.
Reāli- ja nav piekļuves pie reālās datubāzes MSK derīgumu pārbaudīt NAV iespējams.
Kaut ko jau ar sezonas kartēm ar var darīt, ja grib, protams!
Tagad:
Lai saņemtu medību šaujamieroča iegādes atļauju gan vajag 18.
... ja tulko burtiski- tur ir vārds UN, tātad iegādes atļauju var dabūt no 18gadiem, tātad mednieka apliecību arī. Bet nez kāpēc man liekas, ka mednieka apliecību nedod arī tikai pēc gludā eksāmena- tātad no 18gadu vecuma?