Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pīļu sezona 2015

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 46 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.08.2016. 14:20
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
30.07.2015. 09:21
Bļin, nesaprotu, par ko dod mednieku apliecības.

Ieskaiti "Medību saimniecībā" pie Dreimaņa noliku gandrīz pirms 30 gadiem, un ja arī kādā lekcijā tas tika pieminēts tad toč neatminu. Un šos 30 gadus pēc šī cipara zināšanām neesmu izjutis nekādu vajadzību. Un tāpēc neizjūtu nekādus mazvērtības kompleksus un mednieku apliecību neviens, dēļ tā, netaisās atsavināt.
Tāda tukšu salmu kulšana.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
30.07.2015. 09:24
Mercenei inkubācijas periods ilgst 26 - 28 dienas. Bet, ja pieskaita klāt faktu, ka olas ligzdā ir jāpiedēj, jo perēt jau nesāk ar pirmo izdēto olu, kā to dara, piemēram, vanagveidīgie, tad sanāk tās 30+ dienas. Tāpat nevajag aizmirst, ka pīlēni nešķiļas visi uzreiz, ka līdz izlīšanai no olas paiet pat līdz 24h. Tā kā, cienītais, visu esmu uzrakstījis pareizi.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Medību trofejas: 1
30.07.2015. 09:26
Labi - atvainojos par saviem "uzbraucieniem"! Man viens jautājums (es toč visu nezinu). Cik lieliem jābūt pīlēniem, lai viņi varētu paši par sevi parūpēties? Kā es to domāju - pīlēni nelido, bet uzbienot virsū baram, mātīte var pacelties - šaut vai nešaut?
Jānis
30.07.2015. 09:36
Runājot par Dreimani - Jelgavu gan nepabeidzu (grādu ieguvu citā pilsētā), bet satikties ar viņu ir nācies tajos nedaudzajos brīžos, kad pabiju attiecīgās augstskolas gaiteņos. Nu, ietiepīgs āzis tas Dreimanis bija, bet ar, manuprāt, fenomenālu atmiņu. Mums gan bija nopietna diskusija par mežizstrādi nevis medībām.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
30.07.2015. 09:40
Nešaut! Mātīte vairumā gadījumu (bet-ne vienmēr) paceļas pirmā, vismaz sezonas sākumā. Pīlēni ir stulbi! Viņi pat lidotspējīgi, izvēlas nevis lidot, bet gan paslēpties zālē - izcelsies no dīķa un blakus tam nolaidīsies pļavā. Respektīvi, izdzīvošanas koeficients viņiem dramatiski krītas, ja tiek nomedīta vai aiziet bojā māte. Starp citu, lai mātīti piespiestu lidot tad, ja tā vadā lidotnespējīgus pīlēnus - tur ir ļoti jāpacenšas...Tādēļ, ja vien iespējams atšķirt, nešauj mātīti. Bez tam, labas mātītes ir jāsaudzē - tad būs pīlēni arī nākošā gadā. Ja nomedī labo mātīti - nākošā gadā var būt tukšums...diemžēl, man ir tāda nelāga pieredze kas notiek gadījumā, ja lidotspējīgiem pīlēniem nomedī māti, tādēļ, ja vari no tā izvairīties, dari tā.
Jānis
30.07.2015. 10:04
Nu, jā - bez kļūdām neiztikt, bet pacensties taču var. Man ir bijis gadījums, kad mātīte tēlo aizšautu - gabaliņu palido un nokrīt kā sašauta. Uzreiz nesapratu, ka viņa mani ved prom no pīlēniem. Kad sapratu, sanāca smiekli un vairs nepievērsu viņai uzmanību. Bet daudz netrūka, lai nošautu kā savainotu. Tātad - pīļu mātes saudzējam jebkurā gadījumā, ja tik spējam atšķirt!
Sergejs
Sergejs
Pēdējo reizi manīts 2021-12-28 21:57
Lietotāja statuss: Lietotājs
30.07.2015. 12:31
Šogad ir agrs pavasaris un pīlēm nebij problēmu ar otro perējumu, un tie, kas saka, ka nevar būt otrā perējuma- mans jums ieteikums- nevajag ticēt visam, ko raksta grāmatās ,dažreiz jāiziet no mājām un jāpavēro dabu!
P.S.- pīlēnus pīle vada apmēram mēnesi, pīlēnus ar pupiem barot nevajag!
Arnis
Arnis
30.07.2015. 13:05
Vadā krietni ilgāk par mēnesi. Pēc mēneša lidspalvas tikai sāk augt - ūdensputniem tās aug pēdējās. Plus, lai no olām izšķiltos pīlēns, ir vajadzīga apaugļošanās. Pīļtēviņi pulcējas spalvu maiņu vietā un zaudē lidspēju. Spalvu maiņas vietas tipiski nav tās pašas vietas, kur mātes vadā sīkos. Kā un kur viņi satikās? Kamēr šie aspekti nav minēti, es tomēr ticēšu grāmatām un tam ko redzu dabā. Iespējams, ka dažādi novērotie brīnumi rodas tad, kad novērotājs ir pārcēlies citā dimensijā ;)
Slēpts
30.07.2015. 13:55
Kļūšu nepopulārs, taču neatbalstu pīļu medības augustā. Kas no tās augusta pīles ir, katlam tur reāli ir maz, vienīgi ja gadās vecais tēviņš. Principā plezīrs un izrādīšanās. Šaujiet atklāšanā šķīvīšus. Septembra beigās, oktobrī tad gan, ziemeļniecēm pilnīgi tauki pil...
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-09 15:40
30.07.2015. 13:59
Sergej, perējums lidspēju iegūst aptuveni pēc 55 dienām. Māte to vadā līdz lidspējas iegūšanai. Protams, ja perējums zaudē māti, tas var izdzīvot (ir pierādīts), taču labprātīgi māte to nepamet.