Mārci, Tu arī esi pieredzējis mednieks un , manuprāt, zini apkārt klaiņojošu suņu saimniekus. Suns jau nav vainīgs, ja saimnieks ir maita, kas savu suni nebaro un nepieskata. Bet,.... ja mēs zinām suņa saimniekus, tad ar šī problēma ir jārisina kā to paredz likums. Ir pašvaldība, ir pašvaldības policija... Bet, ja mēs - mednieki likumu neievērosim, tad mums nav morālu tiesību gaidīt, lai citi to ievērotu. Tanī skaitā suņu īpašnieki.
Mani varbūt šī problēma skar mazāk, jo klaiņojošu suņu mūsu medību iecirknī tik pat kā nav..
Es uzskatu, ka medību noteikumi, medību likums un ieroču aprites likums ir jāievēro. Vismaz jācenšas to darīt...
Es teiktu pat tā, mums medību platības piešķir galvenokārt tāpēc lai mēs dzīvniekus medītu un sargātu mežu no postījumiem nevis viņus tur audzētu pēc saviem ieskatiem. Ja pašam pieder 2500 un vairāk ha meža tak dieva dēļ audzē cūkas cik gribi un šauj suņus cik uziet, jo tas ir privātīpašums, cik lielus postījumus esi savā īpašumā gatavs paciest tik arī dzīvniekus audzē. Tagad atnācis cūku mēris bet kas iepriekš darijās pa Madonas pusi, viss uzrakts, zemnieki sūdzas, bet medniekiem nomātās platībās liekas ka cūku vēl par maz un sivēnmātes vajag saudzēt un tad vēl suns esot liekēdis. Ja ir kaut vai 5000 ha un teikts ka optimālais variants ir piemēram 200 cūkas uz tādu platību (nekas zinātniski pamatots) tad tik cūku arī mežā drīkst atrasties. Protams suni bez ievērības nevar atstāt bet ciest vajag suņa saimniekam, ja tā suņa klaiņošana ir totāla saimnieka bezkaunība.
Māri , Tu taču labi saproti ,kāpēc Tev ,man un daudziem citiem šī nav problēma, bet veselai strīpai citiem ir. Un vēl . Man ļoti gribētos zināt cik klaiņojošus suņus ir noķērusi pašvaldības policija un cik administratīvos protokolus sastādījusi bezadbildīgajiem saimniekiem? Medību suņu saimniekiem par dokumentu aizmiršanu gan ir sastādīti protokoli. Mums katrā pagastā ir labi ja pa vienam pilnvarotajam, kam šī problēma ir pēdējā vietā.Viņiem citu- nopietnāku sūdu pietiek.Un tā nu sanāk ,ka "slīsēju glābšana ir pašu slīcēju rokās". No nākamā gada suņiem jābūt čipotiem. Ha ha! gribu redzēt, kas no tā mainīsies. Nu kāda kapeika budžetā ieskries un ne jau nu no tiem klaidoņu saimniekiem.
Mārci, katram ir jādara savs darbs - policistam savs,VMD savs, medniekam savs. To, ka mednieki nedara savu redzam tagad - cūku mēris, cūku pārblīvētas teritorijās iet uz priekšu uz nebēdu. To, ka PVD un meža dienests pāris gadus atpakaļ teica, ka skaits jāsamazina, tādēļ pat pagarināja dzinējmedību sezonu - to mednieki nedzirdēja. Atruna bija, ka cūku neesot daudz un neiešot dzenāt sivēnmātes. Nekas, tagad nedzenās neko. Un, Mārci, tici man - šī "nekonedarīšana" medību saimniecībai izdarīja 100X lielāku ļaunumu nekā pāris kranču apkārtvazāšanās.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.09.2015. 21:12
Mārci, katram ir jādara savs darbs - policistam savs,VMD savs, medniekam savs.
Māri - negribas kaut kā, TO MEDĪŠANU, definēt kā darbu...Lielāko ties medīšana VĒL balstās uz sabiedriskajiem PAMATIEM.
Likumi,protams,IR JĀIEVĒRO,kaut arī tiedzīvē izskatās dīvaini....un dīvaini ,tie medības regulējošie ir tāpēc, ka mums ir problēmas ar mednieku pārstāvniecību likumu izstrādē.
Māri -Vai esi piedalījies, kāda likuma vai MK noteikuma izstrādē?Ja neesi,tad kuru esi deliģējis?
Aigar, viens no punktiem medību līgumos( var būt arī citādāk traktēts)
Medīt medību iecirknī, nodrošinot medību resursu ilgtspējīgu apsaimniekošanu
Mednieki uzskata, ka viņiem ir tikai tiesības, bet aizmirst, ka ir arī pienākumi. ĀCM apdraud Latvijas medību saimniecību. Tas ir pat maigi teikts, jo lielā daļā Latvijas meža cūku populācija jau ir iznīcināta. Lai glābtu situāciju, bija jāsamazina cūku skaits. Tas bija pienākums. Ja kāds šo pienākumu nevēlas veikt, tad medību tiesību līgums ir jālauž un jāļauj medīt citiem. Uz SABIEDRISKIEM PAMATIEM, bez atbildības par sekām, katram no mums ir tiesības darboties pensionāru klubos, adīšanas pulciņos, deju klubos...
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2015. 10:20
...man nav neviens jādeliģē likumu izstrādei. Likumi un noteikumi ir - pildam tos.
Tāpēc jau esam tur, kur esam...... .Ar tādu dzīves filozofiju dzīvo lielākā ,LV mednieku, daļa un rezultātā, diezgan paliela daļa likumu, vienkārši nav izpildāmi kā piem. - pārnadžu limits ,kuru aprēķina VMD pret LVM pārnadžu postījumu "informatīvām" vēstulēm.
Mani varbūt šī problēma skar mazāk, jo klaiņojošu suņu mūsu medību iecirknī tik pat kā nav..
Es uzskatu, ka medību noteikumi, medību likums un ieroču aprites likums ir jāievēro. Vismaz jācenšas to darīt...
Māri - negribas kaut kā, TO MEDĪŠANU, definēt kā darbu...Lielāko ties medīšana VĒL balstās uz sabiedriskajiem PAMATIEM.
Likumi,protams,IR JĀIEVĒRO,kaut arī tiedzīvē izskatās dīvaini....un dīvaini ,tie medības regulējošie ir tāpēc, ka mums ir problēmas ar mednieku pārstāvniecību likumu izstrādē.
Māri -Vai esi piedalījies, kāda likuma vai MK noteikuma izstrādē?Ja neesi,tad kuru esi deliģējis?
Mednieki uzskata, ka viņiem ir tikai tiesības, bet aizmirst, ka ir arī pienākumi. ĀCM apdraud Latvijas medību saimniecību. Tas ir pat maigi teikts, jo lielā daļā Latvijas meža cūku populācija jau ir iznīcināta. Lai glābtu situāciju, bija jāsamazina cūku skaits. Tas bija pienākums. Ja kāds šo pienākumu nevēlas veikt, tad medību tiesību līgums ir jālauž un jāļauj medīt citiem. Uz SABIEDRISKIEM PAMATIEM, bez atbildības par sekām, katram no mums ir tiesības darboties pensionāru klubos, adīšanas pulciņos, deju klubos...
Māri - mēģinu ar Tevi parunāt par meiteni.....
...bet Tu esi gatavs pļāpāt tikai par meitenes kleitu.....
Tāpēc jau esam tur, kur esam...... .Ar tādu dzīves filozofiju dzīvo lielākā ,LV mednieku, daļa un rezultātā, diezgan paliela daļa likumu, vienkārši nav izpildāmi kā piem. - pārnadžu limits ,kuru aprēķina VMD pret LVM pārnadžu postījumu "informatīvām" vēstulēm.